صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۸۷۱۵۵۳
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۷
سیدمحمدمهدی میرباقری:

گروه حوزه‎های علمیه: رئیس فرهنگستان علوم و اندیشه اسلامی عنوان داشت: مسجد محور صف بندی و انسجام اجتماعی است و دشمنان با این موضوع مخالف بوده و نمی‌خواهند که اینچنین شود.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری پنجشنبه 30 بهمن در دومین همایش طرح آفاق اندیشه که با عنوان مسجد طراز اسلامی از سوی کانون های مساجد استان قم برگزار شد، گفت: مسجد باید محور هدایت مردم باشد و فردی که به مسجد می‌آید باید آثارش را ببیند.

وی گفت: مساجد یک موقعیت تکوینی خاصی دارند که این موقعیت می‌تواند اثر گذار باشد، مسجد محل خون شهید است و اگر مکانی مسجد شد اجزای آن نیز خصوصیات مسجد دارند.

رئیس فرهنگستان علوم و اندیشه اسلامی عنوان داشت: مساجد دارای یک نظام هستند و اگر برای مساجد یک نظام و شبکه قائل شویم، اثر بخش و تاثیرگذار است.

حجت‌الاسلام و المسلمین میرباقری با طرح این سئوال که مساجد چقدر می‌توانند محور باشند گفت: مسجد یک نهاد معنوی است که می‌توان حول آن به ابعاد معنوی پرداخت و به عنوان یک محور در تمام مسائل کارکرد اساسی داشته و می‌تواند اثر بخش باشد.

وی تصریح کرد: اینکه فقط ساختمان مسجد باشد کافی نیست، بلکه باید کارهای فرهنگی و همچنین اقدامات گسترده با برنامه‌ریزی‌های متنوع و مناسب باشد.

رئیس فرهنگستان علوم و اندیشه اسلامی عنوان داشت: مسجد محور صف بندی و انسجام اجتماعی است و دشمنان با این موضوع مخالف بوده و نمی خواهند که اینچنین شود.

میرباقری گفت: برای اینکه اجتماع‌ها و حکومت‌های اسلامی شکل گیرد، خداوند مساجد را در اختیار پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) قرار دادند.

وی گفت: نگاه به مسجد گاهی اینگونه است که فقط محلی برای عبادت و تهذیب اخلاق است، اما نکته‌ای که باید توجه داشت این است که اخلاق سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه باید شکل گیرد؟ و این جایی نیست جز مساجد و ظرفیت مساجد باید ظرفیت پرورش اخلاق باشد.

رئیس فرهنگستان علوم و اندیشه اسلامی با اشاره به دیدگاه سکولارهای مسلمان گفت: آنها هیچ اعتقادی به تمدن سازی توسط مساجد ندارند و تنها مسجد را برای خواندن نماز می‌دانند.

میرباقری تصریح کرد: باید به دنبال این باشیم که کارکرد مساجد را ارتقا دهیم و باید به گونه‌ای رفتار کنیم که مسجد به عنوان یک جایگاه اساسی و دقیق در راستای رفع مشکلات تلاش کنند.

وی افزود: باید مسجد را به عنوان محور مطالبات مردم از ولی اجتماعی و مطالبات ولی اجتماعی از مردم در نظر بگیریم و همه مسائل از طریق مساجد مطرح گردد.

رئیس فرهنگستان علوم و اندیشه اسلامی گفت: مساجد باید انتظارات اجتماعی را ساماندهی کند و مسجد باید ظرفیت سازی کند و در این راستا قدم بردارد.

میرباقری تاکید کرد: در کنار مساجد سرمایه‌های بسیاری از جمله بسیج و مردم وجود دارند، که باید از آنها استفاده کرده و این ظرفیت‌ها می‌تواند در گسترش هم‌افزایی تلاش کند.