صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۱۸۶۴۸
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۵
مجید امرایی:

گروه هنر: پژوهش در زمینه خاستگاه نمایش‌های آیینی و مذهبی و اینکه مطالبات مخاطب کنونی این‌گونه تئاتر چیست و آموزش شیوه‌های متداول اجرای نمایش‌های آئینی و مذهبی و تطبیق آن با شیوه‌های نوین باید سرلوحه سوگواره «خمسه» قرار گیرد.

مجید امرایی، عضو هیئت داوران نخستین سوگواره نمایشی «خمسه»، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: متأسفانه تا به امروز به طور کلی در عرصه فرهنگ و هنر هیچ استراتژی و برنامه‌ریزی مستمر با چشم‌انداز روشن وجود نداشته و این عرصه با نقصان‌های بی‌شماری روبرو بوده است؛ پیرو این جریان، حوزه مدیریت فرهنگی و هنری نیز مقطعی، کوتاه و تبلیغی است.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی نباید انتظار داشت که رویدادهای گوناگون فرهنگی و هنری نیز ریشه‌دار بوده و در طی سالیان متمادی شاهد برگزاری هر چه کیفی آنها باشیم که با بالندگی و قوام بیشتر نیز توأمان باشد؛ نمونه بارز این اتفاق در حوزه نمایش‌های دینی «تئاتر صاحبدلان» و «تئاتر رضوی» است که علیرغم موفقیت‌های درخشان به تعطیلی کشیده شدند و یا چند سال به تعویق افتاده‌اند.
امرایی تصریح کرد: سوگواره نمایشی «خمسه» به عنوان یک رویداد در حوزه نمایش‌های آئینی، اینبار خارج از بدنه ارشاد و فارغ از تولیت معاونت هنری این وزارتخانه ایجاد شده است و به نوعی در اوضاع آشفته پرداختن به هنر دینی و آیینی و مذهبی تا اندازه‌ای توانسته است خلأ موجود را پر کند که باید به برگزارکنندگان این سوگواره که ابتکار عمل را در این فضای عاری از هنر دینی به دست گرفته‌اند، تبریک گفت.
«خمسه» در صورت پیروی از رویه رویدادهای مشابه به تعطیلی کشیده می‌شود
مدیر سرای روزنامه‌نگاران ایران گفت: با این وجود باید این مهم را در نظر داشت که سوگواره «خمسه» گام نخست را در این مسیر برداشته است و اگر قرار باشد رویه‌ای را که سایر جریان‌های مشابه آن طی سالیان قبل ادامه داده‌اند طی کند، به ورطه تکرار افتاده و محکوم به تعطیلی است.
مدیر اسبق دفتر تئاتر خیابانی در ادامه گفت: «خمسه» برای اجتناب از این مسئله باید با استفاده از شور و انگیزه‌ای که برگزارکنندگان آن دارند که نشان از نشاط مدیریت جوان آن است، استفاده کرده و بعد پژوهش و آموزش نمایش دینی را سرلوحه کار خود قرار دهد؛ به این معنا که علاوه بر دعوت از فعالان این عرصه برای تولید آثار نمایشی قابل اجرا، غور و بررسی بنیادین و ریشه دار در خاستگاه هر یک از آیین‌های نمایشی و مذهبی را در نظر داشته باشد.
وی در پایان گفت: پژوهش پیرامون این نکته که مطالبات مخاطب کنونی تئاتر دینی چیست، آیا او همچون مخاطب سنتی تئاتر عادت به همان قالب‌های سنتی روایت نمایش دینی کرده است و یا باید به دنبال قالب‌هایی نو در تولید و اجرای نمایش دینی مطابق با خواست او بود، می‌تواند از جمله برنامه‌های ریشه‌ای این سوگواره محسوب و در دستور کار مسئولان برگزاری قرار گیرد.
یادآور می‌شود، مجید امرایی، محمود فرهنگ و حسین پرستار کار داوری آثار بخش خیابانی سوگواره «خمسه» را از 29 آذر آغاز خواهند کرد.