به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حسن رحیمپور ازغدی، در جمع زوجهای دانشجو کاروان هیجدهمین مراسم ازدواج دانشجویی دانشجویان سراسر کشور در مشهد گفت: در سالهای اخیر کمتحملی زن و شوهر، بد صحبت کردن، ناسازگاریها بر سر مشکلاتِ احمقانه بسیار زیاد شده است و هر نسل که میگذرد زیادتر میشود.
وی با بیان این که پایه ازدواج دیگرخواهی است و نه خودخواهی و فقط رفع مشکلات خود افزود: زندگی مثل یک رانندگی مشترک است، مثل یک هواپیمایی با 2 خلبان هدفی را دنبال میکنند و مشکلات را با یکدیگر حل کنند.
عضو عالی شورای انقلاب فرهنگی خطاب به زوجهای جوان گفت: حقوق هر کدام از شما به دیگری حق مقدس الهی است. یعنی هر کدام توهین و اذیت کند علاوه بر این که حق الناس است و غیر قابل بخشش است یک معصیت شرعی است؛ زیرا که همه حقوق بشر از حقوق الهی منشعب میشود.
وی با اشاره به آیه 19 سوره نساء که خداوند امر کرده است با زنان با محبت صحبت کنید افزود: اگر به زندگی امیرالمومنین(ع) نگاه کنیم، ایشان حضرت زهرا(س) را با کلمات و جملاتی همچون فدایت شوم صدا میزدند و بسیار با محبت با همدیگر صحبت میکردند. ما اگر حقوق اسلامی یکدیگر را رعایت کنیم محال است دعوا شود یا حداقل به کدورتهای شدید منجر شود.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که رفتار خانواده سلامی بر اساس رقابت نیست بلکه بر اساس عشق است ادامه داد: یکی از علائمی که میخواهید بفهمید خداوند چه مقدار از شما راضی است ببینید چه قدر همسرتان از شما راضی است.
وی در هجدهمین مراسم ازدواج دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور گفت: اسلام به زن و مرد میگوید در مسایلی که مربوط به زندگی مشترک شماست مثل تعویض خانه، ماشین و حتی زمان از شیر گرفتن بچه با یکدیگر مشورت کنند اما تصمیم نهایی با مرد است چون مسئولیت اقتصادی بر گردن مرد است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به لج و لجبازی در خانوادهها گفت: هر کنشی واکنشی دارد؛ بسیاری از کارهایی که همسران با شوهرانشان انجام میدهند واکنش رفتار شوهرش واکنش رفتار او هست و با نحوه مدیریت سکوت و سخن برای زنان قویترین اهرم قدرت را دارند.
رحیمپور گفت: پیامبر(ص) میفرمایند: مومن کسی است که در غذا خوردن، در دکور خانه و ... به میل زنش رفتار کند اما منافق کسی که زنش را مجبور میکند که طبق میل او رفتار کند، چون این فرد ادای مسلمانی در میآورد و جاهل است.
وی درباره الگوی مصرفی خانوادهها گفت: الگوی مصرفی خانواده زنان را تعیین میکنند؛ الگویی که نه در آن اسراف داشته باشد نه خسیسبازی. توده مردم غرب موضوع اسراف را رعایت میکنند، نه به اندازه مردم ما برق مصرف میکنند، نه این قدر نان خشک تولید میکنند.
حسن رحیم پور ازغدی در توضیح اسراف ادامه داد: در زندگی نگاه کنید ببینید چه قدر نیاز دارید و طمع نکنید؛ خداوند میفرمایند یک گروه از جهنمیان افرادی هستند که بیش از حد نیازشان استفاده میکنند، اسراف این است که لباس کار را در مهمانی بپوشی و لباس مهمانی را در کار بپوشی و نیازمند مدیریت مصرف است.
وی در پایان اعلام کرد: ما باید خانواده الگویی داشته باشیم که از هرجا خواسته باشند الگویی برای زندگی معرفی کنند بگویند خانوادههای ایرانی را نگاه کنید که چگونه زندگی می کنند و از آنان الگو بگیرید.