صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۲۰۵۴۱
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۱
حجت‌الاسلام نصیری‌فر:

گروه اندیشه: معاون آموزشی سازمان بسیج اساتید کشور مبانی‌سازی حوزه و ساختارسازی دانشگاه را لازمه ایجاد تمدن اسلامی دانست و گفت: وحدت حوزه و دانشگاه نه با اعمال دینی بلکه علم دینی محقق می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام عباس نصیری‌فر، معاون آموزشی سازمان بسیج اساتید کشور شامگاه 25 آذرماه در همایش اساتید بسیجی با موضوع «وحدت حوزه و دانشگاه» با اشاره به روز 27 آذرماه روز وحدت حوزه و دانشگاه، این روز را بر همه تلاشگران این عرصه تبریک گفت و  انقلاب اسلامی را الگوی وحدت و انسجام در جهان دانست.

وی نقش نخبگان حوزوی و دانشگاهی در جهت‎بخشی صحیح بشریت به سمت زندگی سالم توأم با آرامش و امنیت را بسیار اساسی و مهم دانست.

نصیری‌فر سبک و شیوه چگونه زندگی کردن را یکی از دغدغه‌های مهم ذهنی و فکری بشریت امروز دانست و  از رسانه به عنوان یکی از مهم‎ترین ابزار هدایت کننده زندگی امروز بشر یاد کرد و گفت: اکنون رسانه به‌عنوان یک ابزار قدرت و سرعت زمام سبک زندگی خانواده‌ها را به دست گرفته است تا جایی که حتی در اتاق خواب و محافل شخصی و خانوادگی ما نیز وارد شده و به ما جهت می‌دهد.

وی با بیان اینکه فضای مجازی و رسانه تمام شئونات زندگی بشریت را در دست گرفته است افزود: بیش از 700 شبکه ماهواره‌ای با کوچکترین روش که همان ساخت فیلم و سریال جذاب است می‌کوشد ذهن خانواده‌ها را تیرباران ضد ارزش‎ها کند و آرام آرام سبک زندگی را عوض کند.

زندگی در عصر مدرن بدون واکسینه کردن جامعه از آسیب‎ها امکان‌پذیر نیست

نصیری‌فر با اشاره به ضعف برنامه‎ریزی در داخل کشور برای مقابله با این جریان، تصریح کرد: زندگی در عصر مدرن بدون برنامه‎ریزی و واکسینه کردن جامعه از خطرات و آسیب‎ها امکان‌پذیر نیست اما متأسفانه ما در این عرصه ضعیف عمل کرده‎ایم.

وی با یادآوری اینکه مدیریت عصر مدرن در دست تمدن غرب است افزود: غرب به واسطه دو قدرت پول و تجهیزات نظامی عصر مدرن را در دست گرفته و آن را مدیریت می‎کند.

نصیری‌فر در ادامه به تشریح اهداف و روح تمدن غربی پرداخت و گفت: قطع ارتباط انسان با خدا و قطع ارتباط انسان با انسان از جمله اهداف مهم تمدن غربی بود که نتوانستند آن را عملیاتی کنند و به شکست انجامید.

وی جایگزین کردن ایده‏‌های بشری بجای ایده‏‌های دینی را یکی دیگر از اهداف تمدن غربی در راستای نفوذ بر بشریت عنوان و اظهارکرد: غرب مبنا و اصول برنامه‌ریزی خود را نه براساس مبانی ارزشی و ماورائی بلکه بر اساس ذهن بشریت تدوین می‎کند.

نصیری‌فر با بیان اینکه تمدن غرب در ساختار سازی موفق اما در مبنا و اصول بی‎پایه و شکست خورده است افزود: یکی از اندیشمندان غربی اعتراف کرد که اگر غربی‎ها مبانی و اصول دینی را می شناختن و آن را درک می‌‎کردند به‌طور قطع برنامه و ساختاری برای بشریت تدوین می‏‌کردند که همگان راهی بهشت می‏‌شدند.

