صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۱۱۹۷۳
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۱
رئیس‌ جمهور در بهارستان:

گروه سیاسی: دکتر روحانی با تأکید بر اینکه رأی نیاوردن وزرا را نباید به مسائلی منتسب کرد که نتیجه آن اهانت به مجلس یا نمایندگان مجلس باشد، اظهار کرد: دموکراسی ویژه‌ای که در ایران وجود دارد غیر حزبی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس‌ جمهور، صبح امروز، چهارشنبه، 5 آذرماه در جلسه رأی اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، با تبریک فرارسیدن روز مجلس گفت: مجلس از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز در ادوار مختلف بار سنگین قانون‌گذاری، نظارت، دموکراسی و پیگیری برای اجرای قانون، تصویب لوایح بسیار مهم و سرنوشت‌ساز و طرح‌های بسیار مهم در مورد قوانین مربوط به برنامه‌های پنج ساله، بودجه سالانه و همچنین رأی اعتماد به وزرا در ادوار مختلف بر دوش داشته است.
رئیس‌جمهور افزود: رأی اعتماد مجلس به وزرا پیوند بسیار مبارکی را بین مجلس و دولت به وجود می‌آورد و وزرای ما تنها از حمایت دولت برخوردار نیستند، بلکه زمانی که وارد وزارتخانه می‌شوند که تأیید نمایندگان را به همراه دارد.
حجت‌الاسلام روحانی اظهار کرد: همه امور و کارهایی که بر دوش مجلس است از جمله حراست از مرزها، قراردادها، مقاوله‌نامه‌ها و همه مسائل مهمی که به عنوان قرارداد بین ایران و کشورهای دیگر منعقد می‌شود بر دوش مجلس شورای اسلامی است.
رئیس‌جمهور ادامه داد: نمایندگان از مجلس اول تا کنون رسالت مهم خود را در قبال وظایفی که بر عهده داشتند به خوبی ایفا کرده‌اند و این مجلس نیز همان مسیر را تا پایان ادامه خواهد داد که ثمره همه این مجالس این بود که کشور در مسیر قانون و مقررات کشوری، در مسیر مردم‌سالاری دینی و استحکام قوای سه‌گانه تحت هدایت‌های رهبر معظم انقلاب و در راستای ایجاد قدرت بزرگ ملی در برابر رقبا و یا دشمنان است.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به پنجمین حضور خود در مجلس برای دفاع از وزیر پیشنهادی خود برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از همه وزرای پیشنهادی سابق که قبول زحمت کردند و به مجلس آمدند و توانستند رأی جمعی از نمایندگان را در کنار خود داشته باشند، اما نتوانستند رأی اکثریت را به دست بیاورند، تشکر می‌کنم؛ این افراد برای رضای خدا خود را آماده کردند و به مجلس آمدند و امیدوارم در مناصب دیگر برای خدمت به مردم ادای وظیفه کنند.
رئیس‌ جمهور با تأکید بر اینکه رأی نیاوردن وزرا را نباید به مسائلی منتسب کرد که نتیجه آن اهانت به مجلس یا نمایندگان مجلس باشد، اظهار کرد: ما یک دموکراسی ویژه‌ای در ایران داریم که یک دموکراسی غیر حزبی و این دموکراسی در دنیا کم‌تر تجربه شده است؛ اگر دموکراسی ما حزبی بود دو یا سه حزب بزرگ داشتیم و تعامل دولت و مجلس آسان‌تر می‌شد اما قانون اساسی ما این شیوه را برگزیده و ما در طول مدت همین راه را ادامه داده‌ایم که در کنار امتیازاتش، مشکلاتی نیز دارد اما این به آن معنا نیست که نباید به آینده فکر نکنیم و راه بهتری در تعامل دولت و مجلس پیدا نکنیم.
حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: آنجا که نظر نهادهای قانونی با افکار عمومی مردم منطبق است کار سهل می‌شود، اما در فراز و نشیب‌های مختلف و در انتخابات‌های گوناگون می‌بینیم که افکار عمومی مردم ایستا نیست و مانند نهر زلال روان است و حرکت جوهری دارد؛ بنابراین افکار عمومی تغییر می‌کند و ما همواره باید با فکر مردم و در کنار افکار مردم باشیم.
رئیس‌جمهور گفت: البته افکار عمومی مردم از چارچوبی تبعیت می‌کند که بر آمده از فرهنگ دینی، ملی، منافع ملی و از مصالح ملی است و معمولاً اکثریت قاطع مردم خطا نمی‌کنند.

حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به حضور گسترده مردم در انتخابات 24 خرداد سال گذشته خاطرنشان کرد: در آخرین انتخابات افکار مردم را دیدیم که باید به عنوان معیار ما قرار گیرد؛ در 24 خرداد گفتمانی مورد تأیید مردم بود و فردی انتخاب شد که اختلافش با نفر بعدی 13 میلیون رأی بود که نشان می‌دهد این تفکر و گفتمان مورد تأیید قاطع مردم است.
