صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۶۴۱۸۸
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۱
وزیر ارتباطات تأکید کرد:

گروه دانشگاه: اگر کشوری بخواهد با سرعت به نقطه‌ بهینه برسد، باید تلفیقی از اقتصاد و دانش را داشته باشد؛ آنچه تا امروز باعث عدم شکوفایی اقتصاد شده، محوریت دولت‌ها در این بخش بوده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، دومین هم‌اندیشی دانشجویان ایرانی خارج از کشور با شعار «دانشجوی ایرانی، فرهنگ اسلامی، پیام جهانی» امروز، 11 دی‌ماه در سالن شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی پردیس مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد. 

محمود واعظی، وزیر ارتباطات، علی اصغر رستمی، عراقچی، معاون وزارت خارجه، مسعود شادنام، استاد ایرانی در دانشگاه‌های کانادا و نیز 120 نفر از دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل نیز در این مراسم حضور داشتند.

در ابتدای این همایش، حجت‌الاسلام سیدابومحمد مرتضوی، دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور، با اشاره به سختی ارتباط با دانشجویان خارج از کشور گفت: مخاطبان ما در دسترس ما نیستند و ارتباط با آنها بسیار دشوار است. با توجه به کثرت دانشجویان که 120 هزار نفر است، ارتباط نهادها، سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها بسیار محدود است، به همین دلیل مجبور هستیم از مقاطع خاصی نظیر تعطیلات استفاده کنیم.

وی افزود: امسال استقبال خوبی از فراخوان شده و 120 نفر از افراد ویژه و نخبه گزینش شدند. ما از این مقطع و مجال خواستیم برای گفت‌وگو و صحبت و تعامل دانشجویان، مسئولان و دانشجویان و طرح انتظارات آن‌ها استفاده کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) گفت: علما و شیعیان ما مرزبانان ما هستند و این روایت رسالت دانشجویان ایرانی خارج از کشور را مشخص می‌کند. طبق روایت آن حضرت مرزداران در مرزی هستند که شیطان و سربازان شیطان در آنجا حضور دارند. کار این مرزبانان افضل از حرکت سربازانی که در مرزهای جغرافیایی هستند و طبق فرموده امام صادق(ع) ثوابش یک میلیون بار بیشتر است چون آنها حافظ اعتقادات هستند.

ضرورت آشنایی دانشجویان ایرانی خارج از کشور با تحولات ایران

در ادامه مراسم حیدرعلی شایان‌فر، دبیر هم‌اندیشی دانشجویان ایرانی خارج از کشور، اظهار کرد: آشنایی دانشجویان ایرانی خارج از کشور با تحولات ایران باعث شناخت دوطرفه نخبگان در درون و بیرون از کشور خواهد شد. امیدواریم نتایج این برگزاری بر آگاهی و شناخت دانشجویان ایرانی خارج از کشور به‌عنوان گنجینه مهمی از ذخایر علمی کشور بیفزاید و این عزیزان اطلاعات ارزشمندی را از فعالیت‌های دانش‌بنیان، مذهبی، فرهنگی و ... پیدا کنند.

وی ضمن اشاره به شعار این همایش گفت: این همایش با شعار «دانشجوی ایرانی؛ فرهنگ اسلامی، پیام جهانی» برگزار شده است. در این همایش میزگردی پیش‌بینی شده است تا مسائل و مشکلات دانشجویان ایرانی خارج از کشور به طور مستقیم مطرح کنند. مشارکت‎کننده‎هایی که نهاد مقام معظم رهبری در امور دانشجویان خارج از کشور را در این هم‌اندیشی همراهی کردند، شامل وزرات علوم، وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه، معاونت علمی رئیس جمهور، بنیاد ملی نخبگان، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت ارتباطات می‌شود.

شایان‌فر اهداف این همایش را بدین شرح برشمرد: بررسی مشکلات دانشحویان ایرانی در مواجهه با فرهنگ‌های مختلف در محل تحصیل، بررسی انتظارات متقابل دانشجویان در دستیابی به راه‌ حل‌های مناسب در زمینه‌های علمی و ایجاد زمینه‌های هم‌فکری و تبادل اطلاعات و تجارت به دانشجویان شاغل به تحصیل در کشورهای مختلف، آشنایی با مسائل علمی دانشجویان و ایجاد زمینه تعامل بین آنان.

