صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۸۶۴۳۳
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۱
گزارشی از دومین روز کنفرانس وحدت؛

گروه بین‌الملل: علما و شخصیت‌های شرکت‌کننده در نشست عمومی کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی که امروز، ۱۸ دی‌ماه، در سالن کنفرانس هتل استقلال تهران برگزار شد، بر ضرورت تبیین اشتراکات مذهبی و مقابله با فتنه‌های تکفیری تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در دومین روز بیت‌وهشتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی که امروز در هتل استقلال برگزار شد، شخصیت‌های مهم اسلامی و تقریبی از کشورهای مختلف اسلامی سخنرانی کردند.
سید هاشم الشخص، از علمای برجسته عربستان سعودی، با بیان اینکه فتنه بسیاری از کشورهای مسلمان را دربر گرفته است، گفت: مهمترین دلایل بروز فتنه فتواهای تکفیری، تبلیغات رسانه‌ای و دور ماندن علمای اعتدال گرا از صحنه است.
فتواهای تکفیری بزرگترین خطر برای جامعه اسلامی
وی فتواهای تکفیری را بزرگترین خطر برای جامعه اسلامی دانست و گفت: تکفیری‌ها همه مسلمانان را از دیدگاه خود کافر می دانند. آنها حتی در صفوف خود نیز یکدیگر را تکفیر و در رسانه های خود به هرکس که عقاید مخالف داشته باشد توهین می کنند.
این عالم سعودی دور ماندن علمای اعتدال گرا از صحنه را یکی دیگر از دلایل بروز فتنه عنوان کرد و گفت: این مسئله موجب می شود که علمای مغرض هرگونه می خواهند عرض اندام کنند.
وی راههای مبارزه با فتنه را برگزاری بیشتر اینگونه کنفرانس ها در همه کشورهای اسلامی، رساندن صدای علمای اعتدال گرا به ملتها به ویژه نسل جوان و خفه کردن مسائل فتنه انگیز در نطفه و متوقف کردن تهاجم رسانه ای عنوان کرد.
ضرورت صدور بیانیه همبستگی با مردم بحرین در کنفرانس وحدت
در ادامه این مراسم، خانم نازی کریمی، مسئول امور زنان و استاد حوزه علمیه بحرین، در سخنانی همه مسلمانان را به همبستگی با ملت مظلوم بحرین دعوت و اظهار کرد: دولت بحرین برای مبارزه با ملت بحرین بازداشت و تعرض به علمای دینی را در دستور کار قرارداده و ما از کنفرانس وحدت تهران انتظار داریم بیانیه ای برای همبستگی با ملت مظلوم بحرین صادر کند.
حجت الاسلام و المسلمین شیخ حسین معتوق، از علمای برجسته کویت نیز در این نشست با اشاره به موفقیت نسبی دشمن در ضربه زدن به اسلام و وحدت اسلامی افزود: با کمال تأسف، بسیاری از علمای شیعه و سنی نیز تحت تأثیر طرح تفرقه آمیز دشمنان که درجهت خدمت به دشمن صهیونیستی است، قرار گرفته اند.
خطر تکفیری‌ها کمتر از توطئه نظامی دشمنان نیست
وی با بیان اینکه خطر تکفیر و حذف دیگری، یک خطر واقعی است، اظهار داشت: تکفیری ها تلاش می کنند با عرضه چهره های دروغین به شیعه و سنی ضربه بزنند؛ آنها حتی علمای بزرگ شیعه مانند شهید صدر و علامه طباطبایی را نیز تکفیر کرده اند، لذا خطر آنها کمتر از خطر توطئه های نظامی دشمنان نیست.
بلال حسن التل، مدیر مسئول روزنامه اللواء اردن نیز در این نشست بر ضرورت جلوگیری از فتنه انگیزان تأکید کرد و ضمن مقایسه منادیان فتنه و منادیان وحدت، گفت: فتنه گران خسته نمی شوند و از هر ابزاری برای شعله ور کردن فتنه استفاده می کنند. آنان با وحدت خود و تشکیل رسانه های بزرگ در صدد تفرقه انگیزی در جای جای جهان اسلام هستند اما درمقابل، منادیان وحدت با دور شدن از یکدیگر و بسنده کردن به تعارفات، از آنان عقب مانده اند.
شیخ جواد خالصی، از علمای شیعه عراق نیز از دیگر سخنرانان نشست عمومی دومین روز برگزاری بیست و هشتمین کنفرانس وحدت اسلامی بود که بر ضرورت تکیه بر اولویت ها و صادق بودن در بازگویی مسئله وحدت در کنار اقدام عملی در این جهت تأکید کرد. وی در پایان از تمام مؤسسات تقریبی کشورهای اسلامی از جمله مصر، عراق و ایران خواست تا با ارائه برنامه مدون، برای وحدت جهان اسلام تلاش کنند و فقط به برگزاری کنفرانس های متعدد بسنده نکنند.
سید مکرم عبدالقادر زاده، مفتی اعظم تاجیکستان در سخنانی، هدف از برگزاری این کنفراس را ایجاد وحدت بین مسلمانان و پیدا کردن روحیه بردارانه و احترام بین مذاهب اسلامی برشمرد و اعلام کرد: ما امروز در تاجیکستان اختلاف مذهبی نداریم و مردم از آرامشی که دارند، لذت می برند. آرزو می کنم که در هیچ کجا جنگ و خونریزی نباشد و همه انسانها به آرامش برسند.
امت اسلام نیازمند ایده‎‌های سازنده برای تحقق طرح وحدت است
زهیری مسروای، مشاور رئیس جمهور اندونزی گفت: امت اسلامی نیازمند ایده های سازنده برای تحقق پیشرفت اقتصادی و تمدنی و سیاسی و تحقق طرح وحدت اسلامی است. در اندونزی بیشتر مسلمانان از اهل تسنن هستند اما معتقدیم که شیعه و سنی در کشور ما یکی هستند و وحدت اسلامی در اندونزی دارای ریشه های محکم است .
وی افزود: همه مسلمانان باید در این راه گام بردارند و به خاطر آینده اسلام مسلمانان هر کشور باید به عنوان الگویی برای غیر مسلمانان باشند.
حاج مقصد تکتو مؤشف، مفتی اعظم قرقیزستان، نیز با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) همواره منادی وحدت بوده است گفت: وحدت از مهمترین مسائل در زندگی بشری به شمار می رود و در شریعت اسلامی ما در طول تاریخ بر مسئله یکپارچگی و وحدت تأکید شده و آن را از ضرورت های مهم و اصول محکم به شمار آورده اند.
سامی ابوالمنی، نماینده طائفه دروزی‌های لبنان با تأکید بر مسئله فلسطین و غزه به عنوان مسئله اول جهان اسلام گفت: همه ما باید با تشریک مساعی بتوانیم این بخش از امت اسلامی را باز پس گیریم. فلسطین نمونه ای زنده ای است که باید مقاومت خود را در پرتو آن تقویت کنیم.
وی تأکید کرد: وحدت در شرایط کنونی جوامع اسلامی یک تکلیف است.
احمد بن سعود السیابی، مشاور و مدیر کل حوزه مفتی اعظم عمان، نیز درسخنان خود، دوران کنونی را سخت ترین دوران برای امت اسلام دانست و گفت: مهمترین چالش امروز مسئله تکفیری ها است که هر روز رو به گسترش است.
وی افزود: امت اسلامی در طول تاریخ جنگ مذهبی و طایفه ای نداشته است و اگر هم جنگی بین کشورهای اسلامی بوده بر سر مسائل سیاسی و قدرت طلبی بوده است.
السیابی حذف مباحث مورد اختلاف در کتب درسی، دعوت علمای مذاهب به مذهب مورد نظرشان در جمع پیروان مذاهب دیگر و دوری از مباحث تفرقه افکن را از ابزارهای مهم رفع اختلافات و تقریب دیدگاهها برشمرد.
شیخ یوسف مراد، مفتی اعظم رومانی و بشیر رویسی، دبیر کل حزب الوحده تونس نیز از دیگر سخنرانان مجمع عمومی بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی بودند.