صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۷۵۸۹۲۲
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۹
در برنامه «افق» مطرح شد:

گروه فعالیت‌های قرآنی: مسئولان حاضر در برنامه «افق» اظهار کردند: در طرح تحول نظام سلامت، نیازمند گام‌های فرهنگی در اقشار خاص و عموم مردم هستیم که برای رسیدن به این هدف در جهت تولید دانش و محتوا و توسعه برنامه‌های قرآنی تلاش می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) برنامه رادیویی «افق» این هفته، با حضور محمدرضا داوودآبادی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، مصطفی عباسی‌مقدم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و با اجرای کارشناسی‌ محمدرضا پورمعین به برنامه‌های قرآنی این وزارتخانه پرداخت.
محمدرضا داوودآبادی در ابتدای این برنامه اظهار کرد: خانواده بهداشت و درمان، خانواده بزرگی شامل دانشجویان، کارکنان وزارتخانه بهداشت و اساتید است که جامعه هدف این وزارتخانه بالغ بر 750 هزار نفر هستند و از سال‌ها قبل فعالیت‌های قرآنی مختلف برای مخاطبان این وزارتخانه برنامه‌ریزی شده است و هم‌اکنون تنها دستگاهی که در مسابقات قرآن آن به صورت همزمان دانشجویان، اساتید و کارکنان حضور دارند، وزارت بهداشت است.
وی افزود: هرچند که طی دهه‌های گذشته فعالیت‌های قرآنی متعددی از سوی وزارت بهداشت و درمان دنبال شده است اما با تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی، وزارت بهداشت و درمان مأموریت‌های دیگری هم پیدا کرد که پیش از این، این وظایف و مسئولیت‌ها را نداشت.

کادر فرهنگی ما در جامعه ضعیف است
در این بخش از برنامه، مصطفی عباسی‌مقدم درباره فعالیت‌های مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: زمینه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی در وزارت بهداشت فراهم و گسترده است اما باید مبانی و محتوای لازم در این زمینه تولید و روش‌های جدید متناسب با اقتضائات روز به کار گرفته شود و از طرفی باید نیروسازی شود زیرا کادر فرهنگی ما در جامعه ضعیف بوده و به حدی نیست که نیاز جامعه ما را رفع کند.
وی افزود: ما به شدت در طرح تحول نظام سلامت نیازمند گام‌های فرهنگی در اقشار خاص(پزشکان) و عموم مردم هستیم تا قوانینی تعیین شود که بتوانیم با هزینه کمتر این طرح‌ها را پیاده کنیم و در واقع مرکز قرآن و عترت این وزارتخانه نیز چنین اهدافی دارد که در زمینه تولید دانش و محتوا و توسعه برنامه‌های قرآنی تلاش می‌کند.

مراکز درمانی نیز به ارائه آموزش‌هایی در حوزه قرآن بپردازند
رئیس مرکز قرآنی وزارت بهداشت ادامه داد: مخاطبان ما در وهله اول خانواده بزرگ وزارت بهداشت هستند که مستقیم با این وزارتخانه در ارتباط هستند اما علاوه بر این‌ها، کسانی که به عنوان بیمار یا اطرافیان بیماران زمانی که به بیمارستان می‌آیند هم باید تحت آموزش‌های ما در حوزه قرآن باشند و تحت پوشش برنامه‌های ما قرار بگیرند.
داوودآبادی درباره فعالیت‌های قرآنی طی دهه‌های گذشته، گفت: طی سال‌های بعد از انقلاب  بهره‌وری ما یعنی آنچه از منابع انسانی و مالی در این حوزه می‌گذاریم و انتظار بهره‌وری مناسب داریم، در حد ایده‌آل و آرمانی نبوده است یعنی انرژی مصرف می‌کنیم اما خروجی ما به آن اندازه لازم نیست.

