به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه پیشجلسه کرسی نظریهپردازی منطق گفتمان قرآن کریم را در روز پنجشنبه 7 اسفندماه برگزار میکند. در این نشست که با همکاری هیئت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره شورای انقلاب فرهنگی برگزار میشود؛ نظریه «منطق گفتمان قرآن کریم» توسط حجتالاسلام و المسلمین محمدباقر سعیدی روشن، دانشیار گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ارائه شود.
به اعتقاد حجتالاسلام و المسلمین سعیدی روشن تأمل در شیوه زبان دین از جمله مسائلی است که از دیر باز مورد توجه عالمان الهیات و تفسیر بوده است. پرسش اساسی در این زمینه آن است که منطق و شیوه گفتمان قرآن چیست؟ آیا منطق و زبان پیام رسانی قرآن، منطق خاصی چون منطق فیلسوفان و عارفان و عالمان رشته های مختلف علمی، و عرف و زبان خاصی مانند زبان علمی، فلسفی، عرفانی، و جزآن است؟ یا منطق قرآن همان منطق و مدل گفتمان عموم عقلا و زبان عرفی است؟ و یا فرض دیگری متصور است؟
وی در این نظریه ضمن بررسی دیدگاه های گوناگون در این مساله به رویکرد ویژه ای رسیده است. مطابق این دیدگاه زبان معنایی و ساختاری قرآن یک شیوه و منطق خاص است. بر اساس این نظریه قرآن کریم با حفظ چارچوب های زبانی عرف عام عقلا در انتقال معنا، جهت ابلاغ مقاصد والای خود، کار ویژه هایی را درشیوه پیامرسانی خویش تعبیه کرده است که زبان عرفی فاقد آنهاست. براین اساس این نظریه موسوم به زبان عرفی فراعرفی است.
نشست یادشده روز پنج شنبه 7 اسفند با حضور شورای ناقدان و کمیته داوری از ساعت 16 تا 18 در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نشانی، قم، پردیسان، بلوار دانشگاه، سالن اجتماعات برگزار میشود و شرکت در آن برای کلیه صاحب نظران آزاد است.