وی عنوان کرد: محورهای هم‌اندیشی نیز شامل موارد زیر است: شناسایی و ارائه راهکار مناسب جهت حمایت از گروه‌های علمی، شناسایی انجمن های اسلامی فعال در خارج از کشور، بررسی وضعیت و موقعیت دانشجویان خارج از کشور و آشنایی با مسائل مهاجرت و انگیزه‌های ادامه زندگی در خارج از کشور.

شایان‌فر با اشاره به اولویت انتخاب دانشجویان برای این همایش، گفت: دانشجویان مقاطع دکتری در دانشگاه‌های معتبر در اولویت اول بودند. اعضای انجمن‌های اسلامی فعال خارج از کشور، دانشجویان نخبه شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های مطرح دنیا و دانشجویان بورسیه شده جزو دانشگاه‌های مقصد در اولویت بوده‌اند.

بنا بر این گزارش، سخنران بعدی این مراسم، محمود واعظی، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی ایران بود. وی با تبریک سالروز آغاز امامت امام زمان(عج) گفت: در انجمن اسلامی آمریکا و کانادا در زمان دانشجویی خود فعالیت می‌کردم که کار سختی بود. آن سالی که دبیر تشکیلات انجمن اسلامی کانادا و آمریکا بودم، موفق به تحصیل نشدم چون باید برای کارها به مسافرت‌های زیادی می‌رفتم.

وی افزود: تلاش دولت جدید بر این است که سیاست‌هایی را اتخاذ کند که بتواند آنچه را که در سند چشم‌انداز بیست ساله کشور و اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شده است، تحقق بخشد و کشور را به این سمت و سو هدایت کند. بعد از انتخابات در سال گذشته، تلاش دولت این است که به نوعی به همبستگی و وفاق عمومی بپردازد و از اختلافات بین قوا جلوگیری کند. این کشور با داشتن رهبری مانند مقام معظم رهبری هیچ مشکلی برای مدیریت کشور ندارد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه ترویج اخلاق اسلامی اساس این انقلاب است، اظهار کرد: آنچه ما را متمایز از حکومت‌ها و نظام‌های دیگر متمایز می‌کند، مسئله ارزش‌ها و اخلاق اسلامی است. بر این اساس تلاش بر این است که با سیاست‌های دولت، اخلاق جزء سرلوحه فعالیت‌ها باشد. سیاست دیگر مسائل اقتصادی و معیشت مردم و مشکلاتی است که جامعه با آن روبه‌رو است و موضوع بعدی اصلاح روابط خارجه و اصلاح تصویر نظام و آنچه که در افکار عمومی جهان توسط رسانه‌های غربی دامن‌زده شده است.

راهبردهای ترسیم شده

واعظی گفت: چشم‌انداز 20 ساله‌ای به ما ابلاغ شده و ما موظف هستیم که هدف‌گذاری کشور طوری باشد که در سال 1404 ایران کشوری توسعه یافته باشد. با جایگاه اول علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه و با فرهنگ انقلابی و اسلامی، تعامل سازنده با جهان داشته باشد. این فرازها و راهبردهای اصلی ترسیم شده است.

وی با بیان اینکه هدف نظام و دولت نگاه به گذشته نیست، ابراز کرد: تمام تلاش دولت بر نگاه به آینده متمرکز است. اعتقادمان بر این است که کشور ما اینقدر توانایی‌ها و ظرفیت‌های بالا دارد که می‌تواند آنچه که به‌عنوان عقب‌افتادگی در گذشته بوده را در آینده جبران کند.

واعظی با اشاره به موضوع اقتصاد گفت: سال گذشته سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر ارسال شد که 24 بند اساسی داشت. بیش از دو سال روی این سیاست‌ها اقتصاددانان، نخبگان و ... کار کردند و در تحلیلی که در دولت کردیم به این نتیجه رسیدیم که اگر متعهد به اجرای آن شویم می‌تواند یک تحول در اقتصاد ما و استقلال کشور به‌وجود بیاورد.

باید تلفیقی از اقتصاد و دانش داشته باشیم

وی افزود: در این سیاست‌ها بر روی اقتصاد دانش‌بنیان تأکید شده است. اگر کشوری بخواهد با سرعت به نقطه‌ای که بهینه باشد برسد باید از همه فناوری‌های روز دنیا استفاده کند و تلفیقی از اقتصاد و دانش را داشته باشد. مردم باید وارد اقتصاد شوند. آنچه که تا امروز باعث شده شکوفایی در اقتصاد به وجود نیاید این است که محور اقتصاد در دست دولت‌ها بوده است.

