صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۷۲۸۰۲۳
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶
حمید سبزواری:

گروه ادب: استاد پیشکسوت عرصه ادبیات آئینی و انقلابی و یار دیرین استاد مشفق کاشانی، عنوان کرد: آثار ارزنده‌ای که مشفق کاشانی خلق کرده است، قطعاً توشه مناسبی برای سفر آخرت وی به شمار می‌آید.

حمید سبزواری، استاد پیشکسوت عرصه ادبیات انقلاب و آئینی کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درباره استاد مشفق کاشانی که شب گذشته، 28 دی دار فانی را وداع گفت، اظهار کرد: مشفق یکی از شاعران به نام ایران و فردی توانمند بود.
وی با اشاره به آثار بسیار ارزنده‌ای که از این استاد پیشکسوت به جا مانده است، گفت: وی در تمام عمر به کسی آزار نرساند و راهش را درست پیمود و در بین شعرا نیز موقعیت ممتازی داشت.
سبزواری در ادامه این مطلب یادآور شد: از دست دادن مشفق برای جامعه ادبی کشورمان یک گرفتاری بزرگ است، زیرا یک درد بزرگی است. ما یکی از عزیزانی را از دست داده‌ایم که یار و دوست ما بود.
آثار ارزنده بسیاری از وی به جا مانده است
وی از تعامل با این شاعر پیشکسوت یاد و اظهار کرد: ما از ایشان و آثارشان بهره بسیار بردیم و مسلماً از افرادی است که مورد مغفرت و رحمت الهی قرار می‌گیرد.
این شاعر پیشکسوت درباره اثرگذاری استاد مشفق بر حوزه ادبیات آئینی و انقلابی کشورمان عنوان کرد: در جریان‌های اخیر که در ایران به وجود آمد و به ویژه بعد از انقلاب، مردم حال و هوای دیگری داشتند و مسلماً برخورد مردم نیز با بزرگان این حوزه گونه دیگری بود.
وی درباره نتیجه این اقدامات گفت: شعر موقعیت بسیار عالی در نتیجه این فعالیت‌ها و تلاش‌های افراد دلسوز و دغدغه‌مندی چون مشفق به دست آورد و مورد توجه همگان قرار گرفت.
سبزواری با اشاره به فعالیت و همکاری جوانان به این رویکرد و برخورداری از حوزه شعر، افزود: مشفق معلمی بود که در حوزه شعر انقلاب و آئینی کوتاهی نکرد.
مشفق راه و رسم چگونه سرودن شعر آئینی را به جوانان آموخت
به گفته وی، مشفق راه و رسم چگونه سرودن را به جوانان می‌آموخت و در این باره جوانان الفتی خاص با ایشان داشتند. در این باره جامعه کشورمان یکی از بزرگترین شعرای خود را از دست داده است.
سبزواری اظهار کرد: خوش به حال آنها که در این دنیا خوب دیدند، شنیدند و خوب زندگی کردند و حتماً اینها از برکات پروردگار است. هر کسی می‌داند که رفتنی در میان است و باید توشه قبل از رفتن خود را فراهم کند.
وی افزود: آثار استاد مشفق نیز توشه قبل از رفتن وی شد و امیدوارم کسانی که در این حوزه گام بر می‌دارند و از شعر و ادب فارسی استفاده می‌کنند و آینده کشور را به دست می‌گیرند از این حوزه بهره‌مند شوند.
تعامل اساتید پیشکسوت حوزه شعر با یکدیگر
همسر استاد سبزواری نیز با بیان اینکه یکی از بزرگان حوزه ادبیات کشورمان را از دست داده‌ایم، اظهار کرد: با استادانی همچون مشفق، اوستا، شاهرخی، شمسایی و ... رفت و آمد خانوادگی داشتیم.
وی از رفتن این اساتید به سفر به صورت دسته‌جمعی یاد کرد و افزود: معمولاً جلسات شعرخوانی و بحث و تعامل درباره شعر را در منزل یکدیگر برپا می‌کردند، ولی زمان یک سال از آخرین حضور استاد مشفق در منزل ما می‌گذرد.
همسر استاد سبزواری توضیح داد: زمان زیادی از آخرین باری که به منزل ایشان رفتیم می‌گذرد؛ از آنجا که همسر ایشان بیمار است، رفت و آمد به منزل ایشان مشکل بود و بیشتر استاد مشفق به منزل ما می‌آمدند.