علی عمرانی، نویسنده و کارگردان تئاتر خیابانی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: اعتقاد به داشتن نمایشنامه برای نمایش خیابانی مقوله نادرستی است؛ فعالان تئاتر خیابانی تنها با یک ایده و یا طرح نمایشی و با تکیه بر خلاقیت و بداههپردازی خود است که نمایشی را اجرا میکنند.
وی ادامه داد: نمایشی که به این شکل اجرا میشود در حقیقت حامل پیامی ارزشی است، هشدار و واکنشی در مقابل یک رفتار غیرانسانی که معمولاً از سوی افرادی جاهطلب رخ میدهد و باید نسبت به آن تقابلی نمایشی داشت در نتیجه ماهیت این نوع نمایش با یک نمایش صحنه ای که معمولاً براساس یک متن نمایشی و در یک پروسه زمانی تمرین و آماده می شود تفاوت دارد.
عمرانی تصریح کرد: نمایش خیابانی تاریخ مصرف دارد و باید در زمان خودش تولید و اجرا شود، مثلاً حال که بحث مقابله با تروریست و جنایات گروههای تکفیری در میان است و با اخیراً بحث توهین به ساحت پیامبر اکرم(ص) اتفاق افتاده است باید با استفاده از ابزاری همچون تئاتر خیابانی انزجار خود را از این اقدامات نشان دهیم و ممکن است با فوت وقت، حساسیت و ارزش و اعتبار این رویدادها از میان برود.
وی که با کارگردانی نمایش «فراموششدگان» در همایش تئاتر خیابانی «طلوع فجر» شرکت کرده است گفت: با وجود چنین ویژگی که تئاتر خیابانی داراست و مسئولان نسبت به آن اشراف دارند اما در عمل رفتاری که در مورد این نمایش می شود همچون تئاتر صحنه ای است یعنی باید طرح و نمایشنامه ای ارائه شود و در پروسه زمانبر مورد تأیید مسئولان قرار گیرد تا مجوز اجرا صادر شود که طی آن ممکن است تأثیرات اجرای آن را در زمان مناسب از دست برود.
عمرانی افزود: نمایش «فراموششدگان» که از نیمه بهمن در محوطه تئاتر شهر اجرا می شود، عصر امروز چهارشنبه 22 بهمن آخرین اجرای خود را ساعت 16:30 تجربه خواهد کرد که به وقایع خرداد 42 تا همین سالهای اخیر میپردازد.
وی در پایان گفت: سه سال پیش قالب دیگر از این نمایش را در جریان جشنواره تئاتر خیابانی «طلوع خرداد» اجرا کردم و همانطور که گفتم پس از سه سال از نخستین اجرا و با توجه به وقایع پیش آمده نیاز بود تغییراتی در آن صورت گیرد و بخشهایی به آن اضافه شود که این کار را به انجام رساندم.