صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۳۶۲۳۷
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۲

گروه بین‌الملل: شیخ حسن الصفار، امام جمعه شهر شیعه‌نشین «قطیف» عربستان، در خطبه‌های نماز جمعه دیروز، ۵ دی‌ماه، بر ضرورت احترام به اقلیت‌های دینی در خاورمیانه تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «saffar.org»، شیخ حسن الصفار در خطبه‌های نماز دیروز در شهر شیعه‌نشین قطیف در شرق عربستان، از کاهش اقلیت‌های دینی در منطقه خاورمیانه در نتیجه افزایش گرایش‌های اسلامی تندرو و افراطی که ظلم و کوچ اجباری علیه این اقلیت‌ها اعمال می‌کنند، ابراز نگرانی کرد.
وی افزود: گرایش‌های تندرو منتسب به اسلام در خاورمیانه، اقلیت‌های دینی مسیحی، ایزدی و سایر پیروان مذاهب مختلف اسلامی را تحت فشار قرار می‌دهند.
شیخ حسن الصفار تصریح کرد: این گرایش دینی تندرو و افراطی منتسب به اسلام بیانگر حقیقت مفاهیم دینی نبوده و تنها یک وضعیت افراط‌گرایانه منسوب به دین است که دین مبین اسلام  کاملا از آن مبرا است.
وی در حضور جمعیت نمازگزاران بر اهمیت حفظ اقلیت‌های دینی در منطقه تأکید کرد و گفت: این حق طبیعی آنان است که در سرزمین محل زادگاه خود زندگی کنند و اخراج آنان از سرزمینشان ظلم و تجاوز به حقوق آنان محسوب می‌گردد.
شیخ حسن صفار گفت: وجود این اقلیت‌ها در منطقه ارزش تسامح و مدارا در اسلام را آشکار می‌کند، همچنان‌که مفهوم شهروندی را مجسم می‌نماید.
وی در ادامه بر رعایت حقوق پیروان ادیان دیگر در جامعه اسلامی تأکید نمود و اظهار کرد: رسول اکرم (ص) تجاوز به حقوق هر فردی از اقلیات دینی در جامعه اسلامی را اهانت و تجاوز به حقوق شخصی خود دانسته و بر حسن تعامل با اقلیت‌های دینی در منطقه تشویق نمودند.
شیخ حسن الصفار در ادامه سخنان خود از کاهش اقلیت‌های دینی در خاورمیانه‌ای که در طول تاریخ به گرمی پذیرای این اقلیت‌ها بوده است، ابراز نگرانی کرد و این کاهش اقلیت‌ها را به تشدید گرایش‌های دینی تندرو در جوامع اسلامی نسبت داد.
وی اضافه کرد: کوچ اجباری اقلیت‌های دینی در خاورمیانه به ضرر دین اسلام بوده و چهره مسلمانان و تمدن اسلامی را خدشه دار می‌کند.
امام جمعه قطیف در پایان از به‌کارگیری اصطلاحات «اقلیت و اکثریت» در اشاره به اقلیت‌های دینی و مذهبی در داخل جامعه اسلامی به جای مفهوم «شهروند» و «برادری اسلامی»، ابراز تأسف کرد.

نظرات بینندگان
سید حسین
|
|
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۶
آفرین بر این امام جمعه و آفرین بر مترجمان این خبر