صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۷۷۳۴۸۶
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۹
شیخ‌ویسی خبر داد:

گروه فعالیت‌های قرآنی:‌ معاون رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت قرآن وزارت ارشاد با اشاره به منطقه‌ای شدن صدور مجوز به مؤسسات قرآنی از تفویض امور مربوط به صدور مجوز به کارشناسان منتخب، خبر داد.

حمیدرضا شیخ‌ویسی،‌ قائم‌مقام مدیر کل و معاون رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت وزارت ارشاد،‌ در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، گفت: با توجه به مصوبه شورای طرح و برنامه این معاونت، مبنی بر ضرورت تمرکززدایی و توسعه منطقه­‌ای ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان­‌ها و توسعه نقش فعال آنها در تصمیم‌سازی­‌ها، معاونت رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ابتدای بهمن‌ماه سال جاری نسبت به تقسیم وظایف بین کارشناسان ستادی اقدام کرده و به تفویض کلیه امور مربوط به صدور مجوز موسسات مناطق استانی به  کارشناسان منطقه‌ای پرداخته است.
شیخ‌ویسی در ادامه با اشاره به منطقه‌بندی استان‌ها در زمینه صدور مجوز برای مؤسسات قرآنی،‌ گفت:‌ طرح الگوی منطقه‌بندی استان‌ها را در جلسه شورای طرح و برنامه معاونت قرآن و عترت از سه ماه پیش و براساس مدل توسعه منطقه‌ای مطرح کردیم.

تقسیم‌بندی براساس همجواری و نزدیکی فرهنگی

وی افزود:‌ در این طرح استان‌های همجوار علاوه بر موقعیت جغرافیایی مناسبی که در کنار یکدیگر دارند،‌ از قرابت فرهنگی نیز برخوردارند که می‌طلبد تا نسبت به رشد فرهنگی و قرآنی یک برنامه‌ریزی مناسب را انجام دهیم،‌ که این منطقه‌بندی در راستای همین برنامه‌ریزی بوده است.
شیخ‌ویسی تصریح کرد: به عنوان مثال برنامه‌ریزی برای استانی مثل تهران و استان‌های همجوار آن مانند برنامه‌ریزی برای استان‌هایی همچون خراسان جنوبی یا سیستان و بلوچستان نباشد؛ چرا که شرایط فرهنگی و آداب و رسوم و قومیتی آن مناطق با تهران و سایر مناطق متفاوت است.

تقسیم کشور به هفت منطقه
قائم مقام مدیر کل و معاون رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت قرآنی وزارت ارشاد اظهار کرد: بر همین اساس الگوی منطقه‌بندی استان‌ها مطرح و کشور را به هفت منطقه استانی تقسیم کردیم که شامل 31 استان کشور می‌شود که این تقسیم بندی هم براساس قرابت جغرافیایی و هم قرابت فرهنگی است.
وی خاطرنشان کرد: در این تقسیم‌بندی سعی شده است تا در هر منطقه یک مرکز استان مرکزیت داشته باشد و سایر استان‌ها و شهرستان‌ها با محوریت آن استان و مرکز استان فعالیت‌های خود را انجام دهند.
شیخ‌ویسی در ادامه در مورد اهدافی که این تقسیم بندی دنبال می‌کند نیز گفت:‌ اولین هدفی که از این تقسیم نبدی دنبال می‌شود بحث تمرکز‌زدایی است تا اگر قرار است جشنواره و یا همایشی برگزار شود در همان استان‌ها برگزار شود. ما در طول سال دو مرحله برگزاری آزمون قرآن و عترت را در دستور کار قرار داریم با این کار قصد داریم تا نفرات برگزیده هر آزمون در همان منطقه‌ای که حضور دارند حاضر شوند، ‌در واقع روندی شبیه به کنکور سراسری دانشگاه‌ها خواهد داشت که البته این در حد پیشنهاد است.
قائم مقام مدیر کل و معاون رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت قرآنی وزارت ارشاد با بیان این که طرح تقسیم‌بندی منطقه‌ای این قابلیت را دارد که در تمامی فعالیت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد به اجرا دربیاید،‌ بیان کرد:‌ در حال حاضر این طرح تنها در بحث صدور مجوز اجرایی شده است. در این بخش صفر تا صد فعالیت‌های صدور مجوز از مرحله درخواست تا آخرین موارد را به یک کارشناس سپرده‌ایم.
وی گفت: به عنوان مثال در منطقه یک که با مرکزیت تهران فعالیت خواهد داشت،‌ چهار استانی که در این منطقه قرار دارند فعایلت‌های مربوط به صدور مجوز از درخواست تا موافقت اصولی و صدور پروانه توسط یک کارشناس که از سوی معاونت رسیدگی به امور مؤسسات معرفی شده است، صورت می‌گیرد.

تعیین چشم‌انداز برای آمار مؤسسات قرآنی
شیخ‌ویسی افزود: برای این کار یک افق و چشم‌انداز 10 ساله را ترسیم کرده‌ایم که براساس جمعیت به ازای هر 15 هزار نفر یک موسسه قرآنی باید داشته باشیم،‌ اگر استان تهران 12 میلیون جمعیت دارد باید تا افق 1404 از نظر تعداد مؤسسات نزدیک به 1000 مؤسسه قرآنی داشته باشد. در سایر استان‌ها نیز به همین ترتیب چشم‌انداز در نظر گرفته خواهد شد. هر استانی که زودتر به این سقف تعیین شده برسد زمان باقی مانده را به بحث کیفی خواهد پرداخت.
قائم مقام مدیر کل و معاون رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت معاونت قرآنی وزارت ارشاد با بیان اینکه با این کار ظرفیت کارشناسان را بالاتر برده‌ایم، تصریح کرد: علاوه بر این نیز یک تمرکززدایی مناسب را به وجود آورده‌ایم که نظارت را نیز راحت‌تر خواهد کرد.

تقسیم بندی منطقه‌ای، آزمایشی است
وی در ادامه با بیان اینکه این تقسیم‌بندی منطقه‌ای به صورت آزمایشی در قسمت صدور مجوز در حال انجام است،‌ بیان کرد: این کار از اواخر دی‌ماه آغاز شده است و کارشناس هر منطقه مشخص و فعالیت خود را برای فعالیت‌های صدور مجوز آغاز کرده است. مرحله آزمایشی تا پایان سال است ومرحله رسمی آن را پس از بررسی نقاط ضعف و قوت طرح از ابتدای سال 1394 اجرایی خواهیم کرد.
شیخ‌ویسی در پایان یادآور شد: اگر این طرح در قسمت صدور مجوز انتظارات را برآورده کند طرح منطقه‌بندی را در تمامی فعالیت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد عملیاتی خواهیم کرد. برای این کار نیز زمان خاصی را در نظر گرفته‌ایم.

برای اطلاع بیشتر از منطقه‌بندی و نیز کارشناسان هر منطقه اینجا را کلیک کنید!