صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۷۷۹۹۳۱
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۴
با حضور سردار رحیم‌صفوی؛

گروه فعالیت‌های قرآنی: قهرمانان قرآنی اسلامشهر روز گذشته، نهم بهمن‌ماه طی مراسمی با حضور جمعی از مسئولان لشگری و کشوری، تجلیل شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، همایش تجلیل از قهرمانان قرآنی شهرستان اسلامشهر، ‌عصر روز گذشته، پنج‌شنبه نهم بهمن‌ماه با حضور سردار سرلشگر سیدیحیی رحیم‌صفوی، ‌دستیار عالی و مشاور مقام معظم رهبری،‌ عباس سلیمی، معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) و پیشکسوت قرآنی کشورمان و جمعی از مسئولان محلی در سالن اجتماعات اداره اوقاف و امور خیریه این شهرستان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حبیب‌الله پوراحمدی،‌ قاری ممتاز کشورمان به تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید پرداخت و در ادامه عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشورمان به بیان سخنانی پرداخت.

داشتن نگاه قرآنی نسخه‌ای برای ناهنجاری‌های اجتماع
وی در ابتدای صحبت‌های خود با بیان اینکه در سال‌های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی کلاس‌های خوبی با عنوان «کلاس‌های جهان‌بینی» برگزار می‌شد،‌ گفت:‌ بعد از انقلاب این کلاس‌ها مقداری کم رنگ شد، ‌از رهگذر آن جلسات به همه آموخته می‌شد که چگونه به کائنات نگاه کنیم تا از آن در امان باشیم.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان با تأکید بر اینکه همیشه باید نگاه واقعی به اطراف داشته باشیم، به تشکیل سراب در بیابان‌‌ها اشاره و  تصریح کرد: زمانی که نگاهی واقعی،‌ درست و مناسب به اطراف داشته باشیم دیگر به سمت هیچ سرابی منحرف نخواهیم شد.
معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) اظهار کرد: زمانی می‌توانییم بگوئیم که قرآنی هستیم که حداقل از دریچه قرآن به خود قرآن نگاه کنیم. اگر چنین دیدی نسبت به قرآن داشته باشیم مشکلات هم برطرف خواهد شد و هم اینکه برخورد با آنها بسیار ساده‌تر خواهد شد.

تأکید بر بحث تلاوت و تدبر در قرآن
سلیمی در ادامه این بخش از صحبت‌های خود به آیه «فاقْرَؤُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ» اشاره کرد و افزود: قرآن کریم بحث تلاوت، ‌تدبر عمل به قرآن را به خوبی بیان کرده است و گفته است تا آنجا که برای شما ممکن است قرآن بخوانید، ‌پس می‌تـوان نتیجه گرفت که قرائت قرآن کریم براساس نص قرآن موضوعیت دارد. در سیره مبارک امام رضا(ع) آمده است که هر سه روز یک بار قرآن کریم را ختم می‌کردند،‌ اما آیا در حال حاضر مدیران ما این کار را انجام می‌دهند؟ گرفتاری و کار و مشغله اجازه این کار را می‌دهد؟
وی در ادامه به بیان روایتی از امام صادق(ع) در مورد شایسته بودن فراگیری قرآن توسط انسان قبل از مرگ پرداخت و گفت:‌ اهمیت آموزش قرآن کریم در جامعه اسلامی این است که نباید یک نفر وجود داشته باشد که نتواند قرآن بخواند.

شیطان مانند خون در رگ‌های انسان جریان دارد
این پیشکسوت قرآنی کشورمان بیان کرد: آیت‌آلله العظمی حسن‌زاده آملی گفته‌اند که شیطان برای فریب آدم و حوا از باب نصیحت و خیرخواهی وارد شده است و قسم خورده است که خیر انسان را می‌خواهد؛ اما برای فریب سایر انسان‌ها از باب تهدید و سخن سخت وارد شده است و برای همین است که پیامبر(ص) فرموده‌اند که شیطان مانند خون در رگ‌های فرزندان آدم قرار دارد.

چگونه عاقبت به خیر شویم؟
معاون فرهنگی آستان مقدس عبدالعظیم الحسنی(ع) با طرح این سؤال که با وجود این همه تهدید از وی شیطان چگونه می‌توان عاقبت به خیر شد،‌ گفت: قرآن می‌تواند ما را به این عاقبت به خیری برساند،‌ امام صادق(ع) می‌فرمایند کسی که قرآن بخواند،‌ آیات قرآن  با گوشت و پوست و استخوان او آغشته خواهد شد،‌ بنابراین اگر جوانان ما قرآن بخوانند از وسوسه‌های شیطانی به دور خواهند ماند و هر گاه گوشت و خون انسان قرآنی شود جایی برای ورود شیطان نخواهد ماند.

