صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۷۴۸۱۸
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۹

گروه اجتماعی: مدرس حوزه امام‌صادق(ع) نقده گفت: توکل به خداوند باید همراه با دستورات الهی باشد زیرا توکل کردن به خداوند بدون انجام هیچ حرکتی برای نزدیکی به خداوند کار صحیحی نیست.

حجت‌الاسلام علی شکرزاده مدرس حوزه امام صادق(ع) نقده در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌غربی، در رابطه با توکل به خداوند متعال اظهار کرد: توکل به خداوند جایگاه بسیار بالایی در فرهنگ دینی ما مسلمانان دارد که و مهم‌ترین مسائل در توکل ابتدا داشتن علم این است که انسان آفریدگار خویش را بشناسد و دوم اینکه در کارها صلاح خویش را از خداوند بخواهد و به او توکل کند.

وی ادامه داد: بحث توکل با بحث جبر و احتمال و قضا و قدر الهی کاملا در ارتباط است که اگر افراد نتوانند بحث قضا و قدر الهی را برای خود تبیین کنند نمی‌توانند  مبحث مهم توکل را درک کنند.

حجت‌الاسلام شکرزاده با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع)، گفت: انسان در کارها باید صلاح امور خود را به دست خداوند بسپارد ولی اینکه امور خود را به خداوند بسپاریم دلیل آن نمی‌شود که خود هیچ کاری انجام ندهیم و فقط به امید کمک خداوند و بزرگی او زندگی کنیم.

وی با اشاره به مباحث توحید افعالی، افزود: انسان در انجام هر کاری مختار است ولی مستقل نیست و کارهای او زیر نظر اراده خداوند انجام می‌گیرد  و تدبیر الهی در آن‌ها اعمال می‌شود.

حجت‌الاسلام شکرزاده، اضافه کرد: انسان با تکیه بر عقل خود کارهایی را انجام می‌دهد و خداوند بر اساس تدبیر خود سرانجام آن کارها را تعیین می‌کند که به این کار توکل به خداوند متعال می‌گویند.

مدرس حوزه امام صادق(ع) نقده در پایان افزود: توکل به خداوند شرایطی دارد و به وجود آوردن زمینه‌هایی را می‌طلبد که انجام وظایف دینی و عمل به دستورات خداوند متعال این زمینه‌ها را فراهم می‌کند.http://www.iqna.ir/fa