صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۲۱۷۷۱
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۷
آیت‌الله استادی:

گروه حوزه‌های علمیه: استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه احادیث نیز مانند قرآن نیازمند تفسیر هستند از کپی‌برداری در پژوهش‌های جدید انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله رضا استادی عصر دیروز، 26 آذرماه در دومین جشنواره پژوهشی پژوهشگاه قرآن و حدیث و تقدیر از پژوهشگران مؤسسه دارالحدیث در سخنانی گفت: در گذشته تتبع خودش پژوهش به حساب می‌آمد و  کار پژوهشی محاسبه می‌شد، ولی امروز متأسفانه پژوهش‌ها به گونه‌ای دیگر و بیشتر سلیقه‌ای و کپی برداری بدون ذکر منبع است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که در کار حدیث باید از لفظ بگیریم و به معنا بپردازیم و تحقیق خویش را به شرح و تفسیر احادیث گسترش دهیم، ادامه داد: احادیث و روایات نیز باید همانند آیات نورانی قرآن کریم شرح و تفسیر شوند و محققان و پژوهشگران باید در این مسیر گام‌های جدّی تری بردارند.

آیت‌الله استادی بیان کرد: امروز کتب احادیثی ما نیاز به تکمیل و کارهای پژوهشی متنوعی دارد، چرا که در گذشته در کتاب حدیثی وسایل، صاحب وسایل مقدمه درست کرده و گروهی به درخواست آیت‌الله العظمی بروجردی آمدند و برخی از مطالب آن را دسته‌بندی کردند ولی کار آنچنانی نشده است.

وی تصریح کرد: شروح و تفاسیر احادیث و روایات ما کافی نیست و محققان و پژوهشگران حوزه باید به صورت جدی وارد این زمینه شوند.

استادی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که صدور حکم مجهول برای احادیث بسیار سخت است، افزود: متأسفانه در برخی موارد مشاهده شده فرد به دلیل اینکه حدیث و یا روایت رسیده را پسند نمی‌کند، سریع حکم مجهول را برایش ثبت می‌کند و یا برعکس حدیثی را که سند ندارد تأیید می‌کند و این کار درست نیست.

وی ادامه داد: در این موارد باید آن کارشناس، به دلیل نبودن حجت کافی آن حدیث را به اجماع واگذار کند و در ضمن ارائه قید کند که حجت ندارد و حد وسط را مورد نظر بگیرد.

این استاد حوزه اظهار کرد: مسئله نقل به معنا مورد دیگری است که باید مورد توجه حدیث‌پژوهان باشد و در خصوص احادیث مشابه بررسی کند تا به اصل روایت برسد و این همان فصاحت و بلاغت ائمه اطهارعلیهم السلام است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان  گفت: بحث کپی‌برداری و رعایت حقوق مؤلفان و ناشرین باید همیشه مدنظر پژوهشگران باشد و ثبت این منابع در پایان رساله و مقاله محقق نشان از پژوهش و تحقیق آن دارد، نه اینکه همه مقاله و پژوهش خود را کپی کند بدون اینکه اسمی و اشاره‌ای به اصل سند نداشته باشد.