کامرون پس از نشست اتحادیه اروپا در بروکسل ادعا کرد، روشهای به کار گرفته شده توسط آژانسهای اطلاعاتی انگلیس به «امنیت» مردم کمک کرده و از شهروندان اروپا در برابر حملات «تروریستی» محافظت کرده است.
وی همچنین ادوارد اسنودن، افشاگر آمریکایی و روزنامههایی که اسناد لو رفته توسط وی را منتشر میکنند، متهم کرد که جان مردم را به خطر انداخته و تامین امنیت آنها را دشوار کردهاند.
نخست وزیر انگلیس گفت: «آنچه اسنودن انجام میدهد - و تا حدی، آنچه روزنامهها در کمک به وی انجام میدهند - این است که به افرادی که قصد دارند به ما آسیب بزنند، نشان میدهند که چگونه از نظارت اطلاعاتی (ما) بگریزند.»
ادوارد اسنودن اطلاعاتی را در مورد فعالیتهای جاسوسی آژانس امنیت ملی امریکا که طی آن کشورهای متحد این کشور هدف قرار گرفتهاند، فاش ساخته است.
روزنامه گاردین روز پنج شنبه گزارش داد که آژانس امنیت ملی آمریکا تماس تلفنی ۳۵ رهبر جهان را تحت شنود قرار داده است.
اسنودن، کارمند سابق آژانس اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) در ماه ژوئن دو برنامه جاسوسی فوق محرمانه دولت آمریکا را لو داد؛ برنامههایی که طی آن آژانس امنیت ملی این کشور و همچنین پلیس افبیآی میلیونها تماس تلفنی مردم آمریکا و اروپا را شنود کرده و همچنین دادههای اینترنتی شرکتهای بزرگی مانند فیسبوک، یاهو، گوگل، اپل و مایکروسافت را مورد نظارت قرار دادهاند.
این افشاگر آمریکایی همچنین در یک مصاحبه ویدیویی ۱۲ دقیقهای به نقش خود در افشای این اسناد اعتراف کرده است.
اسناد محرمانه فاش ساخته است که آژانس شنود انگلیس موسوم به «ستاد ارتباطات دولت» به طور مخفیانه به شبکههای تماسهای تلفنی و ترافیک اینرنتی دسترسی داشته و اطلاعات به دست آورده را با آژانس امنیت ملی آمریکا به اشتراک گذاشته است.
کامرون هفته گذشته گفت، اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا که توسط اسنودن لو رفته، به امنیت ملی انگلیس آسیب وارد کردهاست.
وی همچنین از نمایندگان پارلمان انگلیس خواست که در مورد احتمال نقض قانون توسط روزنامه گاردین به دلیل انتشار اسناد محرمانه تحقیق کنند.