رئیس‌جمهور افزود: البته گفتمان نفر اول با نفرات بعدی تفاوت زیادی نداشت و فکر می‌کنم گفتمان اعتدال امروز مورد قبول همه ماست؛ مخصوصاً که رهبر معظم انقلاب بر گفتملان اعتدال تأکید کردند.
حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: گفتمان اعتدال گفتمان دین و فرهنگ بزرگ ایران ماست، برای همین ما امت وسط هستیم و بر این مبنا حرکت می‌کنیم؛ بنابراین دموکراسی چارچوب‌ها و نهادهایی دارد و همه ما باید در این چارچوب‌ها حرکت کنیم.
رئیس‌جمهور‌ با تأکید بر اینکه موضع دولت در برابر مجلس شورای اسلامی همواره اخلاق، ادب و قانون بوده است، گفت: دولت به آرای مجلس شورای اسلامی در هر شرایطی احترام می‌گذارد و رأی مجلس را به عنوان رأی مردم مورد احترام قرار می‌دهد.
حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: بین دولت و مجلس آنچه قضاوت می‌کند خداوند، قانون اساسی و افکار عمومی است و حکم بین ما بعد از خداوند، اصول قانون اساسی و افکار عمومی مردم است.
رئیس‌جمهور ضمن تشکر از زحماتی که نمایندگان از اول آغاز به‌کار دولت یازدهم تا کنون کشیده‌اند، اظهار کرد: دولت و مجلس در مقاطع مختلف و مسائل مهم کشور در کنار هم بودند و امروز نیز در کنار هم خواهند بود.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به ویژگی‌های محمد فرهادی گفت: وزیری که امروز خدمت شما معرفی شده دارای سوابق گسترده و زیادی از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی است و جزو چهره‌های انقلابی دوران انقلاب در شهر مشهد مقدس بوده است و بعد از پیروزی انقلاب نیز همواره به عنوان خادم این انقلاب محسوب می‌شد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه مهم‌ترین معیار دولت برای انتخاب وزرا خدمت به انقلاب و مردم است، اظهار کرد: دکتر فرهادی در جهاد دانشگاهی و در کمیته‌های ستاد انقلاب فرهنگی به عنوان مسئول دانشگاه خدمات فراوانی داشته است و خیلی از گوش‌ها را شنوا کرده است، همان‌طور که دکتر هاشمی (وزیر بهداشت) بسیاری از چشم‌ها را بینا کرده است که اگر با قلب سلیم شما می‌شود «إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ کُلُّ أُولـئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْؤُولاً؛ گوش و چشم و دل ، همه را، بدان بازخواست کنند» (بخشی از آیه 36 سوره اسرا).
حجت‌الاسلام روحانی افزود: امیدواریم با چشم بینا و گوش شنوا و دل پاک و سلیم بتوانیم مسیر و راه مسئولیت را ادامه دهیم و به مقصد برسانیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به سوابق دکتر فرهادی در وزارت علوم و وزارت بهداشت گفت: سوابق وزیر پیشنهادی در دو وزارتخانه یک نقطه امتیاز است؛ درست است که وظایف این دو وزارتخانه از یکدیگر تفکیک شده است اما در عین حال هر دو وزارتخانه آموزشی هستند و باید با هم هماهنگ باشند و با یکدیگر همکاری کنند.
حجت‌الاسلام روحانی افزود: آنچه برای ما مهم بود این است که ایشان فردی انقلابی، مؤمن، معتدل و معتقد به تحول در دانشگاه‌هاست.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: دانشگاه‌های ما باید از کمیت به کیفیت بهتر برسند و محلی برای علم و آگاهی به سیاست باشد نه سکویی برای جناح‌های مختلف سیاسی که وزیر پیشنهادی به این امر معتقد است.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید به مشکلات جامعه بپردازند، گفت: اگر مشکلی در بخش‌های مختلف وجود دارد باید به سراغ دانشگاه‌ها رفت؛ نه تنها دانشگاه‌های ما باید دانش‌بنیان باشد، بلکه سیاست و اقتصاد و رابطه بین دولت و مجلس و حرکت قوای سه‌گانه باید دانش‌بنیان باشد.
رئیس‌جمهور افزود: آنچه ما در اختیار داریم در کنار وحی که بالاترین مسیر هدایت است، عقل و علم است که اگر این سه در کنار هم قرار گیرد می‌تواند ما را به مقصد نهایی برساند و ما می‌توانیم به نقطه‌ای برسیم که کشور به مرجع علمی در منطقه و جهان اسلام تبدیل شود.