صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۱۶۵۵۲
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۷

شعب خارجی: شیوه کربن‌نگاری تاریخ‌‌گذاری قرآن طی نشستی با حضور هیئتی از مؤسسه دارالحدیث قم در آکادمی علوم «براندنبورگ» بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه اروپا، اساتید و پژوهشگران مؤسسه دارالحدیث طی نشستی با میشائیل مارکس و پروفسور توبی آس یوخام، از اساتید و مدیران پروژه کرونیکا با مراحل  پروژه و شیوه کربن‌نگاری تاریخ‌گذاری قرآن آشنا شدند. 
آشنایی نزدیک با شیوه، رویکرد و اندیشه مستشرقان و قرآن‌پژوهان از دستاوردهای این نشست بود و در آن تأکید شد: طی آزمایش کربن که بر روی چند نسخه خطی قرآن کریم صورت گرفته، ثابت شده است که کتابت قرآن کریم به زمان حیات پیامبر(ص) باز می‌‌گردد. این در حالی است که تا پیش از این از سوی غرب ادعا می‌شد، بین نزول قرآن تا کتابت آن فاصله‌ای بیش از یک قرن بوده است.
دیدار با رضوی‌راد، مدیر انستیتو و واحد دانشگاهی مستقل علوم اسلامی هامبورگ و آشنایی با سیستم تحصیلات عالی آلمان و آکادمی علوم اسلامی این کشور و برگزاری جلسه با رودریگر زاخاو، کشیش و مدیر آکادمی‌های پروتستان سراسر آلمان در برلین از دیگر برنامه‌های هیئت اعزامی مؤسسه دارالحدیث قم در آلمان بود.
در این جلسه مسائلی همچون توسعه دین، آینده کلیسا، تأسیس خانه وحدت و نیز راهکارهای تقویت دین‌داری جوانان بررسی شد.
هیئت ایرانی همچنین جلسه‌ای با پروفسور پاتریس گرونالد، مدیرگروه زبان و ادبیات عرب دانشگاه برلین و اعضای گروه و دستیاران علمی وی برگزار کردند.
سبحانی‌نیا: پرداختن به حواشی؛ مشکل پروژه‌های قرآنی در آلمان
محمد تقی سبحانی نیا، معاون فرهنگی، ارتباطات و امور بین‌الملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث در این جلسه با اشاره به روند پروژه‌های قرآنی که در کشور آلمان انجام می‌شود، مشکل این پروژه‌ها را پرداختن به مباحث حواشی و شکلی یا تاریخی قرآن و عدم اهتمام به مباحث محتوایی دانست.
دیدار با ایمانی‌پور، رایزن فرهنگی ایران در برلین از دیگر برنامه‌های هیئت ایرانی در آلمان بود و ایمانی‌پور در این دیدار از راه‌اندازی کرسی حافظ‌شناسی با گرایش شیعه‌شناسی به بخش الهیات پروتستان دانشگاه فرانکفورت، ترجمه آلمانی قرآن با گرایش شیعی برای اولین بار و تأسیس بنیاد اسلامی و کتاب سال اسلام به زبان آلمانی خبر داد.
این هیئت همچنین با ماجدی، سفیر ایران در برلین در محل اقامت سفیر دیدار کرد و در این دیدار لزوم الگوبرداری از نظام آموزشی تحصیلات عالی آلمان، جایگاه قم و نیاز به ایجاد رابطه علمی بین مراکز اسلامی آلمان با دانشگاه‌ها و موسسات علمی شهر مقدس قم بررسی شد.  
 یادآور می‌شود، هیئت مؤسسه دارالحدیث قم اواخر آبان‌ماه به آلمان سفر و با مسئولان فرهنگی و دینی این کشور دیدار کردند.