به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شماره اول مجله الکترونیکی تحلیلی پژوهشی «گلستان قرآن»، که به همت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تهیه شده است امروز یکشنبه 17 اسفند ماه، با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نویسندگان و اعضای هیئت تحریریه این نشریه رونمایی شد.
در این مراسم ابتدا حجتالاسلام حشمتی با اعلام این مطلب که در سال 94 هر ماه یک شماره از این نشریه منتشر خواهد شد، اظهار امیدواری کرد بتوان این نشریه را به دو هفتهنامه ارتقا داد.
وی در خصوص دلیل انتشار این نشریه به صورت صرفاً الکترونیکی اظهار کرد: ما هر چهقدر دیرتر وارد حوزه الکترونیک شویم از اقیانوس بیکرانی که این فضا برای نشر معارف اسلامی در اختیار ما قرار داده است، عقبتر خواهیم ماند.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به اینکه این نشریه ابتدا به زبانهای عربی و انگلیسی و بعدها به سایر زبانها ترجمه خواهد شد، اظهار کرد: سرعت در اعلام مطالب مهم، فراهم آمدن امکان دریافت نظرات مخاطبان، فراهم شدن ظرفیت و فضای گفتوگوی قرآنی، ایجاد فضایی برای گفتوگوی متفکران در حوزه قرآنی و عدم نیاز ارسال پستی نشریه از مزایای الکترونیکی بودن نشریه است.
وی اظهار امیدواری کرد: شأن علمی نشریه حفظ و این نشریه در کنار نشریه خبری گلستان قرآن همدیگر را تکمیل کنند.
در ادامه این مراسم رونمایی غلامرضا نوعی، سردبیر نشریه گلستان قرآن به بیان محتوا و ویژگیهای این نشریه پرداخت و اظهار کرد: مصاحبه با نویسندگان کتابهای قرآنی، معرفی کتابهای قرآنی نوشته شده در خارج از کشور، گزارش از پایاننامههای قرآنی، ارائه چند پرونده در هر شماره از جمله موضوع اسرائیلیات در شماره اول، ارائه پروندهای در خصوص ترجمه قرآن و استفاده از لغات شاهنامه در ترجمه قرآن، معرفی فعالیتهای قرآنی غیردولتی و ... محتوای این شماره از نشریه را شامل میشود.
وی امکان دریافت مطالب به صورت word، PDF، قابلیت کامنتگذاری، اظهار نظر در مورد مطالب، دریافت پروندهها به صورت مستقل، قابلیت دانلود با تلفن همراه و حجم کم را از ویژگیهای این مجله الکترونیکی برشمرد.
در پایان این مراسم و قبل از رونمایی از شماره اول نشریه، صاحبنظران، نویسندگان و پژوهشگران حوزه قرآن به اظهار نظر و ارائه پیشنهاد در خصوص نشریه الکترونیکی گلستان قرآن پرداختند.
در این نشست از سوی متخصصان این حوزه انتشار مطالبی با موضوعهای مناظرههای علمی در زمینه ترجمه قرآن، آسیبشناسی ترجمههای قرآن، مطالعات بین رشتهای در حوزه قرآن و سایر علوم، پاسخگویی به شبهات قرآنی، معرفی محافل قرآنی، تأثیر قرآن بر فرهنگ عامه، ارائه مقالههایی با نگاه نو به مطالب قرآنی، معرفی مراکز پژوهشی قرآنی و انتشار کاغذی مجله پیشنهاد شد.
حجتالاسلام حشمتی در پایان ضمن استقبال از پیشنهادهای ارائه شده، میزان مخاطبان الکترونیکی نشریه را مشخص کننده میزان چاپ کاغذی آن اعلام کرد و در نهایت از اولین شماره نشریه الکترونیکی گلستان قرآن رونمایی شد.
برای مطالعه نشریه گلستان قرآن اینجا را کلیک کنید!