به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر پیشرفت کشورها، وجود منابع تولید است. به صورت سنتی سرمایه و نیروی کار، همراه منابع طبیعی و زمین از اصلیترین عوامل تولید، رشد و توسعه اقتصادی کشورها به شمار میآیند. سرمایهگذاری، نیاز به تامین منابع مالی دارد. از جمله هدفهای ایجاد نهادهای مالی، تسهیل و تامین مالی سرمایهگذاریها است.
نهادهای مالی باید در راستای اهداف و آرمانهای فردی و اجتماعی شکل بگیرند. بیشک اگر کارکرد نهادهای مالی درست نباشد، دستیابی به اهداف رشد و توسعه اقتصادی کشور، دچار چالش میشود. بنابراین شناسایی چالشها و مشکلات این نهادها و نیز آسیبهایی که در راه کارکرد درست این نهادها وجود دارد، بسیار ضروری است.
نهادهای مالی، علاوه بر ارایه راهکارهای کارساز برای چیره شدن بر این دشواریها، میتوانند سیاستگذاران و تصمیمگیران را یاری کنند تا سیاستگذاری بهتری داشته باشند. بر طرف کردن نارساییهای نهادهای مالی میتواند بسترساز دگرگونیهای سازنده در کشور باشد و روندها را رو به بهبود ببرد.
برطبق این گزارش، همایش آسیبشناسی نهادهای مالی در اقتصاد اسلامی به همت دانشگاه سمنان با هدف بررسی چگونگی بهبود کارکرد درست این نهادها در راه پیشرفت کشور، در تاریخ 15 آبان ماه سال جاری در این دانشگاه برگزار میشود.
یادآور میشود، همایش آسیبشناسی نهادهای مالی در اقتصاد اسلامی محورهایی از جمله «حسابداری در مالیه اسلامی»، «مدیریت در بازارهای مالی اسلامی»، «چشمانداز آینده نهادها و بازارهای مالی اسلامی» و «توسعه اقتصادی و مالیه اسلامی» را شامل میشود.