مصطفی عباسیمقدم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به برگزاری نشست دبیران کانونهای قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: این نشست روز سوم اسفندماه در معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت برگزار خواهد شد.
برگزاری نشست دبیران کانونها
وی با بیان اینکه این نشست، آموزشی و توجیهی است و به مدت دو روز برگزار خواهد شد، افزود: هدف از برگزاری این نشست علاوه بر آشنایی با مدیریت جدید مرکز قرآن و عترت، تشریح سیاستها و اولویتهای مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت خواهد بود.
تشریح سیاستهای اسناد بالادستی در نشست دو روزه
عباسیمقدم تصریح کرد: سیاستهایی که براساس اسناد بالادستی و براساس دستورهای وزیر بهداشت و معاونت فرهنگی و دانشجویی تهیه و مطرح شده است در این نشست تشریح خواهد شد، همچنین برنامههایی که برای کانونهای قرآن و عترت در آینده مد نظر است با کمک دبیران کانونها تبیین خواهد شد. نظرات دبیران را نیز در مورد اجرای هر چه بهتر این برنامهها و ارزیابی آنها از برنامهها و سیاستها بررسی خواهد شد.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در ادامه به برگزاری شورای مرکزی مجمع دبیران کانونهای قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی کشور در یک ماه گذشته اشاره و اظهار کرد: در آن مجمع نیز مواردی مطرح شد که این نشست آموزشی یکی از خواستههای آن مجمع بوده است و براساس تصمیمات آن نشست به برگزاری نشست دبیران کانونها رسیدهایم.
آشنایی دبیران کانونها با منشور توسعه فرهنگ قرآنی
وی خاطرنشان کرد: موضوعاتی که در این نشست مطرح میشود در ابعاد متفاوت است. آشنایی با منشور توسعه فرهنگ قرآنی یکی از این ابعاد خواهد بود و همچنین نحوه همکاری دانشجویان و کانونهای قرآن و عترت با کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن و سلامت مورد بحث قرار خواهد گرفت.
عباسیمقدم همچنین بیان کرد: یکی دیگر از مواردی که در این نشست دو روزه در مورد آن بحث خواهد شد، آشنایی با تجربیات برخی کانونهای موفق و نیز مهارتهای زندگی قرآنی و چگونگی ترویج آن توسط کانونها است. بحثهای تخصصی در قالب کمیتههایی که در مورد نشریات، جشنواره قرآنی، پژوهش قرآنی و ساختار منطقهای خواهد بود، نیز در برنامهای نشست دو روزه قرار گرفته است.
پررنگ بودن بعد آموزشی نشست دو روزه
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت با بیان اینکه این نشست در راستای نشستهای فصلی دبیران کانونهای قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی کشور است، یادآور شد: در این نشست سعی شده است تا سبقه آموزشی پررنگ تر باشد، در این نشست هم بحثهای محتوایی را خواهیم داشت و هم اینکه جنبه ساختاری و مدیریتی را مطرح خواهیم کرد.
برگزاری نشست مسئولان نشریات قرآنی دانشجویی
وی در بخش دیگری از این گفتوگو بیان کرد: به صورت جداگانه برای متولیان نشریات قرآنی دانشجویی جلساتی را برگزار خواهیم کرد. علاوه بر این، نشست هماهنگی با کارشناسان قرآنی دانشگاهها را نیز خواهیم داشت. با توجه به نزدیکی به پایان سال و آغاز تلاشها برای سال آینده، سعی خواهیم کرد همه نیروهای فعال در عرصه دانشگاههای علوم پزشکی را جمع کنیم و به مرور برنامهها بپردازیم.
فعالیت 40 نشریه قرآنی دانشجویی
عباسی مقدم در ادامه در مورد نشریات قرآنی وزارت بهداشت، افزود: تعداد نشریات در شرایطی که خود ما هم از آن راضی نیستیم تقریباً نزدیک به 40 نشریه دانشجویی قرآنی است، با توجه به عدم حمایتها در گذشته از این نشریات دانشجویی و با توجه به عدم حمایت فضای عمومی از نشریات، توانستهایم این تعداد نشریه دانشجویی قرآنی را داشته باشیم. باید به سمتی حرکت کنیم که به تعداد کانونهای قرآن و عترت یک نشریه قرآنی داشته باشیم.
تلاش برای افزایش تعداد کانونهای قرآن و عترت
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در پایان تصریح کرد: امیدواریم به سمتی حرکت کنیم که در آینده همه دانشگاههای علوم پزشکی کانون قرآن وعترت داشته باشند و با کمک معاونت فرهنگی دانشجویی در دانشگاهها کانونهای نیمه فعال را کاملاً فعال کنیم. در زمینه نشریات نیز باید به سمتی حرکت کنیم که هر کانون قرآنی یک نشریه قرآنی نیز داشته باشد.