به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دومین همایش تجلیل از خیرین سلامت کشور از سوی مجمع خیرین سلامت کشور و دانشگاه علوم پزشکی تهران در مرکز طبی کودکان برگزار شد.
در ابتدای این نشست که با پخش آیات قرآن و سرود جمهوری اسلامی ایران شروع شد، محمود بیگلری، معاون توسعه و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزاری همایش مذکور را تجلیل از خیرینی عنوان کرد که با سخاوت و بخشندگی خود توانسته اند در عرصه سلامت کشور کمبودهای مراکز پزشکی و بهداشت وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران را جبران کنند.
جذب 45 میلیارد تومان کمکهای مردمی از سوی دانشگاه علوم پزشکی تهران
وی افزود: طی سال جاری تاکنون مبلغ 45 میلیارد تومان کمک از سوی خیرین به این دانشگاه جهت احداث و یا تکمیل پروژههای مختلف شامل احداث بیمارستان، مراکز بهداشتی، خانه های بهداشت، تجهیزات پزشکی و احداث خوابگاههایی دانشجویی اهدا شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علومپزشکی تهران با اشاره به کمک خیرین در بازپرداخت هزینههای درمان بیماران بی بضاعت افزود: یکی از اهداف این همایش رسانهای کردن اقدامات خیرین است که باعث تشویق و جلب مشارکت دیگر خیرین خواهد شد و از این طریق ما میتوانیم راه را برای جذب بیشتر بودجههای دولتی و هزینه کردن منابع عمومی باز کنیم؛ این بدان معنی است اگر فرد خیری در احداث یا تکمیل پروژهای هزینهای متقبل شد ما هم به همان اندازه از منابع عمومی و دولتی بودجه ای تزریق خواهیم کرد تا پروژه مذکور سرعت گیرد.
در سیره معصومین(ع) هیچ عبادتی بالاتر از بخشش نیست
در ادامه این همایش سید رضا نیری، دبیر کل مجمع خیرین سلامت نیز طی سخنانی همکاری خیرین عضو مجمع با دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانهای مختلف و تلاش آنها در عرصه سلامت کشور را مورد ستایش قرار داد.
وی افزود: کسی که فکری به حال گرسنگان و بیکاران نکند دین او مشکل دارد در سیره معصومین(ع) هیچ عبادتی بالاتر از بخشش نیست، ما مسلمانیم و پیش از هر چیزی انسان. در این زمینه باید از سجای اخلاقی حضرت علی(ع) الگو بگیریم که هرشب انبانی از غذا و لباس و مایحتاج یک خانوار را بر دوش خود حمل میکرد تا به دست یتیمان برسد.
وی همچنین در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیتهای مجمع خیرین سلامت در پنج سال گذشته پرداخت و تصریح کرد: از زمانی که جمعی از خیرین همراه با وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دیدار مقام معظم رهبری نائل شدند و ایشان در خطاب به مسئولان حاضر فرمودند: «کار مردم را به مردم واگذار کنید» این مجمع تشکیل شد و تا کنون موفق به جذب 3 هزار و 400 میلیارد تومان شده است که به کمک آن 2750 مرکز بیمارستانی و بهداشتی در سراسر کشور ساخته شد، همچنین تا کنون 13 میلیون متر مربع زمین توسط خیرین به امور خیریه اهدا شده است.
نیاز به 60 هزار تخت بیمارستانی در کشور/ فعال کردن بهداشت محلات
پس از سخنان نیری نوبت به سید محمدهادی ایازی، قائم مقام وزیر در امور مشارکتهای اجتماعی، سازمانهای مردم نهاد و خیریههای حوزه سلامت رسید که به جای وزیر در این همایش شرکت کرده تا به ارائه سخنان خود بپردازد. وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه کشور به سوی میانسالی رفته و دچار کمبودهایی در عرصه سلامت است، گفت: سلامت عمومی دغدغه دولت و دولتمردان جمهوری اسلامی است که امیدواریم با توسعه مراکز بهداشت درمانی این مسئله را بتوانیم حل کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ما نیاز به 60 هزار تخت بیمارستانی در سراسر کشور داریم، از سویی باید طرح بهداشت محلهای را عملی کنیم که این طرح در تهران نیاز به 700 پایگاه بهداشتی دارد از این طریق ما میتوانیم از شیوع بسیاری از بیماریها پیشگیری کنیم. منابع دولتی در این خصوص جوابگوی نیازهای ما نیست؛ لذا باید بخش خصوصی را فعال کنیم، حضور خیرین در این عرصه میتواند بسیاری از کمبودهای ما را جبران کند.
در پایان همایش و پیش از تجلیل از خیرین حجت الاسلام طباطبایی استاد اخلاق نیز با ذکر این نکته که بالاترین توهین به انسانها تضییع سلامتی اوست و بهترین تکریم نیز حفظ سلامتی اوست، عنوان کرد: هرکس بتواند در تکریم انسان قدمی بردارد باید حتما این کار را انجام دهد.
وی اظهار کرد: اگر فردی دارای علمی باشد و از طریق این علم خیری به جامعه نرساند می گویند او تکریم نکرده است اما اگر از طریق استعداد و علمش به جامعه کمک کند می گویند تکریم کرده است، کار خیر تکریم است؛ خیرین نیز تکریمکنندگان هستند، اولویت با سلامت مردم است. اگر کسی توانایی این را داشته باشد که بتواند سلامتی مردم را حفظ کند اما از این کار سلب مسئولیت نماید پس از مرگ مورد مؤاخذه قرار خواهد گرفت.
در پایان این همایش از خیرین نمونه تجلیل به عمل آمد همچنین در حاشیه آن نیز نمایشگاهی به منظور شناسایی کمبودها و نیازهای بیمارستانی از سوی بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران در مرکز طبی کودکان تهران برگزار شد.