تأکید بر قرآن‌خوانی، قرآن‌دانی و قرآن‌باوری
سلیمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مراسم تجلیل از قهرمانان قرآنی اسلام‌شهر بیان کرد: زمانی می‌توانیم بگوئیم قرآنی هستیم که قرآن‌خوان،‌ قرآن‌دان و قرآن‌باور باشیم،‌ قرآن‌خوانی را می‌توانیم با چنین مراسمی برپا داریم،‌ قرآنی‌دانی نیز همان تدبر در قرآن کریم و قرآن‌باوری هم عمل به قرآن کریم است و مهم‌ترین مرحله نیز همین قرآن‌باوری است.

مدیران متجاوز به بیت‌المال از قرآن بهره‌ای نبرده‌اند
وی خاطرنشان کرد: قطعاً مدیری که به بیت‌المال دست‌اندازی می‌کند هیچ بهره‌ای از قرآن کریم نبرده است،‌ ما باید در این عرصه الگوهایی را مد نظر قرار دهیم که به معنای واقعی کلمه قرآن‌خوان، ‌قرآن‌دان و قرآن‌باور بوده‌اند، اگر این سه مرحله را طی نکنیم نمی‌توانیم در تربیت شاگردان قرآنی و به دنبال جامعه قرآنی مؤثر و موفق باشیم.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه قرآن تنها زیباخواندن و یا حفظ کردن آن نیست،‌ گفت: آمارهایی که در مورد برخی ناهنجاری‌ها داده می‌شود نشان‌دهنده این موضوع است که باید در قرآن‌خوانی،‌ قرآن‌دانی و قرآن‌باوری بیشتر تلاش کنیم،‌ باید قرآن را به گونه‌ای در بین مردم رواج دهیم که مردم قرآنی زیست کنند و قرآنی بیندیشند.
معاون فرهنگی آستان مقدس عبدالعظیم الحسنی(ع) تصریح کرد: حضرت امام(ره) فرموده‌اند که به یک دست قرآن و دست دیگر سلاح بدهید تا از این انقلاب دفاع کنید. همه ما می‌دانیم که با وجود معمار کبیر انقلاب بود که قرآن کریم از کنج عزلت به سطح زندگی آمد و این را وامدار آن امام راحل و شهدا و ایثارگران هستیم.
در ادامه این مراسم نماآهنگی از سخنان مقام معظم رهبری در مورد لزوم تدبر در قرآن کریم پخش شد و پس از آن نیز حجت‌الاسلام شکوهی،‌ از اساتید دارالقرآن اسلامشهر و قاری ممتاز کشورمان به تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید پرداخت.
پخش کلیپی در مورد زندگی جانباز شهید حجت‌الاسلام حسنی صفری‌تبار،‌ مؤسس دارالقرآن اسلامشهر بخش دیگری از مراسم تجلیل از قهرمانان قرآنی شهرستان اسلامشهر بود.

پناه بردن به  قرآن، نانوی فرهنگی دشمنان را بی‌اثر خواهد کرد
در ادامه این مراسم سردار سرلشگر سیدیحیی رحیم صفوی، ‌دستیار عالی و مشاور مقام معظم رهبری به بیان سخنانی پرداخت و گفت: اساس و کتاب انقلاب اسلامی قرآن است،‌ زمانی که حضرت امام(ره) در نوفل لوشاتو بودند هر وقت خبرنگاران از ایشان در مورد حکومت مورد نظرشان می‌پرسیدند امام(ره) همیشه می‌گفتند حکومت ما حکومتی اسلامی بر پایه قرآن خواهد بود. همیشه هم این ابهام در چهره خبرنگاران دیده می‌شد که مگر می‌شود در قرن بیستم بر پایه کتابی که 1400 سال قبل‌تر نازل شده است حکومت و قانون بنا کرد.

آیه‌ای که امام راحل در دوران تبعید همیشه تلاوت می‌‌کردند
سردار صفوی با بیان اینکه امام خمینی(ره) همیشه و در دوران تبعید آیه «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى» را تلاوت می‌کردند،‌ افزود: قبل از انقلاب، ملت ما تشنه حضور قرآن و اسلام در زندگی و در سطح جامعه بودند و زمانی که دیدند کتاب انقلاب اسلامی قرآن است بر رژیم طاغوت شوریدند.
دستیار عالی و مشاور مقام معظم رهبری تصریح کرد: مباحث مربوط به قرآن کریم از تعلیم و یادگیری گرفته تا تدبر و عمل کردن به آن اساس شکل‌گیری یک جامعه کمال یافته که هم دنیا و هم آخرت را می‌خواهد است.

