صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۹۱۸۹۵۹
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۹
معاون وزیر بهداشت تبیین کرد:

گروه سلامت: اگر تنها این شاخه از طب را به آیات و روایت مرتبط با سلامت محدود کرد، نمی‌توان جای «ام آر آی» و «سی تی اسکن» و «آنژیو گرافی» را در این آیه‌ها و احادیث مشخص کرد؛ زیرا این موارد در آیات و روایت‌های اسلامی وجود ندارند، اسلامی بودن یا نبودن علوم به قول آیت الله العظمی جوادی آملی به فلسفه بر می‌گردد.

محمود خدادوست، معاون طب سنتی ایرانی - اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، هر علمی را که اسلام مورد تأیید قرار داده است اسلامی خواند و عنوان کرد: به این دلیل است که گاه طب سنتی را نیز چون مورد تأیید اسلام است و از فیلتر آن عبور کرده است اسلامی می‌خوانند.

وی افزود: اینکه می‌گویند طب فقط طب اسلامی است بی معنا است در واقع اصلاح طب اسلامی وجود ندارد بلکه هر نوع طبی که بایدها و نبایدهای اسلامی را رعایت می‌کند و به ضوابط اسلامی پایبند است را می‌توان اسلامی خواند.

خدادوست با اشاره به آیات و روایت‌های حفظ تندرستی اظهار کرد: یکسری توصیه‌ها در آیات قرآن و روایت‌های معصومین(ع) برای حفظ تندرستی وجود دارند، همچنین آیه‌هایی از قرآن در فرایند درمان می‌توانند تأثیرگذار باشند.

معاونت طب سنتی و اسلامی وزارت بهداشت اظهار کرد: جمع آوری آیات، احادیث و راوایات مربوط به سلامت را نمی‌توان به طب اسلامی تعبیر کرد.

وی ادامه داد: اگر تنها این شاخه از طب را به آیات و روایت مرتبط با سلامت محدود کرد، نمی‌توان جای «ام آر آی» و «سی تی اسکن» و «آنژیو گرافی» را در این آیه‌ها و احادیث مشخص کرد؛ زیرا این موارد در آیات و روایت‌های اسلامی وجود ندارند، اسلامی بودن یا نبودن علوم به قول آیت الله العظمی جوادی آملی به فلسفه بر می‌گردد.

استفاده از قاعد فقهی اضطرار در استفاده از مواد اولیه دارو
معاون طب سنتی وزارت بهداشت در رابطه با این سؤال که بعضا داروهایی که وارد می شوند در ترکیبات آنها موادی دیده می‌شود که با اصول اسلامی در تعارض‌اند،عنوان کرد: قطعا تا زمانی که ما به تکنولوژی دست یابیم که دارو را از مواد اولیه حلال بسازد، آن روز بر ما تکلیف می‌شود که حتما از این مواد استفاده کنیم.

وی ادامه داد: اما وقتی که تکنولوژی نداریم و مجبوریم از برخی داورهایی که به عنوان مثال از گوشت خوک تهیه می‌شود، استفاده کنیم و امکان جایگزینی هم وجود ندارد، از قاعده فقهی اضطرار استفاده می‌کنیم.

خدادوست همچنین در رابطه با نظارت بر فروش داروهایی که در عطاری ها دیده می‌شوند و مواد اصلی‌شان گاه با اصول اسلامی در تعارض قرار می گیرند، اظهار کرد: صنف عطاران و سقط فروشان زیرمجموعه وزارت صنعت معدن و تجارت هستند و ما ضوابطی را که این صنوف باید رعایت کنند به وزارت صنعت معدن و تجارت ابلاغ کرده ایم. این وزارت هم مکلف است بایدها و نبایدهای قوانین گیاهان دارویی و یا عرضه گیاهان دارویی را مراعات کند و در صورت تخلف و ادامه آن به شدت با مخالفین برخورد کند.