صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۱۴۹۸۸
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۶
علی جنتی خبر داد:

گروه جامعه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست مشترک با دبیرکل سازمان همکاری‌ اسلامی، از اجرای طرحی مطالعاتی درباره تشکیل یک شبکه تلویزیونی مشترک میان کشورهای اسلامی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عصر امروز چهارشنبه 12 آذرماه در نشست خبری مشترک با «ایاد امین مدنی»، دبیرکل سازمان همکاری‌های اسلامی که در پایان اجلاس وزرای اطلاع‌رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برگزار شد، از تلاش‌ها و همکاری دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و اعضای دبیرخانه آن برای برگزاری هرچه مؤثرتر و مفیدتر این اجلاس قدردانی کرد و گفت: موضوع اجلاس تهران همگرایی رسانه‌ای برای صلح و آرامش در جهان اسلام است و انتخاب این عنوان به دلیل چالش‌هایی است که امروز دنیای اسلام و کشورهای اسلامی با آن روبرو هستند.

وی افزود: گسترش تروریسم، خشونت، افراطی‌گری و رشد گروه‌های تکفیری در دنیای اسلام و ارائه تصویری مخدوش و ناصحیح از اسلام که عملا با پشتیبانی رسانه‌های غربی انجام می‌شود، به نوعی اسلام‌هراسی را در دنیای غرب شکل داده است.‌‌‌ 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اختلافات و تفرقه‌های دینی، مذهبی و فرقه‌ای که امروز جهان اسلام از آن رنج می‌برد، دیگر مشکلاتی است که سبب شد تا عنوان همگرایی رسانه‌ای برای صلح و آرامش در جهان اسلام برای این همایش انتخاب شود.

وی بیان کرد: خوشبختانه امروز سخنرانی‌هایی که عموم وزرا و رؤسای هیئت‌های شرکت‌کننده در اجلاس داشته‌اند به این موضوعات پرداخته‌اند و راه حل‌هایی هم ارائه کردند که در بیانیه پایانی این اجلاس که به بیانیه تهران نامگذاری شده است، این گزارش‌ها و هم چنین راه حل‌ها و پیشنهادها منعکس شد.

جنتی با اشاره به مسأله فلسطین اظهار کرد: مسأله فلسطین یکی از مسائلی است که امروز مورد توجه اکثریت قاطع سخنرانانی بود که در اجلاس سخن گفته‌اند و اصولا این سازمان کنفرانس اسلامی بر اساس حمایت از فلسطین و قدس شریف شکل گرفته است و کمیته‌ای هم تحت عنوان کمیته قدس به طور مرتب مسایل مربوط به فلسطین را دنبال می‌کند.

وی بیان کرد: فلسطین ابعاد سیاسی، اقتصادی و همچنین ابعاد اطلاع‌رسانی و رسانه‌ای دارد، آنچه بیشتر تأکید می‌کنیم بحث بهره‌گیری از رسانه‌ها در حمایت از فلسطین و افشای جنایات رژیم صهیونیستی نسبت به مردم مظلوم فلسطین است.

جنتی اظهار کرد: تلاش‌هایی که باید برای جلب حمایت‌های مادی و معنوی از ملت فلسطین به نحوی که بتوانند به سرزمین خویش برگردند و سرزمین فلسطین استقرار پیدا کند و دولت مستقل فلسطین را به پایتختی قدس شریف تشکیل دهند و این هدف عمومی کشورهای اسلامی است.

وی یادآور شد: همه رسانه‌های کشورهای اسلامی یکپارچه و یک صدا از این آرمان بلند، باید هم در جهت افشای رژیم صهیونیستی و هم در جهت حمایت معنوی از ملت فلسطین حمایت کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تشکیل رادیو و تلویزیون‌های مشترک میان کشورهای اسلامی گفت: بحث ایجاد این شبکه از گذشته مطرح بوده و امروز نیز برخی از وزرا و اعضای هیئت‌ها برای تشکیل آن تأکید کرده‌اند.

وی افزود: نکته مهم آن است که مجموعه امکانات مادی، فنی و حرفه‌ای که مورد نیاز ایجاد چنین شبکه مشترکی است، فراهم شود تا بتوان به این طرح جامه عمل پوشاند.

جنتی اظهار کرد: براساس مذاکراتی که با دبیرکل سازمان همکاری‌های اسلامی صورت گرفت، مقرر شده تا طرحی مطالعاتی درباره تشکیل یک شبکه تلویزیونی مشترک میان کشورهای اسلامی اجرا شود و کمبودها، امکانات، بودجه و مسائل حرفه‌ای بررسی و مشخص شود.

وی افزود: با این حال در زمانی که همگرایی رسانه‌ای وجود داشته باشد، می‌تواند بر مسائل سیاسی تأثیر گذاشته و به نزدیک شدن کشورها به یکدیگر و اتحاد میان کشورهای اسلامی تأثیربگذارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: سازمان همکاری‌های اسلامی جلسات دیگری در سطح سران، وزرای خارجه یا دیگر سطوح دارد که می‌توان در آن جلسات درباره اختلافات سیاسی بحث کرد ولی اجلاس امروز ما با وزرای اطلاع‌رسانی بود.

وی افزود: در بسیاری از کشورهای اسلامی مانند لبنان و عراق ده‌ها شبکه تلویزیونی خصوصی وجود دارد و رسانه‌ها تنها در اختیار دولت‌ها نیستند.

جنتی اظهار کرد: طبیعتا برگزاری چنین جلساتی به نزدیکی افکار و اندیشه‌ها کمک کرده و سبب می‌شود تا کشورها بهتر بتوانند با چالش‌های پیش رو مواجه شوند.