حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در راستای فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر نامطلوب بودن روند انس مردم با قرآن کریم، گفت: تنها برپایی محافل و کرسیهای تلاوت قرآن در جهت مأنوس کردن عموم مردم با قرآن کریم کفایت نمیکند.
وی اظهار کرد: قطعاً اجرای برنامههای متعدد قرآنی در ایجاد انس مردم با قرآن و ترویج بیش از پیش این کتاب آسمانی میان آحاد مردم، نقش تأثیرگذاری داشته است.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور عنوان کرد: چنانکه محافل انس با قرآن و کرسیهای تلاوت نیز میتواند جرقه و ایجاد انگیزه برای رجوع آحاد مردم به قرآن را به وجود آورد اما ما معتقدیم که الان بزرگترین، بار آموزش قرآن در بین آحاد کشور در دل مؤسسات قرآنی مردمنهاد است.
نقش مؤثر مؤسسات در شکلگیری آموزشهای قرآن بین مردم
محمدی عنوان کرد: درصد بالایی از شکلگیری آموزشهای قرآن در بین مردم از طریق مؤسسات قرآنی به سرانجام رسیده است با وجود اینکه ما در فرآیند آموزشی، وزارت علوم و تحقیقات، وزارت آموزش و پرورش و سایر ارگانهایی که با آموزش مردم در گیر هستند، داریم.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور اضافه کرد: اما متأسفانه این نهادها موفقیقت چندانی در این حوزهها نداشتهاند و در واقع بار اصلی آموزش قرآن برای عموم مردم به دوش این مؤسسات مردمی است.
اجرای برخی از برنامههای امسال به سال 94 به دلیل عدم واریز بودجه 93
وی با اشاره به اینکه حتی در حوزه تخصصی هم معظم له از رسیدن به یک جایگاه خاص ابراز خرسندی کردهاند، تصریح کرد: اما در این حوزه نیز بار اصلی آموزش به دوش مؤسسات قرآنی مردمی بوده است و اتحادیه نیز بر همین مبنا برنامههای سال 93 خود را پایهگذاری کرده است.
محمدی با تأکید بر اینکه احتمالاً برخی از برنامههای امسال به دلیل اینکه بودجه 93 به دستگاهها هنوز واریز نشده است، به سال 94 منتقل شود، تأکید کرد: منتهی برنامههای این اتحادیه کاملاً بر همین رویکرد بوده است.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با تأکید بر اینکه استخوانبندی برنامههای این اتحادیه براساس ترویج قرآن در بین آحاد مردم بوده است، خواستار همکاری و تعامل حوزههای مختلف چون صدا و سیما و سایر رسانههای جمعی در راستای مستندسازی، آموزش مربیان، حفظ قرآن و تربیت مربی حفظ که مد نظر رهبری هم بودهاند، شد.