صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۱۳۴۹۳
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۲

گروه ادب: مراسم درگذشت رشید عیوضی، حافظ شناس و استاد بازنشسته دانشگاه تبریز فردا، دوشنبه دهم آذرماه در تبریز برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، رشید عیوضی، استاد بازنشسته دانشگاه تبریز، سحرگاه جمعه هفتم آذرماه در 86 سالگی به دلیل عارضه‌ ریوی در تبریز درگذشت. مجلس شام غریبان استاد برجسته‌ ادبیات و مصحح دیوان حافظ امروز از ساعت 19 - 21 در مسجد طوبی تبریز برگزار می‌شود. 

رشید عیوضی، استاد بازنشسته دانشگاه تبریز، سحرگاه جمعه هفتم آذرماه در 86 سالگی به دلیل عارضه‌ ریوی در تبریز درگذشت که مراسم ترحیم وی روز دوشنبه از ساعت 14:30 تا 16:30 در مسجد طوبی برگزار خواهد شد.

گفتنی است، عیوضی از آخرین بازماندگان استادان قدیمی دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز بود و تصحیح وی از دیوان حافظ و دیوان همام تبریزی برنده جایزه‌ قلم زرین و کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده است.

وی دارای مقالات متعدد ادبی در زمینه‌های گوناگون و متنوع ادبیات اصیل و متعهد ایران بود و آثار و نوشته‌هایش در زمینه‌ زبان و فرهنگ دیرین تبریز، مرجع و منبعی سودمند برای دانشجویان و علامندان فرهنگ ایران به شمار می‌رفت.

وی دوم بهمن‌ماه 1307 در محله شتربان تبریز به دنیا آمد و پس از کسب تحصیلات مقدماتی، وارد دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز شد، پس از اخذ درجه‌ لیسانس و فوق‌لیسانس ادبی، در دوره دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران ثبت‌نام کرد.

عیوضی در دانشگاه تهران از شاگردان برجسته استاد بدیع‌الزمان فروزانفر بود. پس از بازگشت به تبریز و استخدام در دانشکده‌ ادبیات دانشگاه تبریز،‌ به تربیت نسل بزرگی از استادان ادبیات فارسی در تبریز پرداخت و همزمان به انتشار مجله ادبیات اقدام کرد و در دوران مدیریت خود بر دانشکده‌ ادبیات و مؤسسه تاریخ و فرهنگی دانشگاه تبریز، توانست کتاب‌ها و آثار بسیار ارزشمندی را انتشار دهد.

از آثار وی می‌توان به تصحیح دیوان حافظ، تصحیح دیوان همام تبریزی، تالیف کتاب ابلیس در فرهنگ اسلام و ادبیات ایران، تألیف کتاب حافظ برتر کدام است و ده‌ها مقاله در نشریات مختلف اشاره کرد.

نظرات بینندگان
دانشجوی استاد
|
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۰
نمیرد انکه پس از او به قرن ها گویند
درود باد بر او , در کلام او جان بود