محمد مجتهدی، مدیر کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین علی(ع)، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به متن نهجالبلاغهای که بر مبنای نسخ عالمان سنی توسط حجتالاسلام و المسلمین قیس عطار در دست تهیه است، افزود: وی تاکنون چهار بار نهجالبلاغه را بر اساس مطابقه با نسخ خطی قرون گذشته تصحیح کرده است.
وی ادامه داد: این پژوهشگر در نظر دارد که برای پنجمین بار نهجالبلاغه را بر اساس اسناد و مدارکی که در کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین وجود دارد، تطابق داده و به نگارش درآورد.
به گفته مسئول کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین علی(ع)، این نسخه بر اساس دو نسخه جدیدی که از قدیمترین نسخ موجود نهجالبلاغه یافت شده است، به نگارش درمیآید. یکی از این نسخ، قدیمترین نسخه موجود در دانشگاه هند بوده است که به سال 538 بازمیگردد.
وی با اشاره به نسخه دیگر نهجالبلاغه که در عراق یافت شده است و تاریخ آن برابر با فوت سیدرضی در سال 406 است، یادآور شد: اعتبار تاریخی نسخ در مطابقت و نگارش نسخه جدید، حائز اهمیت است که در این کار آنها را به کار میگیریم.
مجتهدی عنوان کرد: پس از این آثار، حجتالاسلام عطار قصد دارد که 20 نهجالبلاغه قدیمی را تا قرن هشتم هجری مورد بررسی قرار دهد. البته نسخهبرگردان دو نسخه قدیمی هند و عراق اکنون در کتابخانه موجود و قابل استفاده است.