واعظی عنوان کرد: توجه ویژه به بخش خصوصی موضوع دیگر این سند است. ما در کشوری هستیم که فارغ‌التحصیلانمان از یک نبوغ خوبی برخوردار هستند. فارغ‌التحصیلان ایرانی جزء افراد برتر و کلیدی هستند. امروز بنگاه‌ها و شرکت‌های IT جایگزین با‌نک‌ها و شرکت‌های بزرگ شده‌اند. هر کدام از آن‌ها را که نگاه کنید می‌بینید که نقش ایرانیان خیلی نقش مهمی است.

وی ضمن اشاره به ظرفیت‌های خدادادی ایران گفت: منابع طبیعی و موقعیت استراتژیک ما، موقعیت خاصی است و با پژوهش و تحقیق می‌توانیم پایه‌های اقتصاد خود را تقویت کنیم. آنچه که در اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده اگر خوب عمل کنیم می‌توانیم رفاه و معیشت را به بهترین شکل تقویت کنیم.
وزیر ارتباطات عنوان کرد: مسئله اشتغال را نمی‌شود با شعار و بخشنامه و دستورالعمل حل کرد، تنها راهش ایجاد شرایط بهتر برای کشور است. نکته دیگر این که در عرصه ضوابط خارجی تغییراتی به وجود آوریم و روابط خودمان را با کشورهای دیگر بازتعریف کنیم و نگاه جدی‌تری به کشورهای آسیایی داشته باشیم.

واعظی گفت: تلاش‌های خوبی تا بحال انجام شده و دنیا هم سیاست‌های دولت جدید را خیلی صریح فهمیده و تصویر در ایران در اذهان مردم جهان تغییر کرده و ما به دنبال این هستیم که با حفظ خطوطی که مقام معظم رهبری ترسیم کردند از حقوق ملت دفاع کنیم. بسیار خوش‌بین به مذاکرات هستم و ممکن است زمان ببرد اما قطعاً به این هدف خواهیم رسید. نظام ما عنایت ویژه‌ای به جوانان و دانشجویان دارند و امید نظام این است که نسل جدید پرچم انقلاب را بگیرد و آن را به هدف نهایی خودش برساند. اعتقادمان بر این است که ایرانی‌هایی که خارج از کشور را از هر قشری که باشند ملت خودمان می‌دانیم و همه یک پیکر واحد هستیم.

بنا بر گزارش ایکنا، علی‌اصغر رستمی، معاون سازمان امور دانشجویان وزارت علوم گفت: در مورد چالش‌های مقابل کشورهای در حال توسعه در نظام آموزشی اعم از متوسطه، پایه و آموزش عالی باید توجه کنیم که از رویکردهای سنتی به کارهایی که منجر به تولید می‌شود، رو بیاوریم.

وی با اشاره به تاریخچه آموزش عالی اظهار کرد: عطش حرکت آموزش عالی در دهه 50 و 60 در اروپا طوری بود که دانشجوها را به سمت آموزش‌های کاربردی و مهارت محور بروند. حدود 1 میلیون دانشجو در سطح کارشناسی ارشد در ایران شرکت می‌‌کنند که شاید فقط یک چهارم آن‌ها به دانشگاه راه پیدا می‌کنند. طبیعی است که اینها به کشورهای دیگری می‌روند و ما باید طوری آن‌ها را هدایت کنیم که به رشته‌هایی بروند که نیاز آینده کشور به آن است.

رستمی با اشاره به سند چشم‌انداز، گفت: بر اساس این سند می‌توانیم شبکه علمی بین کشورهای اسلامی ایجاد کنیم. به روز رساندن اطلاعات و شرکت در مجامع علمی می‌تواند در دیپلماسی مورد نظر شکل بگیرد. به‌طور مثال در حال حاضر فقط در اتریش حدود دو هزار پزشک ایرانی داریم که اگر آن‌ها خارج شوند شبکه بهداشت اتریش ظرف پنج سال به خطر می‌افتد. ما می‌توانیم آن‌ها را جمع کنیم و از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌های غرب برای دانشجویان، اظهار کرد: کشورهای غربی دانشجویان کشورهای دیگر را جمع می‌کنند و چیزی حدود دو میلیون ایرانی در حال حاضر در غرب مشغول تحصیل هستند و برنامه‌ای دارند تا سال 2015 این جمعیت را به هشت میلیون برسانند. این چالشی است که در کشورهای در حال توسعه وجود دارد.

معاون سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با تأکید بر یادگیری زبان انگلیسی، عنوان کرد: گسترش زبان انگلیسی برای استفاده از دانش‌ آن‌ها در سطح آموزش و پرورش و دانشگاه باید تقویت شود.