صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۷۶۵۶۳
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۸
رونمایی سامانه دیجیتال‌سازی کتابخانه تخصصی ایثار/

گروه جهاد و حماسه: قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران در مراسم رونمایی سامانه دیجیتال‌سازی کتابخانه تخصصی ایثار و شهادت بر راه‌اندازی دایرةالمعارف الکترونیکی شاهد در جهان اسلام تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سامانه دیجیتال‌سازی کتابخانه تخصصی ایثار و شهادت عصر امروز، دوم آذرماه، با حضور سردار محسن انصاری، قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجت‌الاسلام غلامی، دبیر شورای فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری، موسویان، رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی فرهنگ در محل این کتابخانه رونمایی شد.

سردار محسن انصاری، در این مراسم با اشاره به سابقه دیجیتال‌سازی در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: یکی از کارهای مهم بنیاد در این زمینه دیجیتال‌سازی اسناد مربوط به ایثارگران بود که بیش از 400 میلیون سند و یک میلون پرونده در حوزه پزشکی وجود دارد که برخی از آنها دیجیتال‌سازی شده‌اند و در حال حاضر 65 طرح نوآورانه در حوزه‌های گوناگون وجود دارد که در دست انجام است.

وی افزود: وظیفه اصلی بنیاد شهید ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و رمز ماندگاری ما نیز تاکنون همین فرهنگ بوده است و اگر بخواهیم همین روند را ادامه دهیم، باید اقتدار فرهنگی را تقویت کنیم که اقتدار بنیاد در اقتدار فرهنگی است.

سردار انصاری: ناتوی فرهنگی در بستر اینترنت انجام می‌شود

سردار انصاری ادامه داد: الگوی جستجوی اطلاعات در حال حاضر تغییر یافته است و نگرش‌ها نیز برای این موضوع دچار تغییر شده‌اند و از این رو این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد و از سوی دیگر باید به نقش مهم کتاب پرداخت که دین و مکتب ما با کتاب شناخته می‌شود و از نظر تأثیرگذاری نیز کتاب در همه اعصار و برای همه نسل‌ها اثرگذار بوده است.

وی در ادامه گفت: بسترهای ارتباطب تغییر یافته و امروز استفاده قابل دسترسی و متنوع باید مورد توجه قرار گیرد و همچنین نبرد فرهنگی نیز بر بستر شبکه‌های مجازی و الکترونیکی است و این ناتوی فرهنگی در بستر اینترنت و این شبکه‌ها انجام می‌شود که برای مقابله با آن باید مقابله به مثل کرد؛ چرا که هدف غرب از توسعه اینترنت و شبکه‌های مجازی را نبرد فرهنگی است.

سردار انصاری با بیان اینکه جمعیت 70 میلیونی ایران یک درصد کاربران اینترنت را شامل می‌شود، بیان کرد: ما جزء 20 کشور پرکاربر هستیم؛ از این رو باید تهدیدهای موجود در شبکه‌های مجازی و نرم‌افزارهای ارتباطی را به فرصت فرهنگ‌ساز تبدیل کنیم و این آغاز راهی در راستای توسعه شبکه‌های مجازی است.

وی تصریح کرد: ما تاکنون نتوانسته‌ایم یک دایرةالمعارف الکترونیک شاهد یا ویکی شاهد را ایجاد کنیم و باید در این زمینه اقدام کنیم تا دایرةالمعارفی در جهان اسلام باشد.

موسویان: گسترش دیجیتال‌سازی به سایر بخش‌های بنیاد شهید

موسویان، رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد، در ادامه این مراسم با اشاره به نشر دیجیتال گفت: وقتی از این نشر صحبت می‌شود، شاید به نظر امری جدید بیاید، اما این پدیده جدید در یک مهاجرت کلی در هزاره سوم مطرح می‌شود که در این هزاره سکه جهانی شدن دو رو دارد. یک روی آن بحث تکنولوژی و روی دیگر آن زمینه‌های سیاسی است.

وی با بیان اینکه با بررسی زمینه‌های سیاسی متوجه جهانی شدن می‌شویم، افزود: راهی که تکنولوژی می‌رود، کسی نخواهد توانست جلوی آن را بگیرد و وقتی از جهانی شدن در فای مجازی صحبت می‌شود در سال 2015 کفه حضور مردم در فضای مجازی مساوی کفه زندگی در دنیای واقعی خواهد شد و گوی سبقت را خواهد ربود.

موسویان با بیان اینکه سال 2030 زمان بلوغ خدمات‌رسانی در فضای مجازی است و کسی باقی نمی‌ماند که از این خدمات بی‌بهره باشد، عنوان کرد: ما جامعه اطلاعاتی را پشت سر گذاشته و جامعه شبکه‌ای را داریم که همه عناصر بسیار ساده دارای هوش مصنوعی خواهند بود و در حال حاضر نیز آنچه در کتابخانه تخصصی دیجیتال ایثار و شهادت آغاز شده اقدام مثبتی است و باید به سایر بخش‌ها نیز تسری یابد.

فقیه: حقوق معنوی ناشران یکی از دغدغه‌های موجود در پروژه دیجیتال‌سازی است

مهدی فقیه، مدیرکل اطلاع‌رسانی و انتشارات بنیاد شهید نیز در این مراسم به پروژه دیجیتال‌سازی کتابخانه تخصصی ایثار و شهادت گفت: این پروژه یکی از طرح‌های نوآورانه و تحولی بنیاد شهید و امور ایثارگران با عنوان توسعه شبکه‌های مجازی ایثار و شهادت است که براساس ابلاغیه نماینده ولی فقیه و معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران باید در سال 1394 راه‌اندازی می‌شد که با تلاش همکاران این امر در هفته کتاب و قبل از پایان سال جاری محقق شد.

وی افزود: منابع موجود در این کتابخانه شامل 15 هزار نسخه کتاب، 300 پایان‌نامه، 1600 اثر چندرسانه‌ای و تعداد قابل توجهی از منابع مرجع دیگر است که در فاز اول امکان مشاهده و مطالعه آنلاین 500 منبع دیجیتال کتابخانه‌ای اعم از کتاب و نشریات تخصصی میسر شده است.

فقیه ادامه داد: حقوق معنوی ناشران یکی از دغدغه‌های موجود در پروژه دیجیتال‌سازی است که با ملاحظه آن اثار صرفاً به صورت تورق دیجیتالی در دسترس علاقه‌مندان است و انمکان دانلود آنها از طریق اخذ توافق صاحبان رسمی آثار امکان‌پذیر خواهد بود.

وی تصریح کرد: این مرکز کتابخانه، 22 شعبه در استان‌های مختلف کشور دارد که هر یک دارای بخشی از منابع کتابخانه مرکزی هستند که با دیجیتال‌سازی کتابخانه امکان دسترسی استان‌ها به کل منابع نیز تسهیل خواهد شد.