صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۱۵۸۱۷
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۸
ابوالحسن نواب:

گره سیاسی: رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به ظهور و بروز گروه‌های افراطی و تکفیری در دوره‌های مختلف گفت: امروز این گروه با عنوان داعش متجلی شده و پس از آن نیز گروه‌ دیگری به وجود خواهد آمد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به وجود گروه‌های افراطی در دیگر ادیان گفت: قبل از اسلام افراط در بین مسیحیان بود؛ کسانی که معتقد بودند حضرت مسیح(ع) پسر خداست، قبل از آن نیز افراط در بین یهودیان دیده می‌شد.

وی با بیان اینکه افراط در ذات انسان‌هاست و در هر دوره به نوعی متجلی می‌شود، اظهار کرد: در صدر اسلام افراط با عنوان خوارج متجلی شد؛ در قرن هفتم نیز شاهد ظهور تفکرات ابن‌تیمیه بودیم و در قرن دوازدهم وهابی و آل‌سعود رشد کرد.

حجت‌الاسلام نواب افزود: در دوره کنونی نیز گروه‌هایی همچون طالبان و القاعده خودنمایی کردند و امروز به نام «داعش» جریان افراطی ظهور کرده است و نمی‌توان گفت داعش آخرین گروه افراطی است و پس از این نیز شاهد شکل‌گیری گروه‌های افراطی خواهیم بود.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، افراطی‌گری را جزئی از ذات بشر دانست و گفت: انسان‌ ذاتاً می‌خواهد به دیگران تحمیل کند؛ زمانی این امر بروز می‌کند که از صبر و تحمل فراری می‌شود، بنابراین لازم است صبر و تحمل را به انسان‌ها متذکر شویم.

وی با بیان اینکه عده‌ای افراط ذاتی انسان‌ها را استخراج و از آن سوءاستفاده می‌کنند، گفت: شاید به نظر برسد که گروه‌های افراطی جذب کم‌تری دارند اما می‌توان انسان‌های سرخورده، مشکل‌دار و کسانی که به هدف نرسیده‌اند و یا تصور می‌کنند که راهشان این است به راحتی جذب و گمراه می‌شوند.

حجت‌الاسلام نواب راهکار مقابله با جریان‌های افراطی را تقویت رسانه‌ها دانست و گفت: با تقویت رسانه‌ها می‌توان روی افکار انسان‌ها تأثیرگذار بود، چرا که کارکرد رسانه‌ها به‌گونه‌ای است که می‌تواند انسان‌ها را از افراط دور کند.