صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۱۶۰۱۸
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۲
قره‌شیخلو بیان کرد:

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اظهار کرد: مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان، می‌تواند به کانونی برای تبادل‌نظر دانشجویان جهان اسلام تبدیل شود.

مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان که دی‌ماه برگزار می‌شود، گفت: برگزاری مسابقات قرآن یک کار تبلیغی و اثرگذار است و به ویژه زمانی که در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود، تأثیرات بیشتری در پی دارد که باید بتوانیم حداکثر استفاده را از چنین رویدادی داشته باشیم.
وی افزود: برپایی مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان کار بسیار شایسته‌ای است که البته برای کسب نتیجه قابل قبول باید با برنامه‌ریزی خوبی برگزار شود؛ این مسابقات اگر قالب مرسوم مسابقه‌ای پیدا کند و صرف این باشد که چند نفر از دیگر کشورها بیایند و در رشته‌های قرآنی با هم رقابت کنند، دستاوردهای حداقلی به همراه خواهد داشت و نباید اجازه داده شود که این اتفاق بیفتد.
قره‌شیخلو با اشاره به رده دانشجویی که در مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان وجود دارد، عنوان کرد: این مسابقات به این دلیل که برای قشر فرهیخته، فرهنگی و روشنفکر که سرمایه‌های اصلی جهان اسلام هستند، برگزار می‌شود، می‌تواند نقش موثرتری در این حوزه ایفا کندف همچنین می‌تواند به کانونی برای تبادل نظر دانشجویان در رابطه با مسائل جهان اسلام تبدیل شود.

بررسی مشکلات جهان اسلام
وی با اشاره به مسائل مختلفی از جمله گروه‌های تکفیری، موضوع فلسطین و... که مسلمانان جهان با آنها درگیر هستند، عنوان کرد: مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان می‌تواند محلی برای تبادل‌نظر، تجربه و آراء دانشگاهیان درباره جهان اسلام باشد و مسابقات به صورت تخصصی بر روی این موضوعات کار کند.
رئیس سازمان دارالقرآن ادامه داد: نقش قرآن در عاشورا و جایگاه قرآن در کشورهای اسلامی از جمله موارد دیگری هستند که دانشگاهیان می‌توانند در مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان به پیرامون آنها بحث و تبادل‌نظر داشته باشند و این مسابقات می‌تواند محملی برای این سطح از بحث‌ها بوده و به نحوی به اتصال کشورها با قرآن بپردازد.
وی با اشاره به همایش‌های علمی که در کنار مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان برگزار خواهد شد، گفت: مشکلاتی که جهان اسلام با آن دست و پنجه نرم می‌کنند باید در قالب همایش‌های مختلف علمی و ارائه مقالات و پژوهش‌ها مورد بحث و بررسی قرار گیرد و راه‌حل‌‌هایی برای آنها ارائه شود.

انجام کارهای مطالعاتی و پژوهشی
قره‌شیخلو با تأکید بر لزوم بهره‌گیری از فرهیختگان و صاحبان اندیشه در مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان عنوان کرد: تشکیل کمیسیون‌های خاص به منظور انجام کارهای مطالعاتی و پژوهش‌های میدانی از دیگر اقداماتی است که می‌تواند در کنار برگزاری رقابت‌های قرآن دانشجویان مسلمان دنبال شود.
وی یادآور شد: با توجه به حضور حدود 100 نفر از دانشجویان جهان اسلام در مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان باید بتوانیم بهره‌برداری حداکثری داشته و به دنبال دستاوردهای کلان باشیم.
رئیس سازمان دارالقرآن با اشاره بر لزوم راه‌اندازی دبیرخانه دائمی مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان که هم‌اکنون از سوی مسئولان برگزاری مسابقات در حال پیگیری است، عنوان کرد: اگر بحث راه‌اندازی دبیرخانه دائمی مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان نهایی شود، می‌توانیم این مسابقات را هر دو سال یکبار به میزبانی دیگر کشورها برگزار کرده و با ایده‌ها، روش‌ها و نوع مدیریت آنها نیز آشنا شویم.