به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در استان روز 29 بهمنماه در ستاد احیای امر بهمعروف و نهی از منکر استان با اشاره به قرار گرفتن سال جدید در دو مناسبت فاطمیه نخست و دوم، اظهار کرد: به یقین امسال باید رنگ و جلای فاطمی خیلی بیشتر از گذشته بر جامعه و کشور حاکم باشد.
برگزاری مراسم ایام دوم فاطمیه در منطقه بازفت
وی از برگزاری مراسم عزاداری ایام دوم فاطمیه از سوی دفتر نماینده ولی فقیه در استان در منطقه بازفت خبرداد و گفت: همه ساله مراسم عزاداری ایام دوم فاطمیه در دفتر نماینده ولی فقیه برگزار میشد که امسال بنا بر ضرورت و اهمیت ترویج معارف دینی و روشن نگهداشتن چراغ اهل بیت(ع) در مناطق کمتر توسعه یافته، مراسم ایام دوم فاطمیه و روضه خوانی با حضور خطیب توانا حجتالاسلام صابری اراکی در منطقه بازفت برگزار میشود.
نکونام تفرقهافکنی میان شیعه و سنی را ابزار همیشگی دشمنان اسلام خواند و گفت: امروز تفرقه افکنان میان شیعه و سنی با افکار بیپایه و متحجرانه میکوشند مجالس عزاداری اهل بیت به ویژه حضرت زهرا(س) را درگیر افراط و تفریطها کرده و میدان را برای دشمنی دشمنان باز کنند که هوشیاری و برخورد با این جریانات انحرافی از وظایف امروز آحاد مردم و دستگاههای فرهنگی است.
ایام فاطمیه؛ پنج روز عزاداری در ایام اول و پنج روز در ایام دوم
وی افزود: مبنا و زمان مطلوب برای برگزاری مجالس و اجتماعات عزاداری شهادت حضرت زهرا(س)در میان آحاد جامعه در ایام فاطمیه پنج روز عزاداری در ایام اول و پنج روز عزاداری در ایام دوم است اما هیئتهای مذهبی و مساجد میتوانند بهدور از افراط و تفریط و بر اساس ظرفیت و امکانات خود مجالس عزاداری را در این دو ایام تا هر زمانی که میخواهند برپا کنند.
امام جمعه شهرکرد در ادامه فلسفه و هدف برگزاری جلسات ستاد احیاء امربه معروف و نهی از منکر را یادآور شد و با طرح یک سؤال به تبیین خروجی و کارکرد برگزاری این جلسات در بدنه اصلی جامعه پرداخت و گفت: آیا به واسطه جلساتی که این ستاد برگزار میکند معروفی در جامعه زنده میشود و منکری از جامعه رخت بر میبندد؟.
وی در پاسخ به این سؤال، وضع نامناسب حجاب در استان، نا امنی و روابط و نگاههای ناموزون دختران و پسران در خیابانها ، رواج مزاحمتهای خیابانی، دوستیهای نامشروع و مسائل از این قبیل که روز به روز در حال افزایش است را بیانگر عدم نقش آفرینی و تایثری گذاری جلسات این ستاد در فضای واقعی جامعه بیان کرد.
نماینده ولی فقیه در استان افزود: اگر قرار است نماینده مقام معظم رهبری در استان ریاست و مدیریت این ستاد را بر عهده داشته باشد و وضعیت مسائل فرهنگی، حجاب، بازار و ادارات در استان به این صورت باشد و جلسات هیچگونه خروجی و تاثیری در اصلاح نازیباییها و ترویج معروفات در جامعه نداشته باشد حداقل بنده دیگر ریاست این مجموعه را بر عهده نداشته باشم.
نکونام بر لزوم خودارزیابی و سنجش میزان تأثیرگذاری تصمیمگیریهای این ستاد در درون جامعه تأکید کرد و گفت: اگر فلسفه وجودی جلسات ما در روند اصلاح جامعه هیچ تأثیری ندارد بهتر آن است که دیگر این جلسات را برگزار نکنیم؛ چراکه با برگزاری جلسات بینتیجه، در محضر خدای متعال هیچ پاسخی نخواهیم داشت.
وی مشاهده آثار جلسات ستاد احیاء امر بهمعروف و نهی از منکر در درون جامعه را از دغدغهها و مطلبات دلسوزان اسلام و انقلاب دانست و گفت: انتظار ما این است که تصمیمات این ستاد در روند اصلاح و زدودن منکرات از جامعه تاثیرگذار و نقش آفرین باشد اما تاکنون این مهم محقق نشده است.
مسجد، از پایههای اصلی اشاعه معروفات در جامعه است
رئیس ستاد احیای امر بهمعروف و نهی از منکر استان در ادامه مساجد را یکی از پایههای اصلی انجام کار فرهنگی و ظرفیتی ارزشمند برای اشاعه معروفات در جامعه دانست و گفت: اگر جایگاه مساجد و ایجاد یک پیوند عمیق بین مردم و مساجد برقرار شود به یقین معروفات در جامعه اشاعه و منکرات به صورت چشمگیر رخت بر خواهد بست.
وی با یادآوری سفر اخیر خود به منطقه بازفت، مهجوریتزدایی از مساجد و برقراری ارتباط بین مردم و مسجد را هدف اصلی از این سفر دانست و گفت: متاسفانه مساجد در این منطقه در مهجوریت و مظلومیت هستند و ارتباط مردم با مساجد ضعیف و کم رنگ است بر همین اساس تمام تلاش و برنامهریزی ما احیاء مساجد و تغذیه فرهنگی در آن مناطق است.