صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۱۸۹۵۵
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۱

گروه اقتصاد: دارایی بانکداری اسلامی، روی هم رفته در شش بازار اصلی تا سال ۲۰۱۹ به ۱.۸ تریلیون دلار خواهد رسید که ۱/۹ برابر رشد سریع‌تری نسبت به بانک‌های متعارف در دوره ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، شش بازار اصلی قطر، اندونزی، عربستان سعودی، مالزی، امارات متحده عربی و ترکیه در پایان سال ۲۰۱۳، چیزی بالغ بر ۶۲۵ میلیارد دلار یا ۸۰ درصد از بازار مالی اسلامی را در دست داشتند.

براساس این گزارش، با در نظر گرفتن بحرین، پاکستان و کویت این سهم به ۹۵ درصد می رسد. البته این آمار شامل ایران که نظام بانکداری اسلامی متمایزی دارد نمی‌شود.

براساس تازه‌ترین گزارشات، دارایی بانکداری اسلامی، روی هم رفته در شش بازار اصلی تا سال ۲۰۱۹ به ۱.۸ تریلیون دلار خواهد رسید که ۱.۹ برابر رشد سریع‌تری نسبت به بانک‌های متعارف در دوره ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ را نشان می دهد.

این شش بازار اصلی، در حال حاضر شامل ۸۲ درصد از صنعت مالی اسلامی جهانی می شود و ظرفیت افزایش بیش از این محدوده را نیز دارد.

به علاوه پیش بینی می‌شود صنعت بانکداری اسلامی در مصر، پاکستان و کشورهای آفریقای شمالی نظیر تونس، الجزایر و مراکش پیشرفت داشته باشد.

۱۰ بازار از ۲۵ بازار نوظهور از مراکز اصلی سیستم مالی اسلامی هستند. بازگشت سهام ۲۰ بانک اسلامی برتر طی یک دوره ۵ ساله ۱۱.۹ درصد و ۲۰ بانک های متعارف برتر ۱۴.۵ درصد گزارش شد و لازم به ذکر است اندازه بانک های اسلامی ذکر شده تقریباً یک چهارم همتایان متعارفشان بوده است