صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۱۱۱۹۵
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۸
محمدرضا جعفری:

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور از برگزاری همایش ملی تکریم تالیان و خادمان تلاوت نور در مشهد خبر داد و گفت زمان برگزاری آن دقیق مشخص نیست.

محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با بیان اینکه فعالیت‌های قرآنی سرآمد و اصلی‌ترین فعالیت‌های کانون‌های مساجد سراسر کشور است، اظهار کرد: برای فعالیت‌های قرآنی زیرساخت‌هایی در کانون‌ها در نظر گرفته شده است از جمله راه‌اندازی بیش از 1100 خانه نور به صورت ویژه در سطح کانون‌ها که فعالیت‌های قرآنی مناطق خود را پیگیری می‌کنند.

فعالیت 19 هزار کانون فرهنگی مساجد
وی افزود: همچنین بیش از 47 کانون تخصصی قرآن در سراسر کشور راه‌اندازی شده است که تعدادی از استان‌های پهناور دارای 2 کانون تخصصی هستند و مابقی یک کانون تخصصی قرآن دارند که وظیفه‌شان هدایت و نظارت فعالیت‌های‌ قرآنی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است.
جعفری ادامه داد: در حال حاضر بیش از 19 هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد کشور فعالیت می‌کنند که این کانون‌ها متولی فراگیرترین، ماندگارترین و کم‌هزینه‌ترین طرح قرآنی، یعنی طرح تلاوت نور هستند؛ این طرح در بیش از 29 هزار مسجد کشور انجام می‌شود که البته این طرح در نمازخانه‌ها و مساجد نهادها، مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی، ندامت‌گاه‌ها و پادگان‌ها نیز انجام می‌شود.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد تصریح کرد: این طرح، ظرفیت تبدیل شدن به یک طرح فراگیر قرآنی به عنوان الگو را دارد تا به دیگر کشورها نیز معرفی شود.

اجرای طرح 1448
وی با بیان اینکه در حال ارزیابی این طرح با هدف ارتقای آن هستیم، گفت: برای اولین بار در کشور همایش تکریم تالیان و خادمان طرح تلاوت نور انجام شد که قرار است همایش دیگری در سطح ملی بهمن امسال یا اردیبهشت سال آینده در مشهد برگزار شود؛ امیدواریم بتوانیم این طرح را با همکاری صدا و سیما به طور جدی پیگیری کنیم.
جعفری در مورد سایر فعالیت‌های قرآنی کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد اظهار کرد: کانون‌های مساجد نزدیک به 500 نفر برگزیده در طرح قرآنی 1448 داشت؛ از ابتدای برگزاری این طرح حدود 40 هزار نفر در این طرح از سوی کانون‌ها در حفظ موضوعی قرآن ورود پیدا کردند که از این تعداد 500 نفر برگزیده شدند.

10 هزار کلاس آموزشی در ماه رمضان
وی همچنین گفت: در ماه مبارک رمضان نیز فعالیت‌های خوبی صورت گرفت؛ از جمله برگزاری بیش از 10 هزار کلاس آموزش روخوانی، روان‌خوانی، صوت و لحن؛ همچنین در 7 هزار مسجد تفسیر قرآن برگزار شد؛ این طرح در قالب طرح تلاوت نور صورت گرفت به این صورت که در طرح تلاوت نور پس از قرائت یک صفحه از قرآن، تفسیر آیات مطرح می‌شد.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد خاطرنشان کرد: نزدیک به 300 جلسه سنتی قرآن در مساجد احیا شد؛ این جلسات یا قبلاً وجود داشته و تعطیل شده یا ظرفیت برگزاری چنین جلساتی در مساجد دیده می‌شده است.

سرنوشت انتشار قرآن بنی‌رضی
جعفری چاپ قرآن بنی‌رضی را از دیگر فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد عنوان کرد و گفت: این قرآن به تعبیری یک الگوی ایرانی ـ اسلامی است که با خط نسخ نگاشته شده و در نظر داریم آن را به صورت گسترده منتشر کنیم.
وی در مورد مراحل چاپ این قرآن گفت: این قرآن چاپ شده اما قرار است در تعداد صفحات آن یک بازنگری صورت گیرد؛ قرآن بنی‌رضی 624 صفحه دارد که باید 604 صفحه شود تا از نظر شکلی با قرآن عثمان طه یکسان شود؛ پس از این بازنگری این قرآن در سطح گسترده چاپ خواهد شد.

زمان برگزاری «مدهامتان» مشخص نشده است
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد در مورد مسابقات قرآنی «مدهامتان» اظهار کرد: این مسابقات تنها در برخی استان‌ها برگزار شده و ما منتظر هستیم مرحله استانی به طور کامل به پایان برسد؛ مرحله نهایی آن نیز در خوزستان برگزار شد اما هنوز زمان قطعی آن مشخص نیست.
جعفری در مورد برنامه‌های آتی کانون‌های مساجد نیز گفت: نگاه ما این است که بتوانیم در همه کانون‌ها یک خانه نور راه‌اندازی کنیم که به صورت تخصصی فعالیت‌های قرآنی را دنبال کنند؛ امیدواریم این بحث سرعت پیدا کند.
وی تصریح کرد: کانون‌ها یک ظرفیت بالقوه‌ای برای فعالیت‌های قرآنی هستند که انتظار می‌رود با حمایت و اختصاص اعتبار بیشتر بتوانیم این ظرفیت‌ها را عملیاتی کنیم؛ البته در حال حاضر از حمایت‌های جدی از سوی نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها و استانداری‌ها صورت می‌گیرد.

فرآیند آموزش قرآن در مسجد
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد با بیان اینکه یکی از نقاط قوت مساجد، کانون‌های فرهنگی ـ هنری است، اظهار کرد: فلسفه کانون‌های فرهنگی ـ هنری عمران معنوی مساجد است و اصلی‌ترین بحث برای عمران معنوی فعالیت‌های قرآنی است؛ از سوی دیگر اصلی‌ترین برنامه برای جذب و نگه‌داشت و توانمندسازی جوانان در بحث‌های دینی و معرفتی ارتباط با قرآن است که باید در آموزش آن اهتمام جدی صورت گیرد؛ اصلی‌ترین مکانی که خانواده‌ها می‌توانند اعتماد کنند و فرزندانشان را برای قرآن‌آموزی به آنجا بفرستند مساجد است.
جعفری ادامه داد: مسجد پایگاه اصلی تبیین معارف قرآن و آموزش صحیح معارف قرآنی است؛ هدف از آموزش قرآن نیز این است که بتوانیم رفتارمان را قرآنی کنیم؛ زمانی آموزش قرآن کاربردی می‌شود که رفتارمان قرآنی شود و این فرآیند باید در مسجد طی شود.