صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۲۰۲۷۴
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۲
قرائی‌مقدم:

گروه جامعه: یک جامعه شناس بر ضرورت تقویت فضاهای دینی و معنوی در جامعه به منظور گسترش فرهنگ شهادت‌طلبی و ایثار تأکید و تصریح کرد: شهدا را باید به دور از سیاست زدگی معرفی کرد.

امان‌الله قرایی مقدم، جامعه شناس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سرآغاز تربیت را دوران جنینی خواند و گفت: جامعه شناسان و وروانشناسان متعددی معتقد هستند که دورانی که فرزند در رحم مادر است چهارچوب زندگی وی در طول دوران حیات شکل می‌گیرد.

وی آغاز تربیت را همان نجوای اذان و اقامه و انتخاب نام نیکو برای فرزند برشمرد و گفت: ایثار و شهادت از مفاهیم الهی و انسانی است که انتقال آن به فرزندان نیاز به طی یک روند هماهنگ و منسجم از کودکی تا جوانی دارد.

انتقال فرهنگ شهادت ابزار مختلف برای مقاطع سنی متفاوت می‌طلبد

قرائی مقدم در مرحله اول خانواده و پس از آن آموزش و پرورش و آموزش عالی را در زمینه آشناسازی کودکان، نوجوانان و جوانان با مفهوم ایثار و شهادت مسئول خواند و اظهار کرد: هر یک از این مقاطع سنی ابزار مختلفی برای القای مطلب می‌طلبد.

وی شهادت را یک ویژگی خاص اجتماعی دانست که نیاز به ابزار روز برای نهادینه شدن در افراد دارد و گفت: ابزار هنر به ویژه موسیقی سنتی می‌تواند در این انتقال معنا به بهترین نحو عمل کند. البته در این زمینه نیاز به کار کارشناسی شده وجود دارد چرا که برخی از ابزار هنر همچون موسیقی‌های تند امروزی دقیقا عکس این هدف عکمل می‌کنند.

ضرورت تقویت فضاهای دینی و معنوی در جامعه

این جامعه شناس بر ضرورت تقویت فضاهای دینی و معنوی در جامعه تأکید و تصریح کرد: مساجد، حسینیه‌ها و مهدیه‌ها از ظرفیت خوبی برای انتقال این مفهوم برخوردار هستند اما ابتدا باید توانایی جذب جوانان را کسب کنند. دهه محرم، دهه فاطمیه و ایام ماه رمضان نیز از بهترین زمان‌ها برای آموزش فرهنگ شهادت به جوانان است که باید با هنرمندی در بیان و ارائه مطلب همراه شود.

قرائی مقدم  تقویت اسطوره‌های ملی در نظر نوجوانان و جوانان را حائز اهمیت خواند و گفت: شهدا هشت سال دفاع مقدس الگوهای بارزی از شهادت طلبی و بذل جان در راه رسیدن به اعتقادات و آرمان‌ها هستند اما نباید این الگوها را وارد بازی‌های سیاسی کرد، شهدا را باید به دور از سیاست زدگی معرفی کرد.

الگوها را فراموش نکنیم

وی ادامه داد: فرهنگ ایرانی سرشار از الگوهایی که است که برای دفاع از آب و خاک میهن جان خود را فدا کردند که از جمله می‌توان به آرش کمانگیر، امیرکبیر، یعقوب لیس اشاره کرد. این تاریخ و روایات نیاز به ابزاری همچون فیلم، موسیقی و کتاب دارد تا به نسل جدید منتقل و زمینه‌های حس شهادت طلبی و ایثار را در آنان به وجود آورد.   

این جامعه شناس بر ضرورت تقویت حس میهن پرستی و غیرت نسبت به آب و خاک کشور تأکید و تصریح کرد: تقویت میراث فرهنگی هنوز به خوبی وارد فعالیت‌های نهادهای مختلف نشده است. انتقال میراث فرهنگی به خوبی صورت نگرفته است و جوانان با اسطوره‌های ملی و دینی آشنایی ریشه دار ندارند.