صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۲۶۶۹۵
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۱
سلیمانی:

گروه اجتماعی:استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه متاسفانه فرهنگ وقف در جامعه مهجور مانده است، گفت: حاکم شدن فرهنگ وقف در جامعه موجب خودکفایی نیازمندان و ریشه‌کن شدن فقر در جامعه می‎شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بحتیاری، قاسم سلیمانی چهارم دی‌ماه در ششمین همایش وقف و رسانه و آیین تجلیل از خبرنگاران حوزه وقف، وقف را یکی از فرهنگ‌های همیشه ماندگار و با قدمت دین مبین اسلام دانست.

وی با بیان اینکه متاسفانه همچنان بعد از گذشت 35 از انقلاب، وقف به فرهنگ غالب جامعه اسلامی تبدیل نشده است، جابگاه فرهنگ نذر مردمی در ایام خاص همچون محرم و صفر را به مراتب بالاتر و ارزشمندتر از فرهنگ وقف دانست و گفت: متاسفانه فرهنگ وقف در جامعه مهجور مانده است.

سلیمانی عدم ایجاد انگیزه به منظور جذب و گرایش آحاد جامعه به سمت فرهنگ وقف را یکی از علل مهجوریت این امر مهم در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: اگر چه ماندگاری و آثار وقف در زندگی فردی و اجتماعی به مراتب از نذر و نیازها مردمی در ایام خاص ارزشمند‌تر است اما عدم برنامه‌ریزی و برنامه‌سازی فرهنگی صحیح موجب مغفول ماندن این امر بسیار مهم در جامعه شده است.

وی به نقش مهم متولیان فرهنگ، رسانه و مطبوعات در ترویج و احیای فرهنگ و جایگاه وقف اشاره و تصریح کرد: نقش مسئولان فرهنگی و رسانه‌ها در ترویج و احیای فرهنگ وقف در جامعه بسیار مهم است و تحقق این مهم نیاز با تعامل و همراهی بین دستگاه‌های فرهنگی و رسانه‌ای محقق خواهد شد.

سلیمانی حاکم شدن فرهنگ وقف در جامعه را موجب خودکفایی نیازمندان و ریشه‌کن شدن فقر در اجتماع  دانست و افزود: اصحاب رسانه، صدا و سیما، حوزه‌های علمیه، علما، دستگاه‌های فرهنگی همچون سازمان تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و اوقاف و امور خیریه باید در راستای اشاعه فرهنگ وقف و افزایش موقوفات اهتمام ویژه داشته باشند.

وی با یادآوری فشارها و توطئه‌چینی‌های دشمنان علیه دنیای اسلام  به منظور ضربه‌زدن به جامعه اسلامی، فرقه‌سازی و اختلاف کنی در بین مسلمان به دست گروه‌های به ظاهر طرفدار اسلام و ارزش‌ها را نقشه شوم دشمن در همین راستا دانست.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: دنیای اسلام در شرایطی به مصاف کفر و استعمار رفته است که گروه‌های وحشی و خون‌خوار همچون القاعده، وهابیت و داعش به نام اسلام به آسانی خون هزاران مسلمان بی‌گناه را بر زمین می‌ریزند و هزاران خانواده را بی‌سرپناه می‌کنند.

وی با بیان اینکه اقدامات وحشیانه گروه‌های تکفیری و داعشی، برای مسلمین خانمان سوز و دردآور است گفت: چه مصیبت و بلایی بالاتر از این که گروه‌های تکفیری به بهانه‌های شیطانی سرپناه و تمام امید یک خانواده و فرزندان را به شهادت برسانند؟

سلیمانی با تاکید بر اینکه مجامع بین‌اللملی و دنیای اسلام نسبت به کمک و یاری رسانی به خانواده بی‌سرپناه و مظلوم  وظیفه انسانی و شرعی دارد گفت: نظام اسلامی نیز علاوه بر کمک فکری و معنوی نسبت به ارائه کمک‌های مالی به خانواده‌های بی‌سرپناه نیز مسئول است.

وی بر لزوم آینده‌نگری و نیازسنجی در امر موقوفات تاکید کرد و گفت: آینده‌نگری اداره اوقاف و امور خیریه در خصوص موقوفات یک ضرورت است چرا که نبود این امر مهم موجب تضییع و عدم بهره‌برداری درست از موقوفات خواهد شد.

سلیمانی همچنین مسئله زمین‌های وقفی در برخی از مناطق استان را یادآور شد و بر لزوم واگذاری این زمین‌ها به دور از هر گونه تنش و ایجاد مشکلات اجتماعی تاکیدکرد و افزود: واگذاری زمین‌های وقفی باید به گونه‌ای باشد که هم اصول و شرایط وقف عملیاتی شود و هم مردم با مشکل و چالش مواجه نشوند.