صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۸۸۵۷۲۴
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۲:۱۱

گروه ادب: مدیر انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی از انتشار «فرهنگنامه علوم قرآنی» که حاصل تلاش ۲۰ سال محققان و پژوهشگران است در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این اثر در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه خواهد شد.

محمدباقر انصاری، مدیر انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره فرهنگنامه علوم قرآنی گفت: این اثر یکی از کتاب‌های مهم زیر چاپ است و پیش‌بینی می‌شود امسال منتشر شود. در سال‌های گذشته فرهنگنامه اصول فقه منتشر و برگزیده جایزه کتاب سال شد و در حال حاضر این فرهنگنامه در دست نشر است.

وی افزود: فرهنگنامه علوم قرآنی بیش از 1200 صفحه را شامل می‌شود که در قطع رحلی و به صورت نفیس از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی منتشر خواهد شد.

انصاری ادامه داد: مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی در نظر دارد این فرهنگنامه را در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که اردیبهشت سال آینده برگزار می‌شود، ارائه کند تا مخاطبان دسترسی بهتری به این اثر داشته باشند.

وی با اشاره به ویژگی‌های این فرهنگنامه بیان کرد: این فرهنگنامه حاصل 20 سال تلاش محققان و پژوهشگران بوده و همانند دایرةالمعارفی است که مخاطبان می‌توانند هر آنچه در رابطه با علوم قرآن نیاز داشته باشند، در آن بیابند؛ از این رو این اثر مهم را می‌توان یکی از کتاب‌های مهم و بالینی مخاطبان دانست.

انصاری با اشاره به تعداد مجلدات این اثر قرآنی گفت: این فرهنگنامه شامل یک مجلد است و چون حجم آن بالاست، این امکان وجود دارد که در دو مجلد منتشر شود، اما تصمیم بر این است که در یک جلد به چاپ برسد.

مدیر انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی یادآور شد: این فرهنگنامه درباره علوم وابسته به قرآن بحث می‌کند و در آن مسائلی مانند اسلوب قرآن، اعجاز قرآن، تاریخ قرآن، ترجمه و مترجمان قرآن، تقسیمات قرآن، خصائص قرآن، فضایل قرآن و ... بررسی شده است.

وی جامع بودن را از ویژگی‌های این فرهنگنامه برشمرد و افزود: فرهنگنامه علوم قرآنی براساس نظام ارجاع، استناد، اختصار و جامع بودن تدوین شده است و می‌تواند برای بسیاری از محققان و پژوهشگران علوم قرآنی مفید و ثمربخش باشد.