قاسم حبیبزاده، جانشین رئیس سازمان بسیج دانشآموزی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نظام تربیتی مطلوب را داری سه ضلع آموزش و پرورش، خانواده و مساجد دانست و به ارزیابی عملکرد هر حوزه پرداخت.
آموزش و پرورش یا صرفا آموزش؟
وی با بیان اینکه در آموزش و پروش، عمده نگاه به فعالیتها آموزشی است و توجه کافی به بعد پرورشی نشده است اظهار کرد: عمده مفهومی که به دانش آموزان در مدارس منتقل میشود درخواست رتبه علمی بالا و برگزیده است.
وی در ادامه بر ضرورت نقش آفرینی خانواده در نظام تربیتی مطلوب اشاره و عنوان کرد: در صورتی که امروزه بیشتر خانوادهها فرزند خود را به سیستم آموزشی رسمی سپردهاند و زمان شایسته و بایستهای را برای تربیت فرزندان خود صرف نمیکنند.
حبیبزاده بعد مؤثر سوم در تربیت فرزندان را مساجد دانست و گفت: باید فضا و بستر جذابی ایجاد شود تا دانش آموزان نسبت به حضور در محیط مساجد رغبت بیشتری پیدا کنند، اما امروز مسائل مورد علاقه نوجوانان کمتر در مساجد پیگیری میشود.
نقش بسیج دانش آموزی
وی با بیان اینکه بسیج دانش آموزی در چنین شرایطی به حوزه تربیت دانش آموزان ورود پیدا میکند اظهار کرد: بسیج دانش آموزی مأموریتهایی را فراتر از وظایف خود بر عهده گرفته است. به عنوان مثال در موضوع درس آمادگی دفاعی که به هجمه نرم دشمن نیز اشاره دارد به کمک آموزش و پرورش آمده است.
وی به برپایی اردوهایی راهیان نور همراه با حضور روحانیون و راویان اشاره کرد و گفت: این اردوها اثرات تربیتی دراز مدتی بر دانش آموزان دارند. همچنین حلقههای صالحین محفلی برای گفتوگوهای چند جانبه در سطح مدارس شده است.
حبیبزاده بهترین مکان برای برپایی حلقههای صالحین را مدارس دانست و گفت: اثرگذاری این محافل در گرو حضور فرهنگیان و روحانیون است و ما خواهان حمایت بیشتر این دو قشر از این برنامه مهم فرهنگی هستیم.
وی بر ضرورت تعریف نقش برای دانش آموزان تأکید و تصریح کرد: فضا و بستری در بسیج دانش آموزی تعریف شده است تا عملا زیر بار مسئولیت قرار گیرد و دانش آموز امروز نیز همچون دانش آموز ۳۶ سال گذشته بتواند انقلابی و آرمان گرا تربیت شود.
حبیبزاده با بیان اینکه حق السهم قشر دانش آموز در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی چیز کمی نیست که از یاد برود گفت: این حق السهم برقرار است به شرطی که اراده استفاد از این ظرفیت وجود داشته باشد.