حوزه آموزش قرآن نیازمند آسیب‌شناسی است
وی افزود: هم‌اکنون زمان آن رسیده است که بعد از بیش از سه دهه فعالیت‌های قرآنی در کشور در حوزه‌های مختلف آسیب‌شناسی داشته باشیم و ما این کار را در وزارتخانه داشتیم؛ به عنوان مثال آموزش قرآن در کشور اصلا علمی نیست زیرا آموزش تمام زبان‌های زنده دنیا روش خاصی دارد که برای علمی شدن آموزش آنها باید از آن روش‌ها استفاده کنیم اما در آموزش قرآن که در واقع یک زبان دوم آموزش داده می‌شود آیا از روش‌های آموزشی دنیا استفاده کرده‌ایم؟
داوودآبادی عنوان کرد: مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلان حوزه سلامت که امسال ابلاغ شد در اولین بندهای این سیاست‌ها فرمودند؛ ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی به مردم باید باعث تعمیق باورها و ارزش‌های دینی به مردم شود.
وی افزود: اما آیا سیستم بهداشتی درمانی موجود این توان را دارد که علاوه بر خدمات بهداشتی و درمانی به این جنبه‌ها هم بپردازد؟ اینجا باید آن نقطه حساس را به صورت شفاف ببینیم که در کنار خدمات بهداشتی و درمانی به سلامت روانی، معنوی و اجتماعی هم توجه داشته باشیم و این امر نیازمند یک برنامه‌ریزی عمیق است.

نیازمند بازآفرینی منابع کهن در حوزه قرآنی هستیم
عباسی‌مقدم در این بخش از برنامه گفت: حجم فعالیت‌ها، سرعت و رشد فعالیت‌های قرآنی در دهه‌های گذشته قطعی است اما زمانی که ساختارهای فعالیتی و عملکرد آنها را گسترش می‌دهید باید همراه با آن محتوا را هم داشته باشیم که نیازمند بازتولید و بازآفرینی منابع کهن در این زمینه است از طرف دیگر بال دیگر این بحث نیروی انسانی است که بتواند فعالیت‌های قرآنی را ساماندهی کند.
وی یادآور شد: اگر در عرصه محتوا و نیروی انسانی نسخه کافی نداشته باشیم و به خوبی اقدام نکنیم ساختارهای ما پوک می‌شوند؛ هم‌اکنون در عرصه فعالیت‌های فرهنگ‌سازی قرآنی و تبلیغی و ترویجی، تولید محصول قرآنی کم داریم. ما می‌توانیم در وزارت بهداشت تولیدات درجه دو داشته باشیم و از دانش‌ها و تولید محتوای حوزه‌های علمیه، بازتولید داشته باشیم.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: باید بتوانیم دانشگاه‌ها را با پیام‌های قرآنی به شکل‌های مختلف و با ابزارهای تبیلغی و ترویجی تزئین کنیم؛ ابتدا باید معرفت و دانش افراد را نسبت به آرمان‌ها و ارزش‌های قرآنی زیاد کنیم و در مرحله بعد گرایش آنها را زیاد کنیم زیرا زمانی که گرایش آنها به قرآن زیاد شود پایبندی به ارزش‌های قرآنی نیز عملیاتی می‌شود.

چاپ نشریه قرآنی از سوی وزارت بهداشت برای دانشگاه‌ها
در این بخش از برنامه، محمدرضا داوودآبادی به چاپ نشریه قرآنی از سوی معاونت فرهنگی و دانشجویی اشاره کرد و گفت: اقداماتی در معاونت فرهنگی و دانشجویی در حال انجام است تا بتوانیم نشریه قرآنی را از سوی وزارت بهداشت برای دانشگاه‌ها به چاپ برسانیم. در حال حاضر دانشگاه‌های ما نشریه قرآنی ندارند و اگر چاپ این نشریه به تصویب نهایی برسد آمادگی آن را داریم تا این نشریه را چاپ کنیم؛ حتی اگر این نشریه هم نباشد باید حداقل یک پایگاه اطلاع‌رسانی قوی در حوزه قرآن و طب راه‌اندازی کنیم.
وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به بودجه قرآنی که از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی تخصیص داده می‌شود، عنوان کرد: سه درصد از این بودجه قرآنی به کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی با مسئولیت وزارت بهداشت اختصاص دارد که البته این سه درصد برای وزارت بهداشت و درمان نیست بلکه هر دستگاهی در حوزه پژوهش و آموزش عالی در حوزه سلامت برنامه داشته باشد از وزارت بهداشت بودجه می‌گیرد.
در پایان این برنامه، مصطفی عباسی‌مقدم از صاحب‌نظران در حوزه قرآنی خواست تا تجربیات و مطالعات قرآنی خود را در اختیار وزارت بهداشت قرار داده و ایده‌ها و طرح‌های نو خود را به این معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و مرکز امور قرآنی این وزارتخانه ارائه کنند تا در بهبود فعالیت‌های قرآنی این وزارتخانه مورد استفاده قرار گیرد.