به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، دکتر کرماله دانشفرد، معاون فرهنگی و اجتماعی واحد علوم و تحقیقات امروز در نخستین کنگره شهدا و ایثارگران این واحد با عنوان «الگوهای جاودانه، اسوههای صبر، گفت: بعضی از مؤمنان مردانی هستند که به پیمانی که با خدا بستهاند وفا کردهاند، برخی بر سر پیمان خویش جان باختهاند و بعضی چشم به راه هستند و هیچگاه پیمان خود را دگرگون نمیکنند.
وی افزود: درحالی کنگره الگوهای جاودانه و اسوههای صبر را در واحد علوم و تحقیقات برگزار میکنیم که پیوند ملت ایران با آرمانهای امام، انقلاب و رهبری بیش از هر زمان دیگری در ایامالله دهه فجر متجلی شده است و قافله غافلان داخلی و دشمنان و مخالفان و ناظران خارجی انگشت به دهان این حرکت انقلابی ماندهاند.
دکتر دانشفرد با بیان اینکه الگوهای جاودانه انقلاب شاهدانی آگاه بودند که جان برکف، عاشقانه بهسوی معبود پرکشیدهاند تا پیوند عمیق ایران و اسلام را در این برهه تاریخی ثبت و ما را در برابر نسل گذشته پر افتخار و در برابر آیندگان سرافراز کنند، تصریح کرد: اینان الگوهایی هستند که از دامن پاک جامعه ایرانی پرورش یافته و به عروج رسیدهاند، آنان که امام راحل بر دست و بازویشان بوسه زده است و بر این بوسه افتخار کرده است.
به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی واحد علوم و تحقیقات، جانبازان، آزادگان سرافراز و خانوادههای معظم شهیدان، اسوههایی هستند که با تعصی از زینب کبری(س) با صبر و استقامت در برابر مصائب و مشکلات، پیام همسنگران، همرزمان و فرزندان خود را به گوش تاریخ رسانده و در تاریخ جاودانه کردهاند.
وی تصریح کرد: کنگره الگوهای جاودانه و اسوههای صبر که تلاش جمعی از برادران و خواهران متعهد دانشگاهی و با تشکیل دهها جلسه هماندیشی و برنامهریزی با دعوت از حدود 1000 خانواده شهید و جمع کثیری از ایثارگران برگزار میشود اهداف عالی برای گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان گلگون کفن انقلاب و دفاع مقدس، تکریم و تجلیل خانوادههای معظم شهیدان، ایثارگران و خانوادههای معظم ایشان، معرفی برخی از ویژگیهای رفتاری و اندیشهای شهیدان بهعنوان الگوهای جاوادانه و معرفی مصداقها و عینتهای رفتاری در حوزه صبر و ایثارو شهادت را دنبال میکند.
دکتر دانشفرد بیان کرد: معرفی برخی از الگوهای رفتاری اسوههای صبر و مقاومت، معرفی چهرههایی نمونه از جانبازان و خانوادههای ایثارگران و آزادگان و خانوادههای معظم آنها، معرفی برخی از چهرههای تلاشگر و ایثارگر از مجموعه اساتید و دانشجویان واحد علوم و تحقیقات از دیگر اهداف برگزاری این کنگره بوده است.
بنا بر این گزارش در ادامه دکتر حمید میرزاده با ذکر خاطرهای از شهید نصیری که از معلمان وی در سالهای 54 و 55 بود، گفت: شهید نصیری، فرد بسیار روشن ضمیری بود و تحلیلهای خوبی از آیات مبارکه قرآن داشت و در دورانی که تردید سیاسی نسبت به پیروزی انقلاب وجود داشت، شهید نصیری مدام دلگرمی میداد که راه امام و انقلاب پیروز خواهد شد.
دکتر میرزاده با بیان اینکه شهید نصیری از همراهان شهید بهشتی بود، تصریح کرد: این اشخاص در حقیقت یاران راستین امام(ره) بودند که در طوفان سیاسی قبل از انقلاب و دوره خفقان آن زمان، راه خدا را تشخیص دادند و همراه امام(ره) و انقلاب به پیروزی رسیدند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: امروز خدا را شاکریم که از برکت تدبیر امام(ره) و حرکت موسایی و دم مسیحایی ایشان، ملت ما عزیزترین و مستقلترین ملت جهان است.
وی با تأکید بر اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، کشور ما به آمریکا و دیگر کشورها وابسته بود، تصریح کرد: این عزت، آزادی و استقلال با رهبری امام(ره)، درایت مقام معظم رهبری و فداکاری مردم و خون شهدا و تلاش ایثارگران به نتیجه رسیده است. ایران امروز یکی از امنترین کشورهای منطقه و دارای عزت و استقلال است که همه از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی است که باید به خاطر آن خدا را شکر کنیم.
