صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۳۰۱۹۲۸
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۵
تحليل و بررسی اعجاز علمی قرآن/2

گروه بين‌الملل: امروز با توجه به بحران هويت و اخلاق در جوامع، انسان معاصر چالش‌های زيادی را تجربه می‌كند و در اين ميان مهم‌ترين راه برای نجات وی از حلقه اين بحران، سوق‌دادن روح تشنه بشر به مسئله اعجاز علمی قرآن در راستای اثبات حقانيت اسلام است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) زغلول راغب نجار، انديشمند برجسته مصری و رئيس كميته اعجاز علمی قرآن و سنت نبوی(ص) وابسته به شورای عالی امور اسلامی مصر، با ارائه مقاله‌ای با عنوان «الإشارات الكونية فی القرآن الكريم ومغزى دلالتها العلمية»(نشانه‌های هستی‌شناسی در قرآن و اهميت علمی آن) ضمن بيان اين مطلب آورده است: بسياری از رسانه‌های گروهی جهان امروز با سيطره لابی‌های يهودی اداره می‌شوند، يهوديان تندرويی كه از اين رسانه‌ها برای تخريب عقايد، اخلاق، آداب و رسوم جوامع انسانی و به‌ويژه مخدوش‌كردن چهره اسلام نزد غيرمسلمانان استفاده می‌كنند، چرا كه امروز اسلام در جوامعی كه از نظر اخلاقی بيمار هستند، نفوذ كرده و آن‌ها از اين مسئله بسيار نگرانند.
ادامه اين مقاله حاكی است: با توجه به چنين تلاش‌هايی ابزار مسلمانان برای معرفی اسلام ناب و مبارزه با افكار نادرست اسلام‌ستيزان، دعوت به اين دين مبين با «كلمه طيبه» و «گفتاری منطقی» است كه می‌تواند با بيان جنبه‌های اعجاز علمی قرآن كريم به‌عنوان زبان عصر كه هر روز گوشه‌ای از عظمت آن برای جهانيان آشكار می‌شود، محقق شود.
زغلول نجار همچنين می‌افزايد: با توجه به پيشرفت‌های علمی روزافزون در عصر حاضر و سردرگمی بشر امروز در اين پيشرفت‌ها، بحران دين و اخلاق در جوامع و شيوع تمدن مادی‌گرای غرب می‌توان با تمسك به آيات قرآن كه حقايق علمی را بازگو كرده، ذهن پويای انسان‌ها را تسخير كرد و عقل و دل آنان را بيش از گذشته با نور قرآنی كه جز كلام خالق يكتا نمی‌تواند باشد، آشنا ساخت.
اين كارشناس اعجاز قرآن در ادامه مقاله به مسئله تفسير قرآن پرداخته و آورده است: تعدادی از مفسران پيشين قرآن از جهان عرب كه برخی پديده‌های هستی را با آيات قرآن تفسير كرده‌اند، به دلايلی از جمله نداشتن قدرت كافی در تفسير و تأويل آيات، مفاهيم اشتباهی را از قرآن دريافت و منتقل كردند، اما امروز با توجه به پيشرفت علم و فن‌آوری و افزايش قدرت معرفت و شناخت بشر، انسان‌ها به حقايقی دست يافته‌اند كه نسل‌های گذشته از درك آن عاجز بودند و اين مسئله می‌طلبد كه مسلمانان بيش از گذشته برای اثبات انعكاس آيات قرآن در هستی تلاش كرده و بدين وسيله كه به نوعی تمسك به «حكمت» و «موعظه حسنه» محسوب می‌شود، در راستای تبليغ دين مبين اسلام به‌ويژه در ميان گمراهان گام بردارند.