ناتوی فرهنگی برای بیگانه کردن جوانان با اسلام
وی در ادامه به بحث ناتوی فرهنگی توسط دشمنان انقلاب اشاره کرد و گفت: دشمنان به دنبال همراه کردن جوانان با خودشان و بریده شدن آنها از انقلاب هستند و ما باید این جوانان را که بیش از 50 درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند با انس دادن به قرآن کریم از آسیب‌ها مصون داریم. این جوانان سرمایه‌های اجتماعی ما هستند و باید بهره‌وری لازم را برای پویایی و پیشرفت کشور داشته باشند.
سردار رحیم صفوی اظهار کرد: اگر می‌خواهیم کشورمان به قدرت اول منطقه تبدیل شود باید نگاه ویژه‌ای نسبت به جوانان داشته باشیم و از این راه می‌توانیم از قرآن که موضوع اصلی‌اش انسان‌سازی است بسیار کمک بگیریم.
دستیار عالی و مشاور مقام معظم رهبری با تأکید بر اینکه دشمن برای منحرف کردن جوانان راهبردهایی را برای خود در نظر گرفته است، یادآور شد: ما نیز باید در برابر این راهبردهای دشمنان راهبردهای خاص خودمان را داشته باشیم،‌ دشمنان اسلام اولین راهبردشان تهاجم فرهنگی و بیگانه کردن جوانان با انقلاب و اسلام است. در یکی از بازدیدهایی که از استان‌های کشور داشتم آماری اعلام  کردند که نشان‌دهنده عمق برنامه‌ریزی دشمنان برای انحراف جوانان است.
وی با بیان اینکه جنگ نرم بسیار خطرناک‌تر از جنگ سخت است،‌ گفت: در جنگ سخت دشمن مشخص است و در روبرو قرار دارد اما در جنگ نرم، دشمن از یک سو نه تنها مشخص نیست بلکه از سوی دیگر تا عمق اتاق‌های خواب کودکان رسوخ کرده است. بنابراین راهبرد دشمن تغییر ارزش‌ها،‌ باورها و تغییر در دین است و اگر می‌خواهیم انقلاب تداوم داشته باشد و کشور از شر دشمنان حفظ شود باید از یک طرف ملت به طرف قرآن کریم کشیده شوند و از سوی دیگر نیز دولتمردان برای تقویت زیرساخت‌های فرهنگی تلاش کنند.
سردار رحیم صفوی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: باید برای جوانان کشورمان برنامه‌های چند ساله کوتاه مدت و میان مدت داشته باشیم و برنامه‌ریزی کنیم تا مباحث مربوط به دین و قرآن و مسائلی که به اخلاق در جامعه مربوط است گسترش بیشتری در جامه پیدا کند.

فرهنگ آلوده تمام جامعه را آلوده می‌کند
دستیار عالی و مشاور مقام معظم رهبری با تشبیه فضای فرهنگی به اکسیژن و هوای آزاد،‌ گفت:‌ هر وقت اکسیژن و هوا آلوده شود برای همه آلوده خواهد شد و همه زیان خواهند دید،‌ در بحث فرهنگی نیز به همین صورت است و هرگاه فضای فرهنگی آلوده شد همه جامعه زیان خواهند دید و این آلودگی‌ها شامل خانواده‌های همه افراد جامعه خواهد شد. امیدواریم دلسوزان انقلاب و کسانی که به اسلام و دین توجه دارند فضای فرهنگی جامعه را مدنظر قرار داشته باشند.
بخش دیگری از سخنان سردار سرلشگر در مورد خصوصیات اخلاقی جانباز شهید حجت‌الاسلام حسین صفری‌تبار بود وی در این بخش گفت:‌ شهید صفری‌تبار در هر حوزه‌ای که وارد می‌شدند بسیار اثرگذار عمل می‌کردند. ایشان فردی سخت کوش و دانا بودند که ترس از شهادت و مرگ را هیچ گاه به خود راه ندادند.

تجلیل از قهرمانان قرآنی
بخش پایانی این مراسم تجلیل از قهرمانان قرآنی شهرستان اسلامشهر بود که با حضور سردار سرلشگر رحیم صفوی، حجت‌الاسلام نوروزی،‌ امام جمعه اسلامشهر و جمعی از مسئولان محلی این شهرستان به این قهرمانان لوح یادبود و جوایزی اهدا شد. از جمله افرادی که در این بخش تجلیل شدند می‌توان به وحید خزایی نفر اول پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در رشته قرائت اشاره کرد.

گزارش تصویری مراسم تجلیل از قهرمانان قرآنی اسلامشهر