خسرو معصومی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه سینمای ما از تصمیمات نابجا صدمات فراوان دیده است، اظهار کرد: مدیریت در سینمای ما امری مقطعی است. همین ویژگی منفی نیز سبب شده که برنامهریزیها به شکلی محدود مورد توجه قرار گیرد. در همین راستا میبینیم که سینما هنوز نتوانسته، درآمدزا باشد. نکته دیگر اینکه عدم ثبات در مدیریت سبب شده که جشنواره فجر هم نتواند رویکرد هماهنگی داشته باشد، چون در هر دوره، دبیری برای آن در نظر گرفته میشود، در صورتی که در اکثر جشنوارههای مطرح دنیا هر دبیر حداقل 10 دوره ریاست آن رویداد را برعهده دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ممانعت از برپایی جشنوارههایی چون «افق نو»، نتیجه مثبت به همراه دارد؟ گفت: جشنواره «افق نو» ماهیتی ضدصهیونیستی دارد. این وِیژگی به خودی خود امتیازی بزرگ برای یک رویداد سینمایی است، پس به هیچ وجه منطقی نیست که جلوی برگزاری این رویداد را بگیریم، حتی باید کمک کنیم که این اتفاق به شکل بهتری انجام شود.
این کارگردان ادامه داد: توضیح فوق بدین معنا نیست که آسیبهای احتمالی در این رویدادهای سینمایی شناسایی نشود، چون مسلما رفع نقایص میتواند به سینما کمک کند تا تاثیرگذاری بهتری داشته باشد. در این میان جشنوارهای چون «افق نو» هم دارای ایراداتی است، اما باید سعی کرد آنها را برطرف کرد نه اینکه با حذف آن جشنواره صورت مسئله را از بین برد.
معصومی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من عکس العملهایی را که در سینمای ما روی میدهد تا حد زیادی وامدار ملاحظات سیاسی و جناحی میدانم، چون مصالح سینما در این تصمیمات دخیل نیست. عاملی که به سینمای ما به شدت آسیب رسانده است. مثال روشن در این زمینه فیلم «لاله» است که با سرمایه کلان جلوی دوربین رفت، در صورتی که با پول آن میشد 10 فیلم خوب ساخت، اما همان فیلم که به خاطر مسائل جناحی جلوی دوربین رفته بود با تعویض مدیریت مسکوت ماند. تصمیمی که آن نیز اشتباه بود، چون این فیلم بیشتر مراحل فیلمبرداری را پشت سر گذاشته و این مسکوت ماندن هدر دادن بیت المال است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سینما امروز دیگر ابزاری برای سرگرمی نیست. این مهم را تنها ما نمیگوییم، بلکه تمام جهان به آن معتقد است، به همین دلیل بزرگترین سرمایه گذاریها برای آن انجام میشود، پس ما نیز باید بسیاری از اهداف و خواستههای خودمان را با زبان سینما به دنیا معرفی کنیم. در این میان جشنوارههایی چون «افق نو» قادرند با گردآوریی فیلمسازان ضد صهیونیست کنار هم به نتایج مطلوبی در این حوزه (حرکتهای ضد صهیونیستی) دست پیدا کند.