به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری نهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران با حضور علیرضا حاجیانزاده، رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محمدرضا کریمی صارمی، دبیر جشنواره، مهدی باقری، معاون تولید کانون پرورش فکری و محسن حموله، مدیر روابط عمومی جشنواره، امروز، چهارم اسفندماه در کانون پرورش فکری کودکان واقع در خیابان حجاب برگزار شد.
حاجیانزاده در ابتدای این جلسه گفت: زبان هنر، زبانی رسا و گویاست که میتواند مبلغ مضامین مختلف باشد. در این میان سینما به عنوان جذابترین بخش هنر قادر است به خوبی از این ابزار بهره لازم را ببرد تا مضامین ارزشی و دینی را به تمامی اقشار سنی منتقل کند. در این عرصه باید برای انیمیشن جایگاهی ویژه را متصور بود.
وی افزود: نهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران که یک رویداد دوسالانه است توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از تاریخ 17 تا 21 اسفندماه در تهران برگزار میشود. نزدیک به دو دهه از برپایی این رویداد سینمایی میگذرد. اولین دوره این جشنواره در سال 77 برگزار شد و امروز شاهد هستیم که این رویداد به چنان جایگاهی دست یافته است که در آن 75 کشور حضور دارند.
رئیس کانون پرورش فکری کودکان درباره اهداف جشنواره گفت: برای این رویداد 3 هدف قابل تصور است؛ تبادل اندیشه و آموختهها، گردآوری آثار هنرمندان داخل و خارج و کشف توانمندیها از مهمترین اهدافی است که میتوان برای این جشنواره متصور شد.
بخشهای جشنواره پویانمایی
حاجیانزاده با بیان اینکه این جشنواره در 4 بخش برگزار میشود، اظهار کرد: بخش مسابقه (ایران و بینالملل)، چشمانداز، نمایش ویژه و خارج از مسابقه، قسمتهای مختلف این رویداد را تشکیل میدهند. درباره بخش مسابقه باید بگویم که آثاری که از سال 89 به بعد ساخته شدهاند در بخش سینمای ایران و آثاری که از سال 2001 تولید شدهاند کارهایی هستند که در این رویداد حضور دارند.
در ادامه این جلسه، کریمی صارمی، دبیر جشنواره درباره تعداد آثار این رویداد گفت: 1800 اثر تقاضای حضور در این جشنواره را داشتهاند که داوران 1600 اثر را تماشا و 284 اثر را برای دو بخش مسابقه ایران و بینالملل انتخاب کردند. در حوزه سینمای ایران 102 پویانمایی، 18 اثر دانشجویی، 9 انیمیشن دینی و 5 اثر درباره ارزشهای انقلاب ارائه شدند.
کریمی صارمی ادامه داد: در بخش بینالملل هم 30 کار دانشجویی، 3 فیلم بلند و 117 پویانمایی حضور دارند. این تولیدات قرار است در 7 سالن به نمایش گذاشته شوند که از این تعداد دو سالن مختص کودکان و 5 سالن هم به منتقدان اختصاص دارد.
توجه ویژه به موضوعات دینی
وی در پاسخ به پرسش ایکنا که بخش دینی و انقلاب این رویداد چه آثاری را به نمایش میگذارد، عنوان کرد: این گونه نیست که تنها در این بخشها آثار دینی داشته باشیم، اما در این دو قسمت به صورت ویژه و مستقیم به این موضوعات پرداخته شده است. در ضمن قرار است در این جشنواره دو انیمیشن «چ» و «شهید خلبان عباس دوران» به نمایش درآید.
دبیر جشنواره پویانمایی در انتها تصریح کرد: در این جشنواره همچنین 4 نشست تخصصی و 4 نشست نقد فیلم برگزار خواهد شد. همچنین قرار است دو کارگاه هم با حضور «پتروف»، هنرمند این حوزه در این جشنواره برگزار شود.