زغلول نجار همچنين تأكيد می‌كند: قرآن كلام خدا است و نمی‌تواند با حقايق مخلوقات خدا در تضاد باشد، در آيات كلام وحی نوعی معجزه ديده می‌شود كه بشر در هر زمانی جنبه‌ای از آن را آشكار می‌سازد و اين معجزه با توجه به گسترش دايره معرفت انسان، روز‌به‌روز بيشتر درك می‌شود كه اين ويژگی، خود از مهم‌ترين جنبه‌های اعجاز قرآن است، به‌همين‌دليل نظريه‌پردازی‌های تفسيری درباره مخلوقات و پديده‌ها بايد ادامه يافته و ترجمه اين نظريه‌ها به زبان‌های مختلف به دليل اشتباهات تفسيری گذشته بايد بررسی و بازنگری شود.
نگارنده مقاله بيان می‌كند: آيات مربوط به كلام، اخلاق، عبادت و معاملات بشری، آياتی محكم هستند كه هر كس با هر ميزان شعور و آگاهی با شنيدن آن، منظور و مفهومش را درك می‌كند، زيرا اين آيات ستون‌های دين محسوب می‌شوند.
در بخش ديگری از مقاله آمده است: برخی صاحبنظران و مفسران آيات مربوط به هستی‌شناسی را طبقه‌بندی كرده و به اين نتيجه رسيده‌اند كه با توجه به آيه 38 سوره انعام «مَّا فَرَّطْنَا فِی الكِتَابِ مِن شَیْءٍ»: (ما هيچ چيزى را در كتاب [لوح محفوظ] فروگذار نكرده‏‌ايم) و همچنين آيه 89 سوره نحل «وَنَزَّلْنَا عَلَیْكَ الكِتَابَ تِبْیَاناً لِّكُلِّ شَیْءٍ »: (واين كتاب را كه روشنگر هر چيزى است، بر تو نازل كرديم)، قرآن كريم تمامی علوم و معارف را در خود جای داده است.
اين مقاله همچنين حاكی است: كسانی كه به ضرورت بهره‌مندی از معارف علمی در تفسير پديده‌های ذكرشده در قرآن معتقدند، با اهتمام به مبحث اعجاز علمی قرآن تأكيد می‌كنند كه در بيش از 40 سوره از 114 سوره قرآن مباحث مربوط به پديده‌ها و مخلوقات هستی ذكر شده كه «آفرينش آسمان‌ها و زمين»، «اختلاف شب و روز»، «پهناوری گيتی»، «پيوستگى و جدایى آسمان و زمين»، «مراحل آفرينش آسمان»، «آفرينش هستی از آب و در آب» و «مراحل خلق جنين انسان» از جمله اين موارد است.
زغلول النجار در پايان آورده است: مباحث ذكرشده نشان می‌دهد كه قرآن كريم مملو از آياتی است كه به كائنات و مخلوقات الهی و مراحل رشد و نمو اين پديده‌ها اشاره دارد و طبق آمارهای پژوهشگران حدود هزار آيه از كلام‌الله مجيد يعنی يك ششم قرآن كريم صراحتاً به اين مسئله پرداخته است.
يادآور می‌شود، زغلول النجار، در 17 نوامبر سال 1933 ميلادی در استان «الغربيه» مصر متولد شد و در دانشكده علوم دانشگاه قاهره در رشته زمين‌شناسی تحصيل كرد.
النجار يكی از برجسته‌ترين انديشمندان مسلمان در عصر حاضر به‌شمار می‌رود كه تمام تلاش خود را برای معرفی فرهنگ و تمدن اسلامی به كار گرفته است، وی چندين تأليف در زمينه اعجاز علمی قرآن و سنت نبوی(ص) دارد.
اين انديشمند مصری در سال 1963 ميلادی از دانشگاه «ولز» انگلستان، مدرك دكترای زمين‌شناسی را دريافت كرد و تاكنون در نشست‌های متعددی با موضوع اعجاز علمی قرآن و سنت نبوی(ص) حضور يافته است.
منبع: پايگاه اطلاع‌رسانی www.zelnaggar.com