صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۷۴۴۰۶
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۲
جلالی تأکید کرد:

گروه فضای مجازی: عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: باید آموزش‌ها به گونه‌ای باشد تا قبح موضوع شایعه‌پراکنی برای کابران مشخص و شفاف شود و بدانند که این امر خلاف اخلاق فضای مجازی است.

اکبر جلالی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تفاوت سرعت اینترنت در کشورهای توسعه یافته و کشورهای جهان سوم اظهار کرد: ما همیشه در کشورمان پهنای باند را محدود نگه داشته‌ایم درحالی که در کشورهای توسعه یافته به هر خانواده 10 گیگ پهنای باند ارائه می‌کنند که این اندازه حتی برای متخصصان کشورمان هم امکان پذیر نیست. یعنی هر فیلمی را در مدت زمانی سه ثانیه دریافت می‌کنند درحالی که ما باید ساعت‌ها برای دریافت فایل‌ها وقت بگذاریم.

نبود فرهنگسازی عامل اصلی مشکلات

این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: نبود فرهنگسازی و آموزش‌های لازم در حوزه فضای مجازی یک چالش بوده که در کشور به وجود آمده است. متأسفانه نتوانسته‌ایم بر روی موضوعات اخلاقی بحث کنیم. اگر افرادی که به شایعات جبران‌ناپذیری دامن می‌زنند، با اخلاق اسلامی آشنا باشند قطعا کمی در کارشان تأمل می‌کنند.

وی بیان کرد: کاربرانی که در شبکه‌های اجتماعی دست به شایعاتی می‌زنند که منجر به آسیب‌های روحی و روانی در جامعه می‌شوند، در مسائل مذهبی ضعف دارند و باید کارهای جدی‌تر و اساسی‌تری انجام شود.

برخوردها مانع از شایعه‌پراکنی نمی‌شود

وی بیان کرد: با برخوردها نمی‌توان مانع از شایعه‌پراکنی کاربران در شبکه‌های اجتماعی شد. اینترنت و شبکه‌های مجازی مجرم نیستند. ما تا چه اندازه بر روی مسائل مذهبی شبکه‌های اجتماعی کار کرده‌ایم تا بتوانیم تأثیر بگذاریم.

این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: صداوسیما باید وارد میدان شود تا بتواند در زمینه اخلاق فضای مجازی گام بردارد و دیگر شاهد شایعه پراکنی شبکه‌های اجتماعی نباشیم. به نظر می‌رسد هر کسی که تریبونی در دست دارد می‌تواند وارد عمل شود و با زبان و امکاناتی که در دست دارد، به مسئله فرهنگسازی اخلاق فضای مجازی بپردازد.

وی بیان کرد: زمانی که شایعه‌ای از مسئولان در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود، مسئولان در پاسخی که ارائه می‌کنند باید دقت کنند تا به این شایعات کمتر دامن بزنند. اگر مسئولان در پاسخ‌های‌شان دقت کنند قطعا قضیه کش‌دار نخواهد بود. مسئولان بخواهند همپای شبکه‌ها پیش بروند، هر لحظه جامعه تحت تأثیر تنش‌ها خواهد بود.

بیکاری عامل اصلی دامن زدن به شایعه‌پراکنی

جلالی اظهار کرد: برای آنکه کمتر تحت تأثیر شایعات باشم تنها ایمیل‌هایی را باز می‌کنم که به کار و حرفه‌ام مربوط باشم درحالی که برخی از کاربران آنقدر وقت در زندگی دارند که به جای استفاده مثبت از شبکه‌های اجتماعی به استفاده‌های منفی می‌پردازند.

وی بیان کرد: اگر استفاده کاربران از شبکه‌های اجتماعی هدفمند باشد دیگر شاهد استفاده‌های منفی و شایعه‌پراکنی شبکه‌های اجتماعی نخواهیم بود. تبعات شبکه‌های اجتماعی به اندازه‌ای نیست که تنها با یک کار فرهنگی ساده انجام داد بلکه باید کارهای عمیقی بر روی این مسائل انجام شود.

اصحاب رسانه به شایعات شبکه‌های اجتماعی دامن نزنند

جلالی به اصحاب رسانه توصیه کرد که از دامن زدن به شایعات شبکه‌های اجتماعی بپرهیزند و اگر چیزی در این شبکه‌ها مشاهده کردند به دنبال پاسخگویی از مسئولان نباشد.

وی افزود: نمی‌توان برای مقابله با شایعه‌پراکنی شبکه‌های اجتماعی قانونی وضع کرد چرا که با این شرایط همه زندان‌ها سرتاسر پر خواهند شد. باید با افزایش سواد رسانه‌ای کاربران مانع از این مشکلات شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران تصریح کرد: باید آموزش‌ها به گونه‌ای باشد تا قبح موضوع شایعه‌پراکنی برای کابران مشخص و شفاف شوند و بدانند که این امر خلاف اخلاق فضای مجازی است.