صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۲۰۶۲۰
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۸
از سوی جامعة‌المصطفی(ص) تهران؛

گروه اندیشه: رئیس جامعة‌المصطفی(ص) العالمیة تهران در گفت‌وگویی به تشریح جزئیات دوره رهیافت‌ها و رویکردهای مطالعات اسلامی؛ پرسش از مشروعیت و امکان که با حضور شرکت‌کنندگانی از کشورهای مختلف برگزار می‌شود، پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی اکبر عطاران، رئیس جامعة‌المصطفی(ص) العالمیة تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به برگزاری دوره «رهیافت‌ها و رویکردهای مطالعات اسلامی؛ پرسش از مشروعیت و امکان» گفت: این دوره یکی از دوره‌های علمی ـ آموزشی جامعة‌المصطفی(ص) تهران است که قرار است برگزار شود.
وی افزود: مجموعه دوره‌ها تحت عنوان اسلام و مسائل معاصر است که هر دوره‌‌ای با یک عنوان خاص برگزار می‌شود، دوره امسال تحت عنوان رهیافت‌های و رویکردهای مطالعات اسلامی؛ پرسش از مشروعیت و امکان برگزار می‌شود. حکمت‌های متعالیه، حق در قرآن و ... عناوین دوره‌های قبلی بوده که برگزار شده است.
عطاران با بیان اینکه این دوره به مدت 20 روز برگزار می‌شود، اظهار کرد: ابتدا فراخوان آن به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی به مراکز علمی خارج و داخل ایران ارسال شد و از کسانی که علاقه‌مند به این موضوع بودند و در دوره دکتری و PHD مشغول تحصیل بوده‌اند، دعوت شده است که در این دوره شرکت کنند، تقاضای پذیرش بدهند مشروط بر اینکه یک پروپوزال علمی هم ارائه بدهند که سؤال و پرسششان چه چیزی است. حوزه مطالعاتشان مشخص شود و اینکه آیا دغدغه‌ای در حوزه مطالعات اسلامی دارند یا خیر. اساتید علمی دوره پروپوزال‌هایی که نزدیک به این موضوع دوره بوده را بررسی کرده‌اند و از منتخبان برای حضور در دوره علمی و آموزشی دعوت شده‌ است.
وی عنوان کرد: این دوره روز شنبه، 29 آذر آغاز می‌شود. در حال حاضر شرکت‌کننده‌ها تعیین شده‌اند و حدود 10 نفر شرکت‌کننده از کشورهای مختلف داریم. در هنگام دعوت هیچ پرسشی از مذهب نمی‌شود و هر کس از هر دین و مذهبی می‌تواند در این دوره شرکت کند. در مجموع استقبال خوبی از این دوره شده است. دو نفر از آمریکا شرکت‌کننده داریم، یک نفر مسیحی و یک نفر یهودی، از انگلستان یک شرکت‌کننده داریم که مسلمان است و از ترکیه دو خانم مسلمان شرکت می‌کنند. از سریلانکا نیز چند شرکت‌کننده داریم. 2 نفر از آلبانی نیز شرکت می‌کنند.
عطاران ضمن اشاره به اینکه دوره‌ها به زبان انگلیسی برگزار می‌شود، گفت: حدوداً تا اواسط دی و قبل از بیستم دی دوره به پایان می‌رسد. ضمن اینکه این دور‌ه‌ها در جامعةالمصطفی(ص) تهران به نشانی زیر پل کریم خان خیابان سنایی، سنایی 8، پلاک 4 برگزار خواهد شد.

وی در رابطه با برنامه‌های جانبی این دوره گفت: غیر از سمینارهای علمی که هر روز در نوبت صبح دو سمینار برگزار می‌شود و بحث‌ها در آن‌ها ارائه می‌شود، یک سمینار بعد از ظهر برگزار می‌شود که بحث آزاد، گفت‌وگو و پرسش است. غیر از برنامه رسمی آموزشی ما بازدیدهایی را از مراکز علمی و آموزشی تهران و قم داریم. انجمن اسلامی فلسفه در تهران یک سمینار و نشست را برگزار خواهد کرد. یک نشست با انجمن حکمت در قم پیش‌بینی شده است و یک دیدار با آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی و دیداری نیز با آیت‌الله اعرافی داریم. در قم هم بازدیدهایی را داریم. یک سفر ایران‌شناسی نیز به اصفهان خواهند داشت. در تهران هم بازدید از مرقد و بیت حضرت امام(ره) و ... را خواهیم داشت.
عطاران در پایان گفت: بیشترین تلاش ما این است که بتوانیم با ارائه بحث‌های چالشی و پرسش‌هایی که نسبت به اندیشه و تفکر اسلامی وجود دارد بتوانیم پاسخ‌ها را به حوزه و دانشگاه تعمیم دهیم و بعد متونی برای مراجعه بعدی ارائه شود.