به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی جامعة المصطفی(ص) العالمیه، هیئتی دیپلماتیک از کشور نروژ با حضور در پژوهشگاه بینالمللی المصطفی(ص) با فعالیتهای این نهاد پژوهشی آشنا شدند.
«وگار استرومن»، دبیرکل وزارت امور خارجه نروژ به همراه گروهی از دیپلماتهای این کشور، با حضور در پژوهشگاه بینالمللی المصطفی(ص) و نمایندگی المصطفی(ص) در اروپای غربی، با رئیس، معاونان و مدیران پژوهشگاه دیدار کردند.
حجتالاسلاموالمسلمین عباسی، رئیس پژوهشگاه بینالمللی المصطفی(ص) در این دیدار ضمن خیرمقدم به میهمانان، تصریح کرد: شهر مقدس قم کانون انقلاب اسلامی ایران، با بزرگترین مرکز حوزه شیعی است، این شهر مرکزی برای آشنایی بیشتر با اندیشههای معارف اهلبیت(علیهم السلام) بهشمار میرود.
مدیر نمایندگی جامعه المصطفی در اروپای غربی با اشاره به رویکرد بینالمللی حوزههای علمیه و اهتمام جدی المصطفی به این موضوع؛ المصطفی را نماد بینالمللی حوزههای علمیه دانست و خاطرنشان کرد: این نهاد علاقهمند است تا با همکاری دانشگاههای منطقه اسکاندیناوی، مخصوصا کشور نروژ، فعالیتهای علمی پژوهشی خود را در این منطقه گسترش دهد.
حجتالاسلام عباسی ارتباطات علمی و فرهنگی را بهترین نوع رابطه میان ملتها دانست و اظهار داشت: روابط علمی و فرهنگی مؤثرترین رابطه میان ملتهاست. این ارتباطات بهبود و توسعه روابط سیاسی را به همراه خواهد داشت.
رئیس پژوهشگاه بینالمللی المصطفی(ص) در بخش دیگری از سخنان خود مشکلات موجود در منطقه خاورمیانه را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: مشکلات امروز در این منطقه را میتوان ناشی از افراطیگری و تندرویهایی که نشئت گرفته از عدم مدارا و تسامح میان فرهنگهاست جستجو کرد.
مدیر نمایندگی المصطفی در اروپای غربی افزود: هر جامعهای که بخواهد فرهنگ خود را بر دیگر ملتها و جوامع تحمیل کند و خود را برتر بداند باعث بروز درگیری و خشونت خواهد شد.
حجتالاسلام عباسی با بیان این که عقلانیت و اعتدال مهمترین رویکرد فعالیتی المصطفی است، ابراز داشت: پژوهشگاه بینالمللی المصطفی در صدد است تا در راستای تعامل میان فرهنگها و تمدنها، گفتگوهای خود با سایر ادیان و مذاهب را بیشتر و عمیقتر کند.
وگار استرومن، از مسئولین وزارت امور خارجه کشور نروژ در ادامه این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور خود در جمهوری اسلامی ایران، بهویژه شهر قم خاطرنشان کرد: این باعث افتخار است که میبینیم هماکنون افرادی از کشور نروژ برای تحصیل در جامعة المصطفی العالمیه حضور دارند.
وی با بیان این که فرهنگ جمهوری اسلامی ایران بر مبنای تعقل و تدبر است، ادامه داد: مردم کشورهای غربی در رابطه با شهر قم و همچنین تفکر شیعی اطلاعات بسیار کمی دارند؛ به همین خاطر در قم حضور پیدا کردیم تا از نزدیک با تفکرات این مذهب اسلامی آشنا شویم.
دبیرکل وزارت امور خارجه نروژ با اشاره به جریانهای افراطی در منطقه اظهار داشت: به نظر ما این جریانهای تندرو هیچ ارتباطی با اسلام ندارند و در واقع هیچ یک از ادیان آسمانی موافق افراط نیستند.
استرومن در پایان سخنان خود ضمن تأکید بر تقویت و گسترش روابط کشورهای اروپایی و جمهوری اسلامی ایران، افزود: هرچه انسان آموزههای الهی دین خویش را بهتر و عمیقتر فرا گیرد، خطر افراطگرایی در جهان کمتر خواهد شد.
خاطرنشان میشود؛ در ادامه جلسه، مدیران، کارشناسان و اعضای حاضر پرسش و پاسخهایی پیرامون مباحث حقوق بشر اسلامی و موضوعات مهم جهان اسلام و پدیده تکفیر مطرح کردند.