تهی بودن تمدن غرب از ارزش‌‏ها عامل گرایش آنان به سمت جریانات منحرف است

وی با طرح این سؤال که چرا شیطان‌پرستی و دیگر عقاید بی‏ پایه و اساس در غرب طرفداران بسیار دارد؟ تهی بودن تمدن غربی از ارزش‏‌ها و معارف دینی و اسلامی را عامل اصلی برای گرایش به سمت جریانات منحرف و فاسد دانست.

نصیری‌فر با طرح این سؤال که آیا با تورات و انجیل می‌توان بشریت را مدیریت و هدایت کرد، گفت: جهان غرب همچون یک انسان تشنه در کویر است که به دنبال آب گوارا می‌گردد ولی آن را نمی‌یابد بنابراین برای رفع تشنگی خود هر چیزی را سر می‌کشد، جهان غرب این چنین حالتی را پیدا کرده است.

تحول جهان امروز به‌هیچ عنوان به نفع غربی‌ها نیست

وی با تأکید بر اینکه بشر امروز از تمدن غربی برگشته است، جهان را به تعبیر رهبر انقلاب در یک پیچ بزرگ تاریخی دانست و گفت: جهان امروز در یک تحول بزرگ قرار دارد که این تحول به هیچ عنوان به نفع غربی‌ها نیست.

نصیری‌فر با طرح این سؤال که چرا مردم از تمدن غربی برگشته‎اند، افزود: چراکه تمدن بشری غرب آسایش و رفاه را برای مردم فراهم کرده اما آرامش را از آن‌ها گرفته است؛ بنابراین این چنین تمدنی توانایی اداره و مدیریت جامعه را ندارد.

وی تمدن اسلام را تنها پاسخ‌گویی حقیقی و راستین به نیازهای بشریت دانست و هدایت و خارج کردن آن‌ها از سرگردانی موجود را وظیفه امروز حوزه و دانشگاه برشمرد و گفت: فقه مبتنی بر تفکر اهل بیت(ع) توام با حکمت متعالیه می‎تواند تمدن‌ساز شود که تحقق این مهم به نقش آفرینی حوزه و دانشگاه گره خورده است.

نصیری‌فر با بیان اینکه متأسفانه تاکنون معنا و مفهوم وحدت حوزه و دانشگاه به درستی تبیین نشده است، تصریح کرد: حوزه و دانشگاه باید تکلیف رابطه علم و دین را با یکدیگر مشخص کنند که اگر این مهم مشخص نشود به یقین وحدت حوزه و دانشگاه نیز شکل نخواهد گرفت.

علم مبتنی بر دین بشریت را بر سر منزل مقصود خواهند رساند

وی با تأکید بر اینکه علم مبتنی بر دین بشریت را بر سر منزل مقصود خواهند رساند، تصریح کرد: دیگر نمی‎توان جهان را با علوم و مبانی دست ساخت بشری به سمت کمال و رستگاری هدایت کرد بلکه باید با علم دینی تمدن اسلامی را متشکل کرد و بشریت به سمت آن سوق داد.

نصیری‌فر با بیان اینکه وحدت حوزه و دانشگاه با ساخت مسجد در دانشگاه و حضور روحانی محقق نمی‌‎شود، افزود: وحدت حوزه و دانشگاه نه با اعمال دینی بلکه علم دینی محقق می‌شود.

وی وظیفه امروز حوزه و دانشگاه در ایجاد تمدن اسلامی را ارائه مبانی از طرف حوزه‎های علمیه و ساختارسازی و مدل‌سازی توسط دانشگاه دانست و گفت: دانشگاه و حوزه باید مبانی و ساختار حکومتی برآمده از اسلامی را طراحی و آن را به جهان عرضه کنند.

به گفته وی، غرب تاکنون طعم معنویت و پاکی را نچشیده است و به دنبال یک الگو و مدل برای ایجاد تمدن جدید می‎گردد تا رابطه انسان با خدا، با خود، دیگران و طبیعت را اصلاح کند بر همین اساس وظیفه جامعه دانشگاهی و حوزوی بسیار خطیر است.