صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۸۱۲۵۲۶
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۵
یادی از استاد مرحوم اسماعیل اسدی/

گروه چهره‌ها: استاد قرآن و رفقای قرآنی مرحوم «اسماعیل اسدی» با حضور در منزل وی، از خاطرات شیرین و تکرارنشدنی خود گفتند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) چهارمین دیدار اعضای جامعه قرآنی با خانواده اساتید فقید قرآن که از جمله برنامه‌های کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر و سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است، روز گذشته، 15 بهمن‌ماه همزمان با پنجمین روز از دهه فجر با حضور استاد و دوستان و هم‌دوره‌های مرحوم استاد اسماعیل(قادر) اسدی در منزل ایشان انجام شد.
در دیدار جامعه قرآنی با خانواده مرحوم اسماعیل اسدی، یوسف افراش، معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن الکریم و قاری قرآن که از رفقا و دوستان سال‌های دور استاد اسدی بود حضور داشت و استاد رنجبر، نخستین استاد قرآن اسماعیل اسدی، علی افراش و نظری از دوستان قرآنی مرحوم اسدی نیز دیگر میهمانان منزل این استاد فقید بودند.

استاد رنجبر؛ نخستین استاد مرحوم اسماعیل اسدی
استاد رنجبر که نخستین استاد قرآن مرحوم اسماعیل اسدی بود و الفبای قرائت قرآن را نیز به شاگرد خود آموزش داده بود نخستین میهمان خانواده مرحوم اسدی بود که با ورود به منزل شاگرد قرآنی خود با استقبال گرم «مکرمه ترابی‌نژاد» همسر، «محمد» پسر و «زینب» دختر استاد اسدی روبه‌رو شد و همسر مرحوم اسدی با دیدن استاد رنجبر به یاد خاطراتی افتاد که همسرش در کلاس‌های قرآن استاد رنجبر داشت و شاید بسیاری از این خاطرات را نیز از زبان استاد اسدی شنیده بود.
میهمانان منزل مرحوم استاد اسماعیل اسدی یک به یک وارد و پس از اینکه جویای حال خانواده ایشان شدند فاتحه‌ای را نیز برای شادی روح استاد تلاوت کردند؛ یوسف افراش که در دوران نوجوانی و جوانی پا به پای اسماعیل به کلاس‌های قرآن استاد رنجبر رفته بود و علاوه بر نسبت دوستی با اسماعیل، همسایه دیوار‌به‌دیوار ایشان بود به تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید هدیه به روح استاد اسدی و پدر شهید ایشان «قباد اسدی» پرداخت تا ادای دینی نسبت به دوست قرآنی خود داشته باشد.

تلاوت قرآن توسط «یوسف افراش» دوست سال‌های دور
پس از اینکه عطر آیات کلام خدا فضای خانه مرحوم اسدی را معطر کرد استاد رنجبر یادی از پدر شهید «اسماعیل اسدی» کرد و از این گفت که پدر اسماعیل او را با قرآن آشنا کرد و به این دلیل که خود و همسرش فردی قرآنی و بسیار متدین بودند فرزندانی قرآنی نیز تربیت و از همان دوران کودکی و نوجوانی، ، پای فرزند خود را به جلسات قرآن باز کردند.
یوسف افراش، که خاطرات زیادی از مرحوم اسدی داشته و آشنایی نزدیکی نیز با خانواده این استاد فقید دارد، در آغاز کلام خود به جلسه قرآن در محله ابوذر تهران اشاره کرد و گفت: با اسماعیل دوست و همسایه بودیم که تصمیم گرفتیم به جلسات قرآن استاد رنجبر برویم؛ در آن سال‌ها اسماعیل به دلیل استعداد زیادی که در قرائت قرآن داشت به سرعت رشد کرد و از بنده سبقت گرفت و با شرکت در مسابقات مختلف قرآنی رتبه‌های زیادی نیز کسب کرد.

الفبای قرآن را از مرحوم اسماعیل اسدی آموختم
علی افراش، قاری قرآن که دیگر میهمان این جلسه بود در وصف دوست و همسایه دیواربه‌دیوار خود در سال‌های دور گفت: هر خاطره‌ای که از مرحوم اسماعیل اسدی دارم شیرین است؛ مرحوم اسدی، پاکدل، باصفا و صمیمی بود؛ بنده الفبای قرآن را از ایشان یاد گرفتم و بعد از یادگیری جزء 30 قرآن، ایشان من را تشویق کردند تا در جلسه استاد رنجبر شرکت کنم که تلمذ در محضر استاد رنجبر نیز برای بنده توفیق بسیار بزرگی بود. خاطراتی که با اسماعیل اسدی و در جلسات استاد رنجبر داشتیم شیرین و تکرارنشدنی است.
صحبت از جلسات قرآن استاد رنجبر و تکرار نشدن این جلسات که به میان آمد، استاد رنجبر نیز به جلسات قرآنی که در آن جلسات از محضر اساتید قرآن استفاده کرده بود اشاره کرد و گفت: بنده از شاگردان سرهنگ بیگلری بودم؛ ایشان وقتی به جلسه قرآن می‌آمد لباس سرهنگی خود را با اکراه در می‌آورد و عبای استادی قرآن را با افتخار به تن می‌کرد. یک روز که به جلسات سرهنگ بیگلری رفتم به دلیل شلوغی جلسه در گوشه مسجد نشستم که ایشان تا بنده را دید، گفت: «به‌به! حاج آقا رنجبر هم آمده است» و من را صدا کرد تا نزدیک‌تر بنشینم و قرآن بخوانم.


