صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۱۱۰۰۴
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۵

گروه اندیشه: در پیام محمدرضا حکیمی، متفکر و نویسنده ایرانی و اسلامی که در مراسم یادبود جورج جورداق، شاعر و نویسنده لبنانی در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب قرائت شد، آمده است: جورج جرداق، کامل‌ترین و تمام‌ترین کتاب را بعد از کتاب «الغدیر» نوشته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مراسم یادبودی که دوم آذر با عنوان «غواص بحر معنا» در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد، با حضور جمعی از فرهیختگان و اساتید ایران و لبنان درباره شخصیت این شاعر و نویسنده مسیحی و آثار او درباره امیر مؤمنان علی(ع) خاصه کتاب «الامام علی صوت العداله الانسانیه» گفت‌وگو شد.
نخستین سخنران این مراسم، میرمسعود حسینیان، معاون مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقا وزارت امورخارجه بود. وی ضمن اشاره به موقعیت تأثیرگذار کشور لبنان در معادلات جهانی و نیز گستردگی ادیان و فرق‌ مذهبی در عین مسالمت و همراهی و زندگی در کنار یکدیگر، زمینه فعالیت فرهنگی در این کشور را مناسب توصیف کرد و در خصوص جورج جرداق شاعر فقید این کشور اظهار کرد: وقتی در مراسمی که در یک عید غدیر در لبنان با حضور ایشان برگزار شد، از او پرسیدم چه شد که درباره امام علی(ع) کتاب نوشتید؟ پاسخ داد من از بچگی اهل کتاب و مطالعه بودم ولی از مدرسه فرار می‌کردم. برادر بزرگترم یک روز کتابی به من داد و گفت مطالعه کن. آن کتاب، نهج‌البلاغه بود. وقتی آن ‌را مطالعه کردم، مبهوت آن شدم و بعد بر مبنای مطالعاتم این کتاب را نوشتم.
حسینیان با اشاره به اینکه جرداق با وجود سفارش‌ها و وسوسه‌های مختلف حاضر نشد درباره فرد دیگری هم، چنین کتابی تألیف کند، بیان کرد: وجود افرادی مانند جرداق در لبنان چیز عجیبی نیست. شاید در مصر و کشورهای دیگر بعد از جریانات پیش آمده، فضای فعالیت کمی متشنّج شده باشد اما لبنان همواره زمینه‌ای مناسب برای ظهور و بروز فعالیت‌های فرهنگی از این دست بوده است.
بنا بر این گزارش، در ادامه برنامه شمس فراهانی از قدیمی‌های عرصه چاپ و نشر کتاب که اولین بار در سال‌های قبل از 40، کتب جورج جرداق را ترجمه و چاپ کرده است به بیان خاطراتی از این نویسنده و نیز اتفاقاتی که در آن دوره پیرامون چاپ کتاب «امام علی(ع) صدای عدالت انسانی» رخ داد پرداخت.
سپس بخشی از یک کلیپ با عنوان «پرچین راز» به نمایش در آمد. مستندی 45 دقیقه‌ای از زندگی و آثار جورج سمعان جرداق.
مهمانان بعدی مراسم، ویکتور الکک، اسلام‌شناس و ایران‌شناس معاصر مسیحی لبنان و نیز خانم العوّام از فعالان دانشگاهی سوریه بودند.
الکک ضمن بیان خاطراتی از مرحوم جرداق، به علاقه مسیحیان به شخصیت و اندیشه امام علی(ع) اشاره کرد و گفت: حجم کتاب‌ها و اشعار و نوشته‌های مسیحیان لبنان درباره امام علی(ع) از نوشته‌ها و سروده‌های مسلمانان لبنانی بیشتر است.
وی همچنین به قرائت یکی از اشعار خود درباره امیر مؤمنان علی(ع) پرداخت.
العوّام نیز ضمن تشکر از برگزاری این مراسم یادبود گفت: من واقعاً از بزرگداشت یک شاعر و نویسنده عرب در ایران شگفت‌زده هستم. می‌توان گفت دیگر نباید ترس و نگرانی از درگذشت نویسندگان و اندیشمندان و هنرمندان عرب داشته باشیم، زیرا در ایران، مردم قدرشناس و فرهنگ‌دوستی هستند که یاد آنان را زنده نگه می‌دارند.
از بخش‌های ویژه این مراسم قرائت پیام استاد محمدرضا حکیمی، متفکر و نویسنده ایرانی و اسلامی درباره جورج جرداق بود که توسط حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا زائری، مدیرعامل مجموعه فرهنگی سرچشمه صورت پذیرفت. بخشی از متن پیام به این شرح است: «مرزبان بزرگ تشیع، مرحوم علامه مجاهد، سیدعبدالحسین شرف‌الدین عاملی، در نامه‌ای تقریض‌گونه به مرحوم استاد بزرگ جورج جرداق، درباره کتاب او در شرح شخصیت حضرت امام امیرالمومنین علی(ع) خطاب به او به این مضمون می‌گوید:«اگر می‌خواهید درباره اهمیت و ارزش کتاب «الامام صوت العداله الانسانیه» سخنی درخور بگویم، قلم خود را و بیان شگرفتان را به من عاریه بدهید، تا حق سخن ادا شود.
کتاب در 5 جلد، سال‌ها پیش انتشار یافته است و نه اینکه در این کتاب (امام علی صدای عدالت انسانی) حق امام علی(ع) کامل و تمام ادا شده باشد، اما جورج جرداق، کامل‌ترین و تمام‌ترین کتاب را – بعد از کتاب «الغدیر» – نوشته است.
زبان عرب، زبان بلاغت است. در زبان عربی شعر و خطابه و نامه و کتاب، همه آثاری پر ارج و پر آفاق فراوان است، اما صوت العداله، در میان آن‌همه آثار، درخششی چشمگیر دارد. جورج جرداق نمی‌نویسد، بلکه تصویر می‌آفریند و تابلو می‌سازد و از رسالت واژه و تعبیر، به سرشاری استفاده می‌کند. سخن درباره این کتاب شگفت و این قلم شکوهمند و این نویسنده عاشق بسیار می‌توان گفت که می‌گذرم. جورج جرداق نویسنده توانا و سحرآفرینی بود که هموراه در تاریخ اسلام زنده خواهد ماند. آری، هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق».
بنا بر این گزارش، پایان‌بخش مراسم، رونمایی از کتاب «جورج جرداق» بود که توسط دبیرخانه دائمی همایش باران غدیر در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی تهیه شده است. در این کتاب، مقالات و یادداشت‌هایی پیرامون شخصیت و زندگی جورج جرداق و معرفی کتاب «الامام صوت العداله الانسانیه» درج شده است.
از حواشی این مراسم، برپایی نمایشگاهی از عکس‌های مرحوم جورج جرداق و نمونه‌هایی از نوشته‌ها و کتب او بود.