صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۷۸۵۰۴۲
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۰
شاکری خبر داد:

گروه حوزه علمیه: معاون فرهنگی تربیتی جامعه المصطفی(ص) اظهار کرد: بیستمین جشنواره بین‌المللی قرآن و حدیث این نهاد از ۱۴ تا ۱۵ بهمن‌ماه در قم برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین رضا شاکری، معاون فرهنگی تربیتی جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه در برنامه تلویزیونی و زنده «گفت‌وگوی جمعه اخبار قرآنی» که از شبکه قرآن سیما پخش شد، اظهار کرد: جامعة‌المصطفی(ص) یک سال پس از انقلاب اسلامی به دستور مقام معظم رهبری کار خود را آغاز و به نحوی عهده‌دار تعلیم و تربیت مشتاقان فراگیری علوم اهل بیت(ع) در ایران بود؛ علاقه‌مندان از خارج از کشور دعوت می‌شدند تا در رشته‌های علوم دینی و اسلامی مشغول به تحصیل شوند. نام المصطفی(ص) را نیز مقام معظم رهبری برای این نهاد مقدس انتخاب کردند.

جامعةالمصطفی(ص)، 12 هزار طلبه در ایران دارد
شاکری افزود: این نهاد امروز حدود 12 هزار طلبه در ایران دارد که علاوه بر قم در استان‌های مختلف از جمله؛ اصفهان، مشهد، گلستان و... شعبی راه‌اندازی کرده تا تمرکز فقط در قم نباشد و این نهاد هم‌اکنون به عنوان یک حوزه مدرن نام گرفته تا بتواند نیازهای جامعه جهانی را با توجه به وضعیت حاکم بر جهان تأمین کند.
وی ادامه داد: درصدی از طلبه‌های ما از ایرانیان هستند و براساس مجوزی که به تازگی صادر شده است 20 درصد طلبه‌ها را می‌توانیم از مشتاقانی که در ایران هستند جذب کنیم اما مأموریت اصلی ما طلبه‌های غیرایرانی است که در کنار این، 60 شعبه نیز در خارج از کشور داریم که این شعبه‌ها در سطوح مختلف عمل می‌کنند.

طلبه‌ها در مقطع کارشناسی 20 واحد قرآنی پشت سر می‌گذارند
معاون فرهنگی ـ تربیتی جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه با بیان اینکه این نهاد، قرآن‌مدار است، عنوان کرد: در این نهاد محور اصلی تعلیم و تربیت قرآن است و در واقع یک مدرسه با عنوان «قرآن و حدیث» داریم که بحث‌های علوم قرآن و حدیث در این مدرسه محور اصلی است؛ همچنین ما در تمام رشته‌های این نهاد واحد قرآنی داریم و هر طلبه برای طی کردن مقطع کارشناسی در هر یک از رشته‌ها باید 20 واحد قرآنی را گذرانده و نمره قبولی بگیرد تا آشنا با مسائل قرآنی باشد.
وی اظهار کرد: همچنین، در برنامه‌های فرهنگی جامعه المصطفی(ص) برنامه‌های متعدد قرآنی مانند جشنواره قرآن و حدیث داریم و برنامه‌های قرآنی ما به قدری است که یک فرد از آغاز ورود به جامعه المصطفی(ص) ابتدا برای او یک شناسنامه قرآنی تشکیل می‌شود و تا پایان دوره کارشناسی طبق برنامه فرهنگی که داریم دانشجویان یک دوره تفسیر قرآن را به صورت کامل باید مطالعه کرده و بگذرانند.

جشنواره قرآن و حدیث در سه سطح مهارتی، معارفی و آثار برگزار می‌شود
شاکری در این بخش از سخنان خود با اشاره به برگزاری بیستمین دوره جشنواره بین‌المللی قرآن و حدیث که همزمان با ایام‌الله دهه فجر انقلاب اسلامی در قم برگزار خواهد شد، گفت: این جشنواره در سه سطح مهارتی، معارفی و آثار است که بخش مهارتی شامل؛ حفظ کل قرآن، قرائت تحقیق و قرائت ترتیل است، بخش معارفی شامل؛ تفسیر موضوعی، تفسیری ترتیبی، مطالعات قرآنی، مطالعات حدیثی، مطالعات نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه و بخش آثار نیز شامل؛ تدوین مقاله، پایان‌نامه، تألیف کتاب و ترجمه کتاب است.
وی در ادامه عنوان کرد: در این دوره از جشنواره، 13 هزار نفر از شعب ایران و خارج از کشور در مجموع شرکت کرده‌اند. مسابقات ابتدایی در خارج از کشور در 40 نمایندگی ما برگزار شد و کسانی که موفق شده‌اند مرحله مقدماتی را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اند وارد مرحله نهایی که همزمان با دهه فجر برگزار خواهد شد، شده‌اند. در این جشنواره شرکت‌کنندگانی از 82 ملیت شرکت داشته‌اند.

برگزاری اختتامیه جشنواره با حضور آیت‌الله العظمی جوادی آملی
معاون فرهنگی تربیتی جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه، گفت: مراسم افتتاحیه به منظور آغاز رقابت‌های بیستمین جشنواره قرآن و حدیث این نهاد، 14 بهمن‌ماه برگزار خواهد شد که رقابت‌ها طی دو روز انجام می‌شود و اختتامیه این جشنواره 15 بهمن‌ماه در قالب مراسم باشکوهی در قم برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف ما در برگزاری این جشنواره معرفی الگوهای تمام‌نما در حوزه دینی و قرآنی است، عنوان کرد: در مراسم اختتامیه این جشنواره از حضور آیت‌الله العظمی جوادی آملی بهره‌مند خواهیم شد و بزرگداشتی برای ایشان برگزار خواهیم کرد و به دنبال این هدف هستیم که تا آیت‌الله جوادی آملی را به عنوان فردی که قرآن در وی متجلی شده است به طلبه‌های دیگر کشورها معرفی کنیم.

40 هزار نفر در ایران مخاطب جامعةالمصطفی(ص) هستند
شاکری درباره دستاوردهای این نهاد، تاکنون، گفت: جامعةالمصطفی(ص) یک حوزه است و محور تعلیم و تربیت در حوزه نیز قرآن است و یک فقیه اگر تسلط به قرآن نداشته باشد استنباط او ابتر خواهد ماند؛ لذا باید طبق این اصل طلبه‌های خود را به این سلاح مهم و کارگشا مسلح می‌کردیم اما دانش به تنهایی کافی نیست و باید بتوانیم تربیت قرآنی را در وجود این طلبه‌ها نهادینه کرده و همراهی با قرآن، درک مفاهیم قرآن، و انس با قرآن را در آنها ایجاد کنیم که هم‌اکنون طلبه‌های ما مزین به آداب قرآنی شده‌اند و با همین سوغات قرآنی به کشور خود باز می‌گردند.
وی یادآور شد: البته ما در تربیت قرآنی طلبه‌ها، فقط طلبه را هدف نگرفته‌ایم بلکه طلبه با خانواده مدنظر ما بوده است؛ هم‌اکنون هفت هزار دانش‌آموز از فرزندان طلاب خارجی را در ایران داریم که با احتساب همسران و خود طلبه‌ها، بالای 40 هزار مخاطب داریم.