استاد رنجبر که سال‌های سال به شاگردپروری پرداخته و حالا آمده بود تا یادی از شاگرد خوب خود «اسماعیل اسدی» کند تا شاید خانواده این استاد قرآن برای لحظاتی هم که شده احساس کنند هرچند استاد اسماعیل اسدی را از دست داده‌اند اما دوستان ایشان و حتی معلم قرآنش هستند و یاد او را زنده نگه می‌دارند از اساتید قرآن خود گفت و ادامه داد: سرهنگ بیگلری، استاد ابراهیم پورفرزیب(مولایی) و استاد ظهوری از اساتید بنده بودند و موفقیت خود در فعالیت‌های قرآنی خود را مدیون این اساتید می‌دانم.

پیشرفت سریع استاد اسماعیل اسدی در مدت زمان کوتاه
نظری که از دیگر دوستان و هم‌دوره‌ای‌های مرحوم اسدی بود درباره آشنایی با این دوست قرآنی گفت: آشنایی بنده با مرحوم اسماعیل اسدی به سال 1350 برمی‌گردد، سالی که استاد رنجبر جلسه قرآنی را در منزل خود برپا کردند؛ ما هر هفته به جلسات قرآن ایشان می‌رفتیم و در مجموع یک تابستان از جلسات ایشان تلمذ کردیم و در همان مدت کوتاه اسماعیل پیشرفت خوبی کرد تا جایی که بزرگ‌ترها از این پیشرفت سریع تعجب کرده بودند و به استاد رنجبر می‌گفتند «حاج‌آقا چه کار کرده‌ای که اسماعیل این قدر پیشرفت کرده است؟»
نظری ادامه داد: در همان سال‌ها، مسابقه قرآنی در منزل استاد رنجبر برگزار شد که استاد رنجبر به همراه استاد مروت، سرهنگ بیگلری، استاد مولایی و استاد غفاری نیز در این مسابقات حضور داشته و داوری می‌کردند و در این مسابقات که در نوع خود بی‌نظیر بود مرحوم اسماعیل اسدی اول شد.

هر روز یک ریال برای خرید توپ فوتبال کنار می‌گذاشتیم
وی بعد از بیان خاطرات قرآنی خود از رفیق روزهای نوجوانی و جوانی خود به بیان خاطره‌ای ورزشی با اسماعیل اسدی پرداخت و گفت: در آن سالها علاوه بر اینکه حضور فعالی در جلسات قرآن داشتیم فعالیت‌های ورزشی به ویژه فوتبال را نیز در برنامه هفتگی خود داشتیم و در آن سالها روزی یک ریال کنار می‌گذاشتیم تا پولی جور کنیم و یک توپ چرمی بخریم و در نهایت پول‌های خود را روی هم گذاشتیم و یک توپ فوتبال خریدیم.


اما اساتید قرآنی حاضر که با دیدن «محمد» پسر مرحوم اسماعیل اسدی یاد روزهای جوانی دوست قرآنی خود افتادند از محمد هم خواستند تا چند کلامی در وصف پدر و ارتباط خود با ایشان بگوید که محمد گفت: تمام زندگی ما با پدر خاطره است اما نکته‌ای که هیچگاه درباره پدر فراموش نمی‌کنم صفات و خلق و خوی قرآنی ایشان بود و خلوص، مهربانی، احترام به والدین و... ایشان همواره زبان‌زد دوستان و آشنایان بود و اطرافیان ما همواره از ایشان به نیکی یاد می‌کردند و به یاد ندارم هیچکس از پدرم بدی گفته باشد.

مرحوم اسدی آنچه برای خود می‌خواست برای دیگران هم می‌خواست
مکرمه ترابی‌نژاد، همسر مرحوم اسماعیل اسدی که از ابتدای این دیدار با رویی باز در کنار میهمانان بود تا مبادا معلم قرآن و دوستان همسرش با ناراحتی از منزل ایشان خارج شوند بعد از اینکه اساتید حاضر از او خواستند تا چند کلمه‌ای درباره مرحوم اسدی بگوید، بی‌‌اختیار اشک از دیدگانش جاری شد و با بغضی که در گلو داشت تنها توانست چند جمله در وصف همسر خود بگوید و گفت: یکی از بارزترین ویژگی‌های ایشان همانطور که در کلام امیرالمومنین(ع) آمده است که؛ «آنچه بر خود می‌پسندی بر دیگران نیز بپسند» هرچه برای خود می‌خواست برای دیگران نیز می‌خواست و این اخلاق در تمامی مراحل زندگی‌مان نمایان بود.
‌همسر مرحوم اسدی ادامه داد: صله رحم و احسان به والدین از دیگر ویژگی‌های ایشان بود تا جایی که گاهی اوقات حتی از زندگی خود می‌زدند و در خدمت مادر بودند؛ زمانی که مادرشان مریض شد با تمام وجود از ایشان پرستاری کردند.
با پایان یافتن صحبت‌های همسر مرحوم اسماعیل اسدی، استاد رنجبر به قرائت دعا و مداحی پرداخت و یک جلد کلام‌الله مجید به همراه لوح یادبودی که از سوی سازمان دارالقرآن الکریم تهیه شده بود را به همسر شاگرد قرآنی خود تقدیم کرد.
گزارش از لیلا محمدی

گزارش تصویری دیدار با خانواده اسماعیل اسدی

 

http://static.iqna.ir/1/editor/201502/Asadi-clip.flv