صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۹۴۱۳۰
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۵
سیدمحمدحسین هاشمی خبر داد:

شعب خارجی: معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ضمن اعلام تمدید مهلت ارسال عکس «جایزه جهانی اربعین» تا اول بهمن‌ماه، از معرفی و اهدای جوایز نفرات برگزیده در دهه فجر انقلاب اسلامی، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره‌کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سیدمحمدحسین هاشمی با اشاره به راه‌اندازی «جایزه جهانی اربعین» توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: زیارت اربعین، یک پدیده دینی واعتقادی است؛ اما رفته‌رفته به یک پدیده اجتماعی و جهانی تبدیل می‌شود به طوری‌که در مراسم اربعین امسال، مسلمانان شیعه و سنی از حدود 80 کشور جهان از کشورهای اسلامی و غیراسلامی در راهپیمایی عظیم اربعین عراق، شرکت کردند. ‌
وی با بیان این‌که حضور اهل سنت در این راهپیمایی حائز اهمیت بود، اظهار کرد: حضور اهل سنت در این همایش بزرگ دینی به دلیل علایق قلبی که به اهل بیت(ع) و به ویژه امام حسین(ع) دارند، نکته بسیار مهمی است.

وی افزود: عراقی‌ها، طی چند روز، تنها در شهر کربلا و بدون استفاده از کمک‌های مالی، میزبان جمعیتی چند میلیونی هستند. این موضوع به معنای این است که اگر بتوانیم از این ظرفیت انسانی بزرگ استفاده کنیم، قطعاً پاسخ دندان‌شکنی به جریان‌های ضداسلامی، سلفی‌ها و تکفیری‌‌ها داده خواهد شد.

هاشمی با تأکید بر اینکه کربلا، دارای ویژگی‌هایی است که می‌تواند در جهان امروز به نماد مقاومت و ایستادگی برابر ظلم تبدیل شود، افزود: ما رفته‌رفته به صورت غیرمستقیم نمادی را مطرح می‌کنیم تا اسلام ناب را در سطح جهان اسلام گسترش دهیم؛ به همین دلیل پرداختن به موضوع اربعین، برای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دارای اهمیت ویژه‌ای است و برنامه‌هایی هم برای آن طراحی کرده است.

وی ادامه داد: طراحی «جایزه جهانی اربعین» با همین هدف انجام شد و خوشبختانه با اعلام فراخوان، استقبال هم‌میهنان و مسلمانان خارجی را در پی‌ داشت.

وی افزود: دبیرخانه موقتی برای «جایزه جهانی اربعین» در معاونت فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تشکیل شده است که با وسعت گرفتن این جایزه جهانی، دبیرخانه دایمی آن در اداره‌کل همکاری‌های فرهنگی این معاونت، با حضور افراد کارشناس و صاحب‌نظر، تشکیل خواهد شد.

هاشمی همچنین با اعلام خبرانتخاب هیئت داوران برای بررسی آثار دریافتی این جایزه، افزود: هیئت داورانی متشکل از 4 تن از اساتید و کارشناسان مطرح رشته عکاسی برای داوری آثار دریافت شده شکل گرفته است که با داوری از میان آثار راه‌یافته به دور نهایی، برندگان بخش‌های مختلف(عکاسی با دوربین‌های عکاسی و عکاسی با تلفن‌های همراه) را انتخاب و معرفی خواهند کرد.

وی با تأکید بر اینکه مهلت دریافت عکس‌ها در نخستین دوره «جایزه جهانی اربعین» تا اول بهمن سال جاری، تمدید شده است، گفت: نفرات برتر در بخش‌های داخلی و خارجی به سفرهای زیارتی خواهند رفت؛ برگزیدگان خارجی به مدت 10 روز میزبان کشورمان برای زیارت حرم مطهر امام رضا(ع) در مشهد و برخی دیگر از اماکن زیارتی کشورمان خواهند بود و نفرات برگزیده داخلی هم به سفر زیارتی 10 روزه به عتبات عالیات در عراق، مشرف خواهند شد.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در پایان سخنان خود درباره وسعت بخشیدن به ابعاد مختلف «جایزه جهانی اربعین» در سال‌های آینده، گفت: این جایزه برای نخستین‌بار در جهان اسلام برگزار می‌شود و برای نوبت اول آن تنها بخش عکس درنظر گرفته شده است؛ ولی از سال‌های بعدی و دوره‌های آینده، این جایزه شامل بخش‌های مختلف مانند عکس، فیلم، داستان، شعر، هنرهای نگارگری، طراحی پوستر و ... خواهد بود.