به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، استاد محمد صدیق منشاوی در سال ۱۲۹۹ه.ش در شهر منشاه مصر در خانوادهای بسیار مذهبی پا به عرصه وجود گذارد.
او از همان ابتدا به حفظ کامل قرآن پرداخت و از ۹ سالگی به بعد در ماه مبارک رمضان، شبها، قرائت قرآن برگزار میکرد. این امر تا سنین جوانی استاد ادامه داشت. این در حالی بود که پس از چندی با ورودش به رادیوی عربی مصر و پخش تلاوتهایش به شهرت وی افزوده شد تا آنکه به عنوان یکی از اساتید و قاریان مشهور مصر معرفی شد.
محتوای سوره یوسف
این سوره داراى 111 آیه است که همه در مکه نازل شده. محتواى این سوره برخلاف سورههاى دیگر قرآن، همگى به هم پیوسته و بیان فرازهاى مختلف یک داستان است که در بیش از 10 بخش با بیان فوقالعاده گویا، جذاب، فشرده، عمیق و مهیج آمده است. گرچه داستانپردازان بىهدف و یا آنها که هدفهاى پست و آلودهاى دارند، سعى کردهاند از این سرگذشت آموزنده یک داستان عشقى محرک براى هوسبازان بسازند و چهره واقعى یوسف و سرگذشت او را مسخ کنند و حتى در شکل یک فیلم عشقى به روى پرده سینما بیاورند ولى قرآن که همه چیزش الگو و اسوه است در لابلاى این داستان، عالیترین درسهاى عفت و خویشتندارى و تقوا و ایمان و تسلط بر نفس را منعکس ساخته آنچنان که هر انسانى - هر چند، بارها آن را خوانده باشد- باز به هنگام خواندنش بىاختیار تحت تاثیر جذبههاى نیرومندش قرار مىگیرد.(تفسیر نمونه، ج 9، ص293)
همچنین دقت در آیات این سوره این واقعیت را براى انسان روشنتر مىسازد که قرآن در تمام ابعادش معجزه است؛ چرا که قهرمانهایى که در داستانها معرفى مىکند- قهرمانهاى واقعى و نه پندارى- هر کدام در نوع خود بىنظیرند و از این گذشته، قدرت بیان وحى قرآنى در این داستان آنچنان تجلى کرده که انسان را به حیرت مىاندازد، زیرا این داستان چنانکه مىدانیم در پارهاى از موارد به مسائل بسیار باریک عشقى منتهى مىشود و قرآن بىآنکه از کنار آن بگذرد، تمام این صحنهها را با ریزهکاریهایش طورى بیان مىکند که کمترین احساس منفى و نامطلوب در شنونده ایجاد نمىشود، در متن تمام قضایا وارد مىشود اما در همه جا اشعه نیرومندى از تقوا و پاکى، بحثها را احاطه کرده است. (تفسیر نمونه، ج 9، ص294)
http://static.iqna.ir/1/editor/201502/menshawi.mp3
تلاوت سوره یوسف، آیات 1-27 با صدای استاد منشاوی