صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۲۰۳۸۵
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۷
کفاش:

کانون خبرنگاران نبأ/ مرتضی قاسمی: همایش «منادیان تربیت، تدبیرگران امیدآفرین» با حضور معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در محل سالن جهاد و کشاورزی زنجان برگزار شد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در این همایش حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با ذکر تاریخچه‌ای از فعالیت‌های پرورشی در کشور، تغییر الگوهای تربیتی و پرورشی در مدارس را بعد از انقلاب یادآور شد و گفت: فعالیت‌های تربیتی مدارس بعد از انقلاب را نیروهای ارزشی و انقلابی و متعهد بر عهده گرفته و توانستند مدارس و محیط‌های تربیتی را از افکار الحادی خارج کنند.
وی ضمن نقد فعالیت‌های صورت گرفته در گذشته این فعالیت‌ها را مناسب زمان خود دانسته و مؤلفه‌های امروزی تربیت را متفاوت از گذشته ذکر کرد و افزود: امروز فعالیت‌های پرورشی ما باید متناسب با اقتضائات روز باشد و این زیر سؤال بردن گذشته نیست، معلمان کشور ما در بعد از انقلاب و دوران جنگ و بعد از آن صداقت و تعهد خود را در همه عرصه‌ها نشان داده‌اند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش تغییرات صورت گرفته در دنیا و فضای مجازی را موجب تغییر جایگاه و کارکرد خانواده‌ها عنوان کرد و ادامه داد: اگر پدر و مادرهای دانش‌آموزان ما همپای فرزندان خود در فضای مجازی پیش نروند، با مشکلات اساسی مواجه خواهند شد.
کفاش مقوله تکرار را فی نفسه امر ناپسندی ندانست و گفت: بسیاری از اثرگذاری‌های معنوی و برنامه‌های دینی مدارس مستلزم تکرار آنها است. حیات ما در تکرار معنویات و ارکان دینی است که به هیچ عنوان قابل تغییر نیست و در این خصوص بایستی نگرش‌ها را در حوزه برنامه‌های تربیتی اصلاح کنیم.
این مقام مسئول ضرورت تغییر در شیوه‌های اجرای برنامه‌ها را یادآور و آنها را در همراهی با نسل جدید مهم ارزیابی کرد و افزود: در تربیت نباید نقشی بیشتر از دیگران به خود قائل باشیم و عملکرد دیگران را در سطحی پائین‌تر از خود فرض کنیم و نباید در اجرای برنامه‌های پرورشی آنها را مورد گزینش قرار داده و سلیقه‌ای عمل کنیم بلکه بایستی از همه فعالیت‌ها در راستای علاقه و خواست و استعداد دانش‌آموزان بهره‌گیری کنیم.
در ابتدای این همایش مرتضی تمجیدی، مدیرکل آموزش و پرورش استان تربیت نیروی انسانی کارآمد را مهمترین هدف فعالیت‌های پرورشی ذکر کرد و گفت: موفقیت‌های کسب شده در فعالیت‌های پرورشی توسط همکاران و دانش‌آموزان استان، خود گویای تلاش و زحمات و حضور مؤثر و مفید آنان در برنامه‌های پرورشی است.
همچنین در این همایش محمدحسین صفری، مدیر دبیرستان شاهد رستم‌خانی، رقیه صمیمی‌فرد معاون مرکز آموزشی فرزانگان، اکبر مهدیلو، دبیر دبیرستان شاهد خوشنام و شریفی، نماینده دانش‌آموزان عضو اتحادیه انجمن‌های اسلامی کشور مطالبی در خصوص ضرورت بازنگری در نتایج برنامه‌های امور تربیتی، حجم بخشنامه‌های صادره در حوزه پرورشی، توجه به مسائل و مشکلات نگرشی، محتوایی، اجرایی و نیروی انسانی، ضرورت تعریف شفاف و چارچوب‌مند از برنامه‌های پرورشی، آموزش حرفه‌ای نیروهای پرورشی، آسیب‌شناسی از فعالیت‌های گذشته، پرهیز از برنامه‌های کلیشه‌ای، متناسب‌سازی فعالیت‌ها با نیازهای نسل جوان، مشکلات ساختاری مربیان مشاوره و... ارائه کردند.