میرزاده با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است که تأثیر زیادی بر توسعه علمی، اجتماعی و فرهنگی ایران دارد، تصریح کرد: این دانشگاه با پیشنهاد آیتالله هاشمی رفسنجانی و تأیید امام(ره) در اردیبهشتماه سال 61 تأسیس شد و آن نهال نوپا ، امروز به یک درخت تنومند در کشور تبدیل شده که اثرات مثبت زیادی دارد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر حدود پنج میلیون نفر از تحصیلکردههای کشور از دانشگاه آزاد اسلامی فارغالتحصیل شدهاند و 40 درصد بار آموزش عالی کشور برعهده دانشگاهی است که بدون اتکا به بودجه نفتی و با اتکا به خود مردم تأسیس شده است.
دکتر میرزاده با بیان اینکه حضور خانواده شهدا در دانشگاهها و تلاش برای کسب علم و دانش، در واقع ادامه راه شهیدان است، افزود: حضور خانواده شهدا و ایثارگر باعث تداوم صبر، مقاومت و پایداری برای تحقق اهداف انقلاب است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ایران باید با برنامهریزی در زمینه علم و فناوری به قطب علمی جهان تبدیل شود، گفت: کشور ما باید علاوه بر استقلال، عزت و سربلندی، سرآمد علمی هم باشد و دانشگاه آزاد اسلامی در این راه با کوشش و جدیت گام برمیدارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ما خوشحالیم که در این دانشگاه خادم تعداد زیادی از خانوادههای شاهد و ایثارگر هستیم، اظهار کرد: تمام مدیران دانشگاه آزاد اسلامی به این امر واقف هستند که باید گرهگشای مشکلات خانوادههای شاهد و ایثارگر باشند.
دکتر میرزاده در ادامه با ارائه آماری از حضور خانوادههای شاهد و ایثارگر در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در این دانشگاه 110 هزار نفر که 74درصد خانواده شاهد و ایثارگر کشور را شامل میشود، در حال تحصیل هستند.
وی با اشاره به برنامههای سال آینده دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه شاهد و ایثارگر اظهار کرد: بنا داریم بهزودی کتاب اطلس یادمان شهدای دانشگاه آزاد اسلامی را منتشر کنیم.
دکتر میرزاده با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای 243 شهید است، گفت: حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برنامههای متنوعی برای بزرگداشت مقام شهدا و ایثارگران در دستورکار دارد.
وی افزود: اولین دوره مسابقات سراسری شفاهی قرآن کریم ویژه دانشجویان خانواده شاهد و ایثارگر، المپیاد سراسری علمی و مسابقات سراسری ورزشی از برنامههای سال آینده دانشگاه آزاد اسلامی است.
دکتر میرزاده با تأکید بر اینکه برنامههای وسیعی برای تجلیل و توجه به خانواده شهدا و ایثارگران در دستور کار دانشگاه است، از نامگذاری سال 94 به سال شمیم ایثار خبر داد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه قانون جامع خدمترسانی به ایثارگران با دقت و جدیت در این دانشگاه اجرا میشود، عنوان کرد: در سال جاری به استناد همین قانون به 1550 نفر خدماترسانی شده است.
وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد دانشگاه آزاد اسلامی خدمتگزار خوبی برای خانواده شاهد و ایثارگر باشد.
در ادامه دکترعلی عباسپور، رئیس واحد علوم و تحقیقات گفت: دانشگاه آزاد اسلامی و به تبع آن واحد علوم و تحقیقات جایگاهی برای تقدیر و تشکر از خانوادههای شهدا و تحصیل این افراد است و افتخار داریم که در واحد علوم و تحقیقات بیشترین خانواده شهدا تحصیل میکنند تا با جهاد علمی راه پدران شهیدشان را ادامه دهند.
وی ادامه داد: ما نیاز داریم در ارتباط با علم، فرهنگ و اقتصاد که عناصر اصلی مد نظر مقام معظم رهبری هستند روحیه شهادت و ایثارگری خود را حفظ کنیم و در این راستا نباید اجازه دهیم کمبودهای مدیریتی و بحثهای سیاسی اصل انقلاب را تحت تأثیر قرار دهد.
دکتر عباسپور به اهداف عالی برگزاری این کنگره اشاره و اظهار کرد: این کنگره با هدف یادآوری تعهد همهجانبه ما به خون شهدا و ایثارگری فرزندان انقلاب اسلامی و حمایت از اصل ولایت فقیه برگزار میشود.
رئیس واحد علوم و تحقیقات عنوان کرد: ما آماده جانبازی هستیم و راه شهیدان را برای رسیدن اقتدار کشور ادامه میدهیم و رفاهطلبی و تبلیغات بیگانه ما را از اهدافمان